duminică, 1 iulie 2012

NUMAI ABUREALA ....

Zona euro vrea sa puna in aplicare pana in 2012 un mecanism care-i va permite recapitalizarea directa a bancilor prin fondurile de salvare, cu anumite conditii, a indicat presedintele Uniunii Europene (UE), Herman Van Rompuy.
Zona euro este de asemenea gata pentru interventia fondurilor de salvare cu scopul de a da incredere pietelor financiare, a adaugat Rompuy in cadrul summitului liderilor europeni de la Bruxelles.
Va fi stabilit un mecanism unic de supraveghere financiara, in cadrul caruia "Banca centrala europeana isi va juca din plin rolul", a spus la randul sau presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.Totodata, liderii europeni au ajuns la un acord in ceea ce priveste Pactul pentru crestere economica, ajungand la o suma de 120 de miliarde de euro, a anuntat presedintele UE.
Presedintele Eurogrup, Jean-Claude Juncker, a precizat ca Spania si Italia "au renuntat la rezervele lor" si si-au dat acordul pentru Pactul de crestere economica.
Cele doua tari se angajasera intr-o adevarata confruntare cu partenerii europeni, astfel incat acestia sa vina in ajutorul lor rapid, epntru ca ele sa fie de acord cu privire la pactul de crestere economica, scrie AFP.

În cele 15 ore de negocieri purtate la Bruxelles, Mario Monti şi premierul spaniol Mariano Rajoy au obţinut acces mai uşor la fondul permanent de asistenţă - Mecanismul European de Stabilitate. De acum înainte, statele din zona eurocare vor respecta reglementările bugetare stabilite de Comisia Europeană vor putea primi ajutor fără a mai accepta măsuri de austeritate suplimentare.
În plus, supravegherea strictă a CE, BCE şi FMI nu se va mai aplica. Iar MES va putea furniza asistenţă financiară directă şi băncilor în viitor, dar doar după constituirea unui mecanism de supraveghere a sistemului bancar, sub egida BCE", explică „Der Spiegel".
"Este o înfrângere dureroasă pentru Angela Merkel. În contextul în care Parlamentul german va supune aprobării Mecanismul European de Stabilitate şi Pactul fiscal european, vineri seara, cancelarul german dorea evitarea acordării de concesii sud-europenilor. Înaintea summitului, consilierii cancelarului excludeau posibilitatea flexibilizării condiţiilor de acces la fondurile MES. (...) Acum, Merkel revine învinsă la Berlin...", subliniază publicaţia germană.

2 comentarii:

Anonim spunea...

13:58 Bulgaria are un nou partid, "Bulgaria pentru cetateni", condus de fostul comisar european Meglena Kuneva


13:49 Guns N' Roses la Rock The City - setlist posibil


13:30 Franta introduce etilotestul de unica folosinta obligatoriu in fiecare autoturism


12:52 Evanescence la Rock The City - setlist posibil


12:52 Trei cosmonauti de pe Statia Spatiala Internationala s-au intors pe Pamant intr-o capsula Soyuz


12:40 ​Rock The City - program ziua 3


12:03 FOTOGALERIE Tuborg Greenfest powered by Rock the City - Ziua 2


11:58 INFOTRAFIC: Rute alternative pentru soferii care circula pe A2 si DN1


11:43 Remus Vulpescu, administratorul special Hidroelectrica: Pana la finalizarea procedurii la Hidroelectrica nu mai intra in insolventa alta firma de stat

Anonim spunea...

Accident cu patru răniți în Capitală, după ce o șoferiță a intrat cu autoturismul într-o mașină parcată14:16
România, în topul celor mai frumoase proprietăţi private din lume (FOTO)14:02
Ioan Rus, încrezător că Olanda își va schimba poziția cu privire la aderarea României la spațiul Schengen13:44
Șase motive pentru care uniunea bancară europeană este un proiect utopic13:23
Perechea Laura-Ioana Andrei/Raluca Elena Platon a câştigat turneul de la Balş13:09
Românul Dan Alexandru vrea să aducă flacăra olimpică în țară în luna august13:02
Remus Vulpescu: Nu m-am consultat cu Victor Ponta când am cerut intrarea Hidroelectrica în insolvenţă12:49
Lecție de onoare de la Budapesta: Fostul preşedinte Pal Schmitt, acuzat de plagiat, își dă din nou doctoratul la 69 de ani12:25
Îmbrânceli la sfințirea bisericii din Mioveni: Două femei, luate cu ambulanța după ce au leșinat12:09
Atac armat într-un club din Franța: Un bărbat a deschis focul asupra mulțimii, omorând două persoane12:05