duminică, 15 iulie 2012

Spania va fi obligată să cedeze instituţiilor europene cea mai mare parte a controlului asupra băncilor şi va fi nevoită să impună pierderi investitorilor locali, pentru un program de ajutor financiar de până la 100 de miliarde de euro....Cerinţele, incluse în proiectul de acord care însoţeşte ajutorul financiar pentru sectorul bancar spaniol, sugerează că investitorii care deţin obligaţiuni fără prioritate la plată sau acţiuni preferenţiale ale băncilor salvate vor înregistra pierderi, informează Wall Street Journal.
În proporţie semnificativă, aceşti investitori sunt în Spania mici deponenţi, care au cumpărat obligaţiunile prin intermediul sucursalelor bancare potrivit Mediafax.   Condiţiile conturează o primă imagine despre cum ar putea arăta noul cadru de funcţionare pentru băncile din zona euro, odată ce este introdusă o nouă şi puternică autoritate de supraveghere, conform înţelegerii liderilor europeni de la summit-ul din iunie.  Liderii statelor membre au afirmat că o supraveghere mai strictă a sistmului bancar în zona euro ar fi o precondiţie pentru a permite Mecanismului European de Stabilitate (ESM) să recapitalizeze băncile cu probleme direct, nu prin intermediul guvernelor ca până în prezent. Intervenţia directă a ESM în sectorul bancar ar putea eventual ajuta Spania să evite un ajutor financiar pentru întreaga economie.  Pe termen scurt, însă, acordul pentru susţinerea băncilor din Spania indică nivelul de control la care vor fi nevoite să renunţe guvernele în schimbul ajutorului zonei euro. Miniştrii de Finanţe ar trebui să semneze înţelegerea până la 20 iulie.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Cu preţul din 2008 al unui apartament de două camere din Capitală se poate cumpăra acum o vilă în Pipera. Chiar şi aşa, cererea este slabă.

Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚUCasă cu 15.000 de euro sau garsonieră într-un bloc de locuinţe noi cu 21.000 de euro - iată ofertele cu cele mai mici preţuri de la târgul Project Expo 2012, care se desfăşoară în aceste zile în Capitală. Pentru trei sau patru camere, clienţii pot achita doar 45.000 de euro.



Citiţi mai mult: Case ieftine pentru români cu bani puţini - Imobiliare > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/case-ieftine-pentru-romani-cu-bani-putini-991920.html#ixzz20fJdXpNX
EVZ.ro

Anonim spunea...

la receptia de la Ambasada Frantei, organizata cu ocazia Zilei Nationale a Frantei, premierul Victor Ponta i-a spus ambasadorului francez la Bucuresti, Phillipe Gustav ca trebuie continuate proiectele comune pe care cele doua tari le au, dand drept exemplu lucrarile la autostrada Comarnic - Brasov. Apelul premierului a fost remarcat si de agentia franceza AFP care precizeaza ca Victor Ponta aduce in discutie marile proiecte economice cu Franta.

Anonim spunea...

Cotaţia porumbului a urcat vineri, pe piaţa americană, la nivelul maxim al ultimelor zece luni, iar cea a grâului - la cel mai ridicat nivel din februarie 2011 până în prezent, din cauza semnelor că seceta din SUA (cel mai mare exportator mondial de cereale) afectează regiunile agricole majore.
Preţul porumbului cu livrare în decembrie a urcat cu 1,1% vineri, la Chicago Board of Trade, încheind ziua cu 7,4025 dolari/buşel (un buşel = 27 kg). Anterior, însă, preţul crescuse la 7,49 dolari, cel mai ridicat nivel din 13 septembrie până la momentul actual. Săptămâna aceasta, cotaţia porumbului a câştigat 6,8%.
Cotaţia grâului cu livrare în septembrie a crescut cu 0,1%, la 8,4775 dolari/buşel, după ce, anterior, atinsese 8,6575 dolari buşelul - cel mai ridicat nivel din 22 februarie 2011. În intervalul 9-13 iulie, preţul grâului a urcat cu 5,1% pe piaţa din Chicago.