luni, 22 octombrie 2012

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit la Palatul Victoriacu preşedintele Comisiei Europene, Jose Emanuel Barroso. Ponta spune este singura întâlnire pe care a solicitat-o, dintre toate oficialităţile prezente la congresul PPE, la Bucureşti.
Postul RTV susţine Ponta i-a înmânat cu această ocazie, lui Barroso, următoarea listă cu opt cerinţe:
1. Deblocarea plăţilor la fondurile europene
2. Sprijin pentru aderarea României la spaţiul Schengen
3. Menţinerea nivelului fondurilor europene pentru România
4. Sprijinirea eforturilor României şi Franţei pentru acceptarea, la nivel european, a responsabilităţii legate de problema integrării rromilor
5. Suplimentarea fondurilor oferite pentru Parteneriatul estic
6. Sprijin din partea comisiei pentru modificarea legislaţiei cu privire la numirile în justitie
7. Asigurarea sprijinului activ al comisiei pentru desfiinţarea restricţiilor pe piaţa muncii din UE pentru români
8. Neimplicarea comisiei şi a comisarilor în campania electorală din România
Existenţa acestei scrisori a fost confirmată de ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, transmite RTV.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Parlamentarii PSD grabesc transferul actiunilor Portului Constanta de la Ministerul Transporturilor la autoritatile locale constantene. Nu au trecut nici doua saptamani de cand primarul Radu Mazare si-a exprimat dorinta de preluare a controlului asupra Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta, iar parlamentarii PSD au si depus un proiect de lege. "Este o vointa politica a USL si un acord discutat intre mine si premier", spunea Mazare pe 10 octombrie. Vezi in text care este miza acestui transfer si cat de valoroasa este compania.

Anonim spunea...

Creşterea economiei Germaniei va încetini puternic în ultimele trei luni ale acestui an, fiind posibilă o contracţie din cauza impactului crizei datoriilor din zona euro, după un avans solid în trimestrul al treilea, potrivit unor rapoarte publicate luni de Ministerul de Finanţe şi banca centrală."Activităţile industriale din septembrie au fost solide, dar în ultimul trimestru Germania s-ar putea confrunta cu o încetinire a economiei", se arată în raportul Ministerului Finanţelor, care arată că slăbiciunea economică a unor ţări din zona euro apasă asupra Germaniei.

După o expansiune semnificativă a economiei în trimestrul al treilea, "ar putea urma o stagnare sau un recul în ultimul trimestru al anului", potrivit unui alt raport publicat luni de banca centrală germană, Bundesbank.

Guvernul german a îmbunătăţit recent estimarea de creştere economică pentru acest an de la 0,7% la 0,8%.

Anonim spunea...

Jumatate de tona: atat de mult aur au intermediat bancherii de la BCR


BCR, cea mai mare banca locala in functie de active, a intermediat, in primele noua luni ale anului, tranzactii cu aur fizic de peste 500 kg, in valoare de aproape 100 milioane lei. Potrivit bancii, media celor mai importante tranzactii (ca volum) realizate de la inceputul anului 2012 a fost de peste 40 kg aur/tranzactie.

Rezerva de aur a BNR s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 4,584 miliarde euro. Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 30 septembrie au fost de 37,011 miliarde euro, fata de 35,352 miliarde euro la 31 august.

Anonim spunea...

In septembrie au avut loc intrari de 2,89 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, incluzand suma de 812,18 milioane euro rezultata din emisiunea de euroobligatiuni a ministerului, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele, arata BNR, intr-un comunicat, noteaza Mediafax.

Iesirile au totalizat aproape 1,42 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati din contul Comisiei Europene, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta si altele, potrivit bancii centrale.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 4,584 miliarde euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 30 septembrie au fost de 37,011 miliarde euro, fata de 35,352 miliarde euro la 31 august.

Platile scadente in octombrie in contul datoriei publice si public garantata denominate in valuta insumeaza 122,3 milioane euro.