Ministrul german de externe, Guido Westerwelle, a exprimat intr-o declaratie pentru Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (F.A.S.) temerea ca "valorile fundamentale ale Europei" ar putea suferi din cauza conflictului politic din Romania. Liberalul german a spus ca "principiile fundamentale ale democratiei, statului de drept si ale separarii constitutionale a puterilor in stat" nu pot fi puse in discutie. Westerwelle a asigurat ca Guvernul Germaniei "nu va ignora evolutiile din Romania". Seful diplomatiei germane a cerut si introducerea unor instrumente noi de control in UE pentru a sanctiona mai eficient pe viitor incalcarea valorilor europene. "Avem nevoie de mecanisme noi pentru a putea reactiona mai repede in comun in cazul in care o tara partenera din UE ignora grosolan litera legii sau spiritul comunitatii europene de valori". Ministrul federal de externe a adaugat ca "mecanismele existente sunt, in mod evident, prea greoaie". Conform unor surse diplomatice germane citate de ziarul citat, Berlinul ar fi de parere ca posibilitatea impunerii de sanctiuni politice prin Consiliul European sau Parlamentul European ar fi lipsita de relevanta practica pentru ca barierele legale sunt mult prea mari. Westerwelle a pus sub semnul intrebarii si continuarea integrarii europene a Romaniei. "Incalcari serioase ale legii sau spiritului comunitatii de valori europene ridica semne de intrebare in chestiunea capacitatii Romaniei de a face ultimii pasi ai procesului de integrare europeana", a declarat ministrul. F.A.S. aminteste ca Romania nu a fost primita in spatiul Schengen.
miercuri, 11 iulie 2012
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Unul dintre cei mai redutabili băsişti - care şi-a ascuns extrem de bine dragostea pentru Cel Supendat, aducându-i multe ... criticuţe şi lansând câteva răutăţi dar care nu îl afectau pe cel ce reprezintă obiectul adulaţiei sale - Andrei Pleşu, a ieşit din rândul cadrelor în adormire şi atacă. Simţind că papa bun de la ICR se duce, că se duc şi altele, a sărit la beregata celor care au reinstaurat democraţia confiscată de Băsescu al lui, într-o respectabilă publicaţie.
Tupeul băsiştilor este alimentat de tribuna pe care nu întâmplător o au în presa germană - cândva respectabilă - de a acuza de dictatură nazistă, un regim politic care nu are de a face cu aşa ceva. Sigur, tupeul e maxim: să acuzi de nazism fix din zona care a dat lumii ciuma nazistă, Germania, e chiar un tupeu nazist găzduit de descendenţii naziştilor.
Pleşu acuză cu tupeu roşu, actuala guvernare că descinde din comunişti. Cât de Pleşu poate să fie un băsist ca el, care a fost membru cu bani plătiţi din buget în primul guvern comunist de după 1989 al României, să acuze de descendenţă comunistă un regim din care făcut parte, sigur, înainte de a se diviza.
"Am lucrat vreme de cinci luni pentru preşedintele Traian Băsescu, a cărui demitere se află în curs, şi ştiu cât de de brutale şi distructive pot comportamentul şi cuvintele sale. Dar noul guvern, care o combinaţie neconvingătoare de socialişti, descendenţi din Partidul Comunist - şi naţional-liberali", scris-a "independentul" băsist.
Acest Pleşu se demască atacându-l pe Claudiu Săftoiu.Spune că actualul şef al TVR - a cărui numire cotidianul.ro a contesta-o pe bună dreptate ca fiind o politizare a acelui post - este cel care l-a propus pe Tismăneanu în funcţia de preşedinte al Comisiei de condmnarea comunismului.
"El e cel care l-a propus preşedintelui pe Vladimir Tismăneanu ca şef al Comisiei pentru cercetarea crimelor comunismului." Afirmaţia vine după ce acest Pleşu susţine că a lucrat pentru Băsescu, inducând ideea că ştie ceea spune. Un lucru îi scapă lui Pleşu: el era plecat de mult de la Cotroceni, cu celebrele fandoseli - de aproape doi ani - când a apărut criza ce a declanşat numirea lui Tismăneanu. Dacă era plecat şi nu mai era de-ai lui Băsescu - în rezerva strategică de cadre ! - de unde ştia bietul de el o chestiune de bucătărie internă a Cotrocenilor, una despre care doar Băsescu şi Săftoiu aveau, teoretic, cunoştinţă ?
Priviţi de ce de fapt îl hămăie Pleşu pe Săftoiu şi "ghici, ghicitoarea mea" (citat din Băsescu) ce post şi-ar fi dorit ilustrul filozof şi pe care Băsescu nu i l-a dat: "Urma lui C. Săftoiu la SIE e tristuţă."
Fără să vrea, Pleşu dezvălui strategia cazarmei băsiste pe care slujit-o şi pe care pare că mai vrea o dată:" Să-l lăsăm să se compromită puţin şi la Televiziunea Naţională."
Mai spune filosoful, precum un golănaş, dar care iar ştie multe şi, iar fără să vrea dă din casă cum se spune: " (În fond, tot de „informaţii“ e vorba.)".
Aha, şi nu care doaar îl bănuiam pe "Băse" de aşa ceva pe vremea dicturii tocmai suspendate!
Mai spune, acest Pleşu că actuala putere "a reuşit să elimine aproape complet ideea europeană din agenda" ţării. Păi cine vrea încă să răzbune schimbarea lui Băsescu, nu prin scoaterea dintr-o agendă, ci de chiar scoaterea efectivă din Europa ? Ponta, Antonescu ? Sau colegii săi sectanţi băsişti ?
Altă mostră de tupeu la Pleşu: "Nu e vorba doar de greşeli, excese şi incompetenţă profesională. Vorbim de un atac radical şi brutal asupra instituţiilor statului, a principiilor democratice şi a independenţei şi încrederii în justiţie." Păi intervenţiile publice după arestarea lui Popoviciu de la care una dintre odraslele băsiste îşi luase apartament, în favoarea arestatului ce e ?
Păi anularea unei sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile,prin deceret prezidenţial, pentru doi traficanţi de droguri ce e ?
Premierul Victor Ponta a declarat la inceputul sedintei de guvern de miercuri ca va solicita Directiei Nationale Anticoruptie sa publice "orice convorbire a mea care a fost interceptata". Ponta a mai spus ca este "prim-ministru si e normal sa fie interceptat". "In definitiv sunt roman si orice roman trebuie sa fie interceptat", a adaugat in gluma Ponta. Acesta a precizat ca e normal sa ceara DNA sa publice tot ce a vorbit la telefon. "O sa-i rog doar sa nu publice ce am vorbit cu sotia mea", a precizat premierul.
Acesta i-a cerut si ministrului transporturilor, Ovidiu Silaghi, sa permita publicarea convorbirilor sale.
Romania Libera sustine, citind surse judiciare, ca "Victor Ponta a fost interceptat telefonic pentru ca a fost sunat de Gerge Balan, membru CSM, pus sub invinuire pentru coruptie in acest dosar penal. Interceptarile convorbirilor lui Balan s-au facut cu mandat de la Inalta Curte". Romania Libera mai scrie ca Balan, Sampetru si seful DGIPI Ilfov s-ar fi implicat in campania electorala pentru locale si ca ar fi adunat informatii compromitatoare la adresa ministrului Transporturilor, Ovidiu Silaghi, pentru a-i determina si pe liberali sa fie de acord cu obtinerea functiilor.
Trimiteți un comentariu