vineri, 19 octombrie 2012

Bucuresti - ROMANIA -- Guvernul nu sustine proiectele de lege privind insolventa persoanelor fizice, a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Andrei Zaharescu. Potrivit acestuia, sunt doua legi: una initiata de 13 senatori PDL, iar cealalta de deputatul PNL Eugen Nicolaescu. In acest moment, proiectele de lege se afla in dezbatere in Parlament.
Potrivit acestora, procedura insolventei are ca scop acoperirea creantelor contra debitorului, iar in caz de faliment personal, bunurile debitorului vor fi lichidate in vederea acoperirii datoriilor sale, potrivit Agerpres.
Procedura insolventei se deschide la cererea debitorului care odata cu cererea recunoaste cu buna credinta ca se afla in stare de insolventa, sau la cererea creditorului care detine o creanta certa, lichida si exigibila contra debitorului.
Deschiderea procedurii insolventei pentru persoane fizice, precum si celelalte procese si proceduri aferente sunt in competenta teritoriala a tribunalului in raza teritoriala a caruia isi are locuinta statornica, domiciliul sau resedinta debitorul.
Proiectul de lege mai stabileste ca debitorul de buna credinta care, fie prin plan, fie prin plata anticipata, a acoperit un minimum de 75% din valoarea totala a creantelor acceptate in lista creditorilor, va beneficia de inchiderea anticipata a procedurii si de stergerea din toate registrele de publicitate si evidentele publice a consecintelor juridice ale insolventei.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Reuniţi la Bruxelles, cei 27 de lideri ai statelor membre au ajuns la un "acord" în vederea "unei aplicări treptate în 2013" a unei supervizări unice a băncilor din zona euro, a anunţat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene (CE), Olivier Bailly, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

Ei au decis să aprobe direcţiile mari ale acestui mecanism până la sfârşitul anului.

În cadrul summitului din iunie, care a condus la unele progrese în încercarea de a scoate zona euro din criză, liderii europeni au fost de acord să "examineze" propunerile CE cu privire la acest subiect "până la sfârşitul lui 2012". Comisia şi anumite state, inclusiv Franţa, au exercitat imediat presiuni ca mecanismul de supervizare bancară să fie pus în aplicare încă de la începutul lui 2013.

Anonim spunea...

După mai multe ore de negocieri joi seara, Franţa şi Germania au ajuns, până la urmă, la un compromis, şi anume Berlinul obţine o aplicare graduală a mecanismului, iar Parisul obţine ca supervizarea să se aplice celor 6.000 de bănci din zona euro, ci nu doar celor mai importante.

Acest lucru înseamnă că băncile regionale germane vor fi şi ele supuse mecanismului de supervizare, spre deosebire de ceea ce dorea Berlinul, dar începând abia din ianuarie 2014, a anunţat o sursă guvernamentală franceză.

În Germania sunt prevăzute alegeri legislative în septembrie 2013. Angela Merkel, care îşi va pune mandatul în joc, trebuie să ţină cont de o opinie publică tot mai ostilă ideii de a ajuta ţările din zona euro aflate în dificultate.

"Solicitările (preşedintelui francez Francois) Hollande erau atât de puţin realiste, încât exista un risc ca acest lucru să se întoarcă împotriva lui. În orice caz, scenariul cel mai optimist nu va permite o intrare în vigoare înainte de vara lui 2013", a apreciat un diplomat european mai apropiat de poziţia germană.

Problema supervizării bancare este foarte sensibilă, deoarece ea reprezintă condiţia ca o recapitalizare directă a băncilor prin intermediul MES să fie efectuată fără să sporească datoria ţărilor.

Anonim spunea...

Totodată, liderii zonei euro au "salutat progresele înregistrate de Grecia în vederea redresării programului de ajustare", într-un comunicat publicat în noaptea de joi spre vineri, la Bruxelles, în cadrul unui summit european.

Lăudând "hotărârea Guvernului grec" şi "eforturile remarcabile realizate de către poporul grec", ei adaugă că "Eurogrupul va examina concluziile raportului" troikăi şi "va adopta măsurile necesare". Atena aşteaptă deblocarea de urgenţă a unei tranşe de ajutor în valoare de 31,5 miliarde de euro.

Summitul european s-a desfăşurat pe fondul unor proteste faţă de austeritate, în special în Grecia, unde un manifestat în vârstă de 65 de ani a murit în urma unei crize cardiace, în cursul unei manifestaţii afectate de confruntări violente cu poliţia.

jiji spunea...

Liderii europeni reuniţi în cadrul unui summit au ajuns la o înţelegere asupra unui calendar "foarte ambiţios" în vederea creării unei instituţii unice de supraveghere a băncilor din zona euro, a subliniat Merkel într-o conferinţă de presă, la finalul primei zile a summitului.

Însă "noi am spus întotdeauna că înaintea rapidităţii trebuie să fie plasată calitatea", scopul fiind "o supraveghere bancară demnă de acest nume", a subliniat cancelarul.

Acesta este motivul pentru care această supraveghere bancară "nu îşi va putea începe activitatea în practică la 1 ianuarie", ci "va fi creată în cursul lui 2013", a precizat ea.