joi, 5 iulie 2012

Criza, criza ...si iar criza...

Criza datoriilor din Zona euro s-ar putea incheia daca acordurile convenite la summitul Uniunii Europene de saptamana trecuta sunt puse in aplicare si daca Banca Centrala Europeana (BCE) da un mic impuls, estimeaza agentia de rating Standard & Poor`s (S&P) .
"Situatia datoriei suverane a Zonei euro s-ar putea schimba dupa summit-ul din 29 iunie. Acordurile (n.r. incheiate la Bruxelles) ar trebui sa ajute la stabilizarea Zonei euro si ar trebui sa impiedice orice deteriorare suplimentara a situatiei datoriilor suverane, scrie agentia intr-un raport citat de Reuters.
BCE, al carei Comitet de politica monetara se intruneste joi, ar putea reduce rata dobanzii la un nou minim record pentru a sprijini activitatea economica si de creditare.
S&P sugereaza totusi persistenta unor riscuri grave daca acordurile de la Bruxelles nu vor fi puse in aplicare, adaugand ca ar putea urma noi reduceri de ratinguri.
Agentiile de rating au fost adesea acuzate de la inceputul crizei datoriilor ca au agravat situatia prin retrogradarea ratingurilor tarilor aflate in dificultate.

Niciun comentariu: