miercuri, 3 octombrie 2012

Circa opt milioane de români (41% din populaţia ţării) locuiesc în zona seismică de intensitate mai mare sau egală cu VII pe scara Medvedev – Spoheuer – Karnik (până la 7 grade pe scara Richter), conform datelor furnizate duminică de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, cu ocazia prezentării echipamentelor achiziţionate în urma unei donaţii de 1,2 milioane lei a Petrom.
De asemenea, 7% dintre locuitorii ţării (circa 1,5 milioane persoane) se află în zona cu potenţial ridicat de producere a alunecărilor de teren sau afectată de alunecări primare/reactivate, 17% (circa trei milioane persoane) sunt dispuşi în zona cu potenţial mediu/scăzut de producere a lunecărilor de teren, 21% (circa patru milioane persoane) sunt afectaţi de inundaţii datorate revărsărilor unui curs de apă, scurgerilor de torenţi sau locuiesc în zone unde cantitatea maximă de precipitaţii înregistrată în ultimii 100 de ani depăşeşte 100 mm/24 ore.
Conform datelor IGSU, 13% din populaţia României (circa două milioane persoane) locuieşte în zona de influenţă a unui incendiu de pădure, 25% (circa cinci milioane persoane) în interiorul zonelor de planificare la urgenţă chimică, 1% (circa 200.000 persoane) în interiorul celor de planificare la urgenţă nucleară şi 24% (circa cinci milioane persoane) este dependentă de un sistem centralizat de utilităţi publice.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Comisia Europeană urmează să decidă, în aceste zile, dacă taie definitiv toate fondurile alocate României pe programul destinat dezvoltării resurselor umane (POSDRU) – vreo 3 miliarde de euro – sau doar ne aplică nişte „corecţii”, adică vom fi obligaţi să returnăm banii fraudaţi în diferite proiecte. Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a răspuns interpelării unui deputat PSD, Dumitru Chiriţă, şi i-a explicat acestuia că fondurile pentru POSDRU sunt deocamdată „pre-suspendate”, adică nu se mai efectuează plăţi, dar mai avem o şansă să corectăm situaţia.

Anonim spunea...

Guvernul va solicita Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Comisiei Europene (CE) permisiunea ca viitoarea privatizare a Oltchim (OLT) să fie derulată prin negociere cu un investitor strategic şi nu prin licitaţie deschisă la care să vină oricine, a anunţat, marţi seara, premierul Victor Ponta.

El a precizat, la postul B1 TV, că investitorul strategic va trebui să îşi asume datoriile combinatului, păstrarea locurilor de muncă, realizarea investiţiilor şi derularea negocierilor pentru Arpechim. El a admis că problema datoriilor Oltchim către AVAS va trebui rezolvată înainte de a iniţia noul proces de privatizare.

Anonim spunea...

Carol Tavares, directorul operational al Grupului Renault si al doilea om in ierarhia grupului francez dupa Carlos Ghosn, a acordat un interviu publicatiei germane Automobilwoche, in care a precizat ca, in aceasta perioada se poarta discutii cu sindicatele. Muncitorii din fabricile Renault vor avea de ales intre diminuari substantiale ale salariilor sau concedieri masive. Se pare ca nici muncitorii de la Mioveni nu sunt la adapost de valul de austeritate din grup, cata vreme salariilor sunt duble fata de cele ale colegilor (de trust) marocani. Tavares a invocat, in mai multe randuri, problema competitivitatii si a dat ca exemplu fabrica din Maroc (Tanger).



„Intai trebuie sa spun ca lumea este intr-o continua schimbare, intr-o continua evolutie. De aceea, pentru fiecare dintre noi apar noi provocari. Romania, ca tara, nu face exceptie. Situatia indu­striala din Romania este una de care suntem foarte mandri. Avem parte de calitate atat pe partea de inginerie, cat si de fabricatie. Insa, trebuie sa stiti ca lucrurile nu se opresc aici. Exista oricand posibilitatea sa mutam situri fie catre Maroc, fie catre alte tari din Africa, sa mutam partea de industrial, cat si de inginerie si design”, a precizat Tavares.

Anonim spunea...

ROMANIA TREBUIE SA FIE SI SA RAMINA SUVERANA -- Noi Cetatenii Romaniei, Cerem iesirea din UE a Romaniei …NU mai vrem in UE…NU mai vrem facturi in euro…nu mai vrem sa fim delapidati de omv, mittal, e-on , enel, apa nova, gaz de suez, etc …NU MAI VREM IN U.E !!!! Sa se organizeze un referendum referitor la iesirea din UE a Romaniei sa votam asupra acestui subiect …NU MAI VREM IN U.E. !!!!!