vineri, 5 octombrie 2012

Problema de fond a omenirii o reprezintă viziunea pe termen scurt, consideră Jorgen Randers, membru al Clubului de la Roma, autorul lucrării "2052 - a Global Forecast for the Next Forty Years" şi co-autor al lucrării "Limits to Growth". Deşi problemele actuale se vor menţine şi accentua, răspunsurile urmează să rămână aceleaşi ca până acum, a avertizat domnia sa, în cadrul reuniunii anuale a Clubului de la Roma, care a avut loc, zilele trecute, la Bucureşti.
"În loc să aplice intervenţii ex-ante în faţa problemelor, omenirea preferă tot răspunsurile ex-post", a declarat Jorgen Randers. Deşi economia globală urmează să încetineas-că, acest lucru nu se întâmpla suficient de repede pentru a evita o criză climatică, potrivit domniei sale.Omenirea trebuie să renunţe la conceptul de dezvoltare sustenabilă şi să concentreze pe o dezvoltare care să îi asigure supravieţuirea, a declarat Dennis Meadows, membru al Clubului de la Roma şi co-autor al lucrării "Limits to Growth". Domnia sa consideră că este important să avem în vedere atât problemele universale a căror rezolvare care trebuie abordate acum, cu beneficii care vor apărea în viitorul îndepărtat, cât şi pe cele a căror atenuare se poate realiza într-un orizont de timp mai scurt.
Investiţiile de capital nu mai joacă acelaşi rol ca în trecut în generarea de bunăstare, potrivit lui Dennis Meadows, domnia sa arătând că, anul trecut, doar 3% din tranzacţiile valutare au fost realizate în vederea finanţării comerţului internaţional, comparativ cu 70%, în anul 1975, în timp ce durata medie de reţinere a unei acţiuni tranzacţionate la bursa de valori este de şapte minute, faţă de şapte ani, în 1975.
 

5 comentarii:

Anonim spunea...

AVAS, Guvern, Electrica) si trei banci creditoare au infiintat Comitetului pentru Stabilizarea Financiara a Oltchim (CSFO), un parteneriat public-privat care are ca obiectiv mentinerea companiei pe linia de plutire si pregatirea pentru privatizare. Oltchim va fi restructurat si reorganizat, iar bancile creditoare vor asigura capitalul de lucru, a anuntat intr-un comunicat Ministerul Finantelor. Comitetul va cauta un investitor "cu o capacitate financiara corespunzatoare, pentru a asigura operarea Oltchim si Arpechim", se mai arata in comunicat. Guvernul va cere acordul Bruxelles-ului pentru un ajutor de salvare si ar putea acorda suplimentar un imprumut din fonduri publice.

Anonim spunea...


Politia spaniola a dejucat un posibil atac cu bomba la un campus universitar


Acum o zi UE pregateste interzicerea importului de gaze iraniene


Acum o zi Planul B pentru Oltchim: Statul roman si trei banci au constituit Comitetul pentru Stabilizarea combinatului


Acum o zi Fondul Proprietatea il propune pe Remus Vulpescu in functia de membru al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica ca sa "asigure o tranzitie lina atunci cand compania va iesi din insolventa"


Acum o zi Vasile Blaga: Continua circul inventat de dl Ponta. Ne-a tinut intr-un circ de vreo 2 luni si ceva cu referendumul, a inventat circul cu Dan Diaconescu ca sa nu intrebe nimeni de guvernare


Acum o zi Dezvoltatorul Confort City: Vom incepe reabilitarea blocului afectat de incendiu pe cheltuiala noastra, nu ne facem raspunzatori de prejudicii


Acum o zi Steaua - Copenhaga 1-0/ Cu multa sansa


Acum o zi Barack Obama il acuza pe Mitt Romney ca a mintit in dezbaterea televizata de miercuri


Acum o zi Victor Ponta: Ministerul Economiei va solicita permisiunea CE pentru acordarea unui imprumut necesar repornirii Oltchim / Circul lui Dan Diaconescu ne-a costat deja pe toti foarte mult

Anonim spunea...

