BUCURESTI--Ministerul Finanţelor a publicat pe siteul său proiectul normelor
metodologice prin care aduce clarificări privind aplicarea din 2013 a sistemului
TVA la momentul încasării facturii şi nu la emiterea facturii pentru firmele
care au o cifră de afaceri de până la 500.000 de euro, informeaza
Ziarul Financiar.
Proiectul care include şi prevederi legate de plata TVA la încasarea
facturii, a fost publicat pentru dezbatere publică, urmând să fie aprobat de
Guvern cel mai probabil săptămâna viitoare.
Firmele care vor aplica sistemul TVA la încasare începând din 2013 sunt
obligate să depună până joi, 25 octombrie, la Fisc o notificare din care să
rezulte că cifra de afaceri realizată în perioada 1 octombrie 2011 - 30
septembrie 2012 si care nu depăşeşte plafonul de 2,25 milioane de lei (500.000
de euro, echivalent).
"Având în vedere că această notificare nu este de natură să modifice
obligaţiile fiscale de declarare, iar contribuabilii nu prejudiciază bugetul de
stat, nu vor fi aplicate amenzi în cazul în care nu vor fi depuse la timp
notificările. Firmele vor fi înregistrate oricum, din oficiu, de ANAF în
registrul celor care aplică acest sistem. Va fi elaborat şi un ghid pentru
aplicarea sistemului TVA la încasarea facturii", a declarat pentru ZF Liviu
Voinea, secretar de stat în Ministerul Finanţelor responsabil cu politica
fiscală.
3 comentarii:
"Romania va deveni un jucator important pe piata energiei in urmatorii 10 ani, daca vom fi norocosi cu Marea Neagra. In orice caz, am urmarit evolutiile. Sincer, sunt extrem de multumit de ceea ce se intampla si acum toata lumea cred ca a inteles ca nu vom mai vinde cei 10% din Petrom. Am fost norocosi ca nu am vandut anul trecut cei 10%", i-a spus Basescu razand lui Gerhard Roiss, directorul general executiv al OMV si presedintele Consiliului de Supraveghere a Petrom.
Oferta Petrom a esuat in vara anului trecut, surse apropiate tranzactiei afirmand la acel moment ca pretul prea mare cerut de statul roman dar si contextul international foarte dificil, i-a indepartat pe investitori.
Gerhard Roiss i-a raspuns presedintelui Basescu ca dezvoltarea industriei energetice din Romania reprezinta acum o sansa importanta in viitor pentru tineri, iar seful statului l-a aprobat.
Extractia de gaze in Marea Neagra este preconizata pentru sfarsitul deceniului, iar exploatarea zacamantului, estimata pentru o perioada de 10 ani, ar putea asigura independenta energetica a Romaniei in privinta gazelor naturale, a declarat recent directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe.
"Aceasta descoperire pe care o numim noi sonda Domino 1 este o estimare de acumulare de gaze de circa 42 de miliarde pana la 84 miliarde de metri cubi de gaz. Productia ar putea incepe pe la sfarsitul decenului acesta, undeva spre anii 2018", a declarat Gheorghe la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata de Pro TV pe 7 octombrie.
Ea a aratat ca in prezent sunt evaluate datele si ar mai trebui si alte sonde.
"Apoi va trebui sa mai facem alte date seismice ca sa vedem pe intreg perimetrul ce alte puncte posibile de exploatare sunt, urmand ca undeva pe la mijlocul acestui deceniu sa luam decizia, daca sau nu este comercial trecerea la dezvoltarea, la investitia propriu-zisa", a afirmat Gheorghe.
Exxon Mobil Exploration and Production Romania Limited, filiala a companiei americane Exxon Mobil, a inceput impreuna cu OMV Petrom (SNP), in decembrie 2011, forajul intr-un perimetru petrolier din Marea Neagra aflat in concesiunea companiei romanesti.
La inceputul anului, OMV Petrom si Exxon Mobil au anuntat ca au facut o descoperire semnificativa la exploatarile din Marea Neagra, estimarile preliminare plasand zacamantul de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi, care echivaleaza cu de 3-6 ori consumul anual al Romaniei.
