sâmbătă, 14 iulie 2012

Şi băseştii (pdl-istii) şi useliştii ne vor vinde, "pe piata libera a europei".

Roubini, care este considerat un profet dur al crizei, recomandă separarea serviciilor bancare prin "ziduri chinezeşti", astfel încât să elimine conflictul de interese în băncile care acordă credit comercial, în acelaşi timp cu activitatea de bancă de investiţii şi administrează portofolii, dar prestează şi servicii de brokeraj, de asigurări şi emite derivate.
Un scenariu apocaliptic a fost înşiruit, la Bloomberg TV, de profesorul american Nouriel Roubini, la sfârşitul săptămânii trecute:
"Putem avea un colaps al Zonei euro, o reintrare în recesiune a Statelor Unite, o aterizare dură a Chinei, o aterizare dură a pieţelor emergente şi un război în Orientul Mijlociu. Anul viitor poate fi o furtună perfectă globală".
Contrar aparentului  nonconformism de "lup de mare", Traian Băsescu s-a afişat în Europa drept "politically correct",  girind construcţia Uniunii Statelor Europene, cu implicita limitare de suveranitate naţională, fără să fie îndrituit de vreun Referendum, să negocieze libertatea si suveranitatea noastra.
Personal, sunt în complet dezacord cu limitarea suveranităţii, dar nu opinia mea este cea importantă (numeroşi cititori mă contrazic , fără să ia în seamă că, pe acest blog , am argumentat temeinic poziţia - mă rezum, aici, doar, la a observa idioţenia insistenţei să ne lăsăm conduşi de liderii care au prăbuşit sandramaua europeana, când noi înşine suntem în cădere); important e faptul că nu am fost consultaţi dacă dorim limitarea suveranităţii, printr-un Referendum.
Într-un mod paradoxal, plagiatorul Victor Ponta (care, nerecunoscându-şi plagiatul, practică minciuna în formă continuată) a exprimat o poziţie pe gustul meu, vizavi de recenta intervenţie a Angelei Merkel, care a acuzat încălcarea Constituţiei şi vestejirea democraţiei de către USL (ceea ce şi eu cred), la suspendarea lui Băsescu. El a spus că nu Angela Merkel va vota la Referendum, ci poporul român. Da, aşa este şi aşa trebuie să fie (însăşi Angela Merkel face caz de democraţie, dar a sărit de coadă-n sus, când a auzit de ideea de Referendum, în Grecia, pentru aprobarea pachetului de ajutor financiar european).  Abstracţie făcând de obrăznicia ordinară cu care şi-a colorat răspunsul (s-a autoştampilat diplomatic în negru, prin asta), Victor Ponta ne-a afirmat suveranitatea, în faţa celui mai puternic dintre liderii europeni. Acum, cu Antonescu preşedinte interimar şi Ponta premier, va rămâne USL consecvent în afirmarea suveranităţii noastre în concertul naţiunilor europene?... Singura garanţie a consecvenţei ar fi Ion Iliescu, care a apărut lângă Ponta, în prezidiul şedinţei Comitetului Executiv PSD, de alaltăieri, într-o ipostază de guru al politicii gregare (ceea ce mă înspăi-mântă)....Ma gindesc că plagiatorul invocă suveranitatea cât timp îi convine ea, ca să preia controlul în stat.... Am impresia că plagiatorul va abdica de la suveranitate, când se va vedea cu sacii în căruţă.  Suspectez că Antonescu, sau ce nou preşedinte USL-ist vom avea, nu va face, nici el, vreun Referendum pe tema limitării suveranităţii.
Şi băseştii şi useliştii ne vor vinde, "pe piata libera a europei".
Noi romanii vrem afara din UE ...sa se puna la vot !...nu mai vrem facturi in euro si nici sa ne delapideze omv, gas de france, enel , etc ... VREM AFARA DIN UE ...SA SE SUPUNA LA REFERENDUM IESIREA DIN UE A ROMANIEI O DATA CU PLECAREA LUI BASESCU !!!
 
 

Niciun comentariu: