vineri, 20 iulie 2012

Nu cumva doamna comisar are dosar penal in Ungaria ??? ....

HotNews.ro  --- Indignarea legata de situatia politica din Romania este generala la Bruxelles. In urma publicarii raportului MCV de catre Comisia Europeana, un mare numar de responsabili politici europeni i-au cerut primului ministru roman Victor Ponta sa se conformeze celor 11 solicitari formulate de Comisie saptamana trecuta, scrie Euractiv.fr.   Comisarul european pentru Justitie Viviane Reding isi doreste acum intarirea eventaiului de instrumente aflate la dispozitia Europei pentru a forta statele membre sa se conformeze regulilor jocului democratic si ale statului de drept.   Intr-un interviu publicat de cotidianul german "Frankfurter Allgemeine Zeitung" miercuri, 18 iulie, luxemburgheza cere crearea unui post de ministru european al Justitiei. "In uniunea monetara, vorbim toti de necesitatea de a merge spre un control si o supervizare intarita, pentru a intari increderea reciproca. Aparent, avem nevoie de exact asa ceva in domeniul justitiei", a afirmat Reding. "Vorbim mult in prezent de necesitatea de a avea un ministru european de Finante. Consider corect acest lucru. Dar eu cred ca avem nevoie, de asemenea, intr-un viitor nu foarte indepartat, de un ministru al Justitiei in UE, care sa dispuna de mijloace pentru a impune statul de drept in UE. Acesta trebuie sa aiba dreptul de a depune plangere in fata Curtii europene de justitie daca independenta justitiei este in pericol intr-un stat", a spus comisarul.
Viviane Reding este comisar european din 1999. In septembrie 2010, a starnit polemica in Hexagon dupa ce a criticat dur politica in privinta tiganilor promovata de fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy.


Un comentariu:

Anonim spunea...

10:29 Hepatita C - cum se transmite, testare, prevenire, factori de risc si tratament


10:29 Liga 1: Vineri debuteaza un nou sezon - Vezi programul complet al televizarilor din prima etapa


10:27 Universitatea din Bucuresti anunta astazi, la ora 12:00, verdictul final in cazul Victor Ponta acuzat de plagiat


10:23 Ipoteza in ancheta atentatului din Bulgaria: Autorul ar fi venit din Romania, pe la Ruse - presa


10:17 Microsoft a inregistrat primele pierderi trimestriale, din cauza unei achizitii esuate


10:03 Autorul atacului de la Burgas era membru Hezbollah - oficiali americani


9:11 vitMATINA Suplimentele pentru vedere si sanatatea ochilor. Ce ar trebui sa contina si la ce sa fiti atenti cand le cumparati?


9:09 Morgan Freeman doneaza un milion de dolari pentru campania de realegere a lui Barack Obama


9:03 AUDIO Jurnalul Economic RFI - HotNews.ro: Hidroelectrica a reusit sa tranzactioneze energie pe bursa la un pret foarte bun


8:59 ​AUDIO Jurnalul de mediu RFI - HotNews.ro: Compania suedeza Usitall ar putea investi intre 200 si 400 milioane de euro in constructia a doua centrale in Romania


8:41 Ban Ki-moon "regreta profund" blocajul din Consiliul de Securitate al ONU cu privire la Siria


8:33 Arges: Doua cisterne cu combustibil si doua TIR-uri au loc foc dupa ce una dintre cisterne a explodat


7:59 United colours of London


7:41 Biserica Ortodoxa Romana il praznuieste vineri pe Sfantul Mare Prooroc Ilie Tesviteanul


7:18 Politia a tras cu gloante de cauciuc asupra manifestantilor anti-austeritate de la Madrid