ExxonMobil Exploration and Production Romania pregateste pentru urmatorii doi ani investitii de pana la 1,23 miliarde de dolari in foraj petrolier si lucrari adiacente in Marea Neagra.
Guvernatorul republican din New Jersey l-a laudat pe Barack Obama pentru felul "exceptional" in care a gestionat problema uraganului
17:15 Mihai Stanisoara (PDL): USL pune pumnul in gura presei nationale si locale
17:13 Politia Locala: Patrula Calare, atacata de un caine lasat nesupravegheat de stapanul sau, in Herastrau
17:11 Paris Masters: Victor Hanescu, eliminat in turul II de Gilles Simon
17:09 Neagu Djuvara: Un partid liberal care fuzioneaza cu ramasitele lui Voiculescu, pe urma il primeste si pe Becali, asta nu mai e Partidul Liberal. Mi-e rusine
17:01 Gazprom a primit acordul definitiv al Ungariei pentru constructia pe teritoriul sau a gazoductului South Stream
16:52 Municipalitatea Bucuresti a aprobat cheltuirea a circa 100.000 de euro pentru bustul regelui Mihai I, realizat deja de o saptamina
16:50 CSM sesizeaza CCR privind conflictul juridic reclamat de ANI in cazul Mircea Diaconu
16:45 Consiliul General al Municipiului Bucuresti nu a aprobat prelungirea contractului de inchiriere pentru cladirea in care functioneaza Primaria Capitalei
16:35 Belgia: S-au pierdut cheile inchisorii
16:29 Dupa ce a condus cu 211 km/h, Michael Ballack cere amenda minima pentru ca este somer si nu are venituri
16:29 Elena Udrea: "Am primit o educatie conservatoare, intai trebuia sa termin liceul, apoi prietenii"
16:28 Conferinta a ziarului Bursa - Rolul bancilor in restructurarea companiilor
16:24 VIDEO Ambasadorul Ucrainei, Teofil Bauer: O conditie pentru solutionarea conflictului din Transnistria este pastrarea integritatii teritoriale a Moldovei
16:14 Ambasadorul Rusiei a mers in vizita la tanara accidentata de diplomatul rus
'Uniunea Europeana nu este ceva sigur pentru totdeauna, nimic nu este lipsit de alternativa si aceasta prezentare a Uniunii Europene, ca fiind singura alternativa, este gresita, nimic nu reprezinta singura optiune. La orice exista alternativa, exista alternativa la integrarea europeana, la cooperarea europeana, aceasta este renationalizarea. Oamenii care le spun tinerilor ca Europa e sigura pentru totdeauna nu spun adevarul', a afirmat presedintele PE.
Martin Schulz a declarat ca, pentru moment, Europa este divizata si clivajele dintre bogati si saraci, respectiv dintre tarile sarace si bogate, sunt din ce in ce mai profunde.
'Uniunea Europeana a fost construita ca raspuns la amenintarile celei de-a doua parti a secolului XX. Dupa mine, in mod istoric, integrarea europeana este un raspuns la amenintarile din a doua jumatate a secolului XX si prima jumatate a secolului XXI', a spus liderul european.
Schulz a dorit sa le multumeasca celor care au sustinut alocutiuni, dar si celor care i-au acordat titlul Honoris Causa al SNSPA.
'Pentru mine este un moment important si trebuie sa recunosc ca nu se intampla foarte des in viata mea sa-mi caut cuvinte sa ma gandesc la ceea ce spun, dar acesta este un moment in care trebuie sa recunosc ca sunt profund emotionat. Promit ca ma voi intoarce in Romania. Astazi am devenit membru al acestei prestigioase comunitati academice a Universitatii Bucuresti, acum ca parte din comunitatea academica romana si aceasta este o onoare exceptionala pentru mine si permiteti-mi sa spun ca acestea nu sunt niste formule standard de multumire si de exprimare a recunostintei. Spun aceste cuvinte din adancul inimii', a mai spus Martin Schulz.
Trimiteți un comentariu