Steaua învinge FC Copenhaga, scor 1-0, şi este lider în grupa E a Ligii Europa00:01
Protest în sânii goi în fața muzeului Luvru din Paris23:48
Radu Banciu, ironizat în presa satirică: Am devenit și eu personaj la fel ca toate cele pe care le-am abordat23:29
Vasile Blaga: Candidez la Timiș, este posibil ca Elena Udrea să candideze la Neamț23:26
Norica Nicolai: Sunt sceptică în privinţa aderării României la spaţiul Schengen22:41
Ion Cristoiu: USL ține explozia crizei sub preș! După alegeri vom fi mai rău decât e Franța acum!22:38
Viaţa lui Julian Assange devine subiect de film. Cine va juca rolul fondatorului WikiLeaks?22:18
Roger Federer, amenințat cu moartea! Organizatorii turneului de la Shanghai au luat măsuri sporite de securitate pentru tenismen21:52
Premierul turc: Nu intenţionăm să declanşăm un război cu Siria21:46

Anonim spunea...

Metro face angajări la nivel naţional. Ce posturi sunt vacante şi unde

■ Miliardarul Niculae construieşte un orăşel în mijlocul Capitalei. Vezi VIDEO cu proiectul

■ Investitorii pleacă. Personalul poliţiei Bursei creşte. Cu salariile la secret

■ Ponta: Circul lui Diaconescu ne-a costat deja foarte mult. Îmi doresc ca procurorii să aplice legea

■ 13.000 de tineri fermieri se vor instala în mediul rural, printr-un program special

■ Benzinarii de pe Coasta de Vest încep să închidă staţiile, din cauza crizei de aprovizionare

■ Ponta: Îi voi mulţumi lui Barroso pentru sprijinul acordat în recuperarea pierderilor din 2010-2011

■ Ponta: Ministerul Economiei va solicita CE permisiunea acordării unui împrumut pentru Oltchim

■ Bursele europene au închis în scădere uşoară, după o evoluţie indecisă pe parcursul zilei

■ ​FP: Nominalizarea lui Vulpescu la Hidroelectrica este bazată pe experienţa acestuia

Anonim spunea...


În concordanţă cu prevederile art.292 alin.1 din Legea nr.571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, o dată la 3 ani se actualizează nivelurile impozitelor şi taxelor locale, ţinând cont de evoluţia ratei medii a inflaţiei de la ultima indexare, prin Hotărâre de Guvern iniţiată în comun de Ministerul Finanţelor Publice şi de Ministerul Administraţiei şi Internelor. Codul Fiscal este elaborat conform normelor europene în domeniu şi orice guvern are obligaţia de a-l respecta.
Precedenta Hotărâre de Guvern privind valorile impozabile pentru stabilirea impozitelor şi taxelor locale şi a altor taxe asimilate acestora a fost adoptată de Guvernul de la acea dată, prin HG nr.956/2009 din 19 august 2009.

"Proiectul Hotărârii de Guvern aflat în discuţie, care se referă la actualizarea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale ţinând cont de evoluţia ratei medii a inflaţiei pentru anii 2010-2012 (inflaţie efectivă în 2010 şi 2011 şi inflaţie prognozată în 2012), a fost elaborat de către MFP la începutul lunii martie 2012, publicat pe site-ul MFP la data de 22 martie 2012 şi înregistrat la Secretariatul General al Guvernului în luna aprilie 2012, cu nr.791/DPSG/25.04.2012 în vederea discutării şi aprobării de către guvernul respectiv", precizează MFP. Codul Fiscal prevede ca această HG trebuia să fie aprobată până la data de 30 aprilie, dar guvernul de la acea dată nu a finalizat procedura până la data limită.

Rata medie a inflaţiei înregistrată pentru perioada de 3 ani de la ultima indexare, respectiv pentru intervalul 2010-2012, este de 16,05%, cel mai ridicat nivel înregistrându-se în anul 2010 (rata medie a inflaţiei 6,09%) ca efect al deciziei Guvernului de la acea dată de creştere a TVA de la 19% la 24%. Practic, indexarea prevăzută de Codul Fiscal pentru 2013 este influenţată în proporţie substanţială de tipul de politici de ajustare ale guvernărilor anterioare din anii 2010-2011. "Potrivit obligaţiilor asumate faţă de partenerii externi (Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială) s-a calculat impactul bugetar care a fost agreat şi prezentat în nota de fundamentare", se spune în comunicat.