luni, 2 iulie 2012

BRUXELLES -- "Atunci când va fi finalizat, Mecanismul European de Stabilitate (MES) va putea avea posibilitatea să recapitalizeze în mod direct băncile", a anunţat Van Rompuy într-o conferinţă de presă la Bruxelles, la finalul unui summit al zonei euro.
Un mecanism unic de supervizare financiară va fi creat, în cadrul căruia "Banca Centrală Europeană (BCE) îşi va juca deplin rolul", a anunţat, la rândul său, preşedintele Comisiei Europene (CE) Jose Manuel Barroso.
Zona euro este de asemenea pregătită ca fondurile de salvare să intervină pentru a da asigurări pieţelor, a adăugat Van Rompuy, fără să spună în mod clar dacă FESF şi MES ar putea cumpăra în mod direct titluri de datorie pe piaţă.
În opinia sa, zona euro va utiliza într-un mod mai "suplu" fondurile de salvare, pentru a "asigura pieţele şi a obţine stabilitatea asupra obligaţiunilor suverane ale membrilor săi".
CAPITAL.ro -- Fitch a reconfirmat joi ratingul României pentru datoriile pe termen lung în valută și în lei la nivelurile "BBB-” respectiv "BBB", cu perspectivă stabilă, după implementării consolidării fiscale în pofida înrăutăţirii condiţiilor economice interne şi externe, informează Mediafax.
Ratingul pentru datoriile pe termen scurt a fost reconfirmat la nivelul "F3", iar plafonul de ţară la "BBB+". "Reconfirmarea ratingurilor suverane ale României reflectă implementarea unor măsuri substanţiale de consolidare fiscală, în pofida înrăutăţirii activităţilor economie atât pe plan intern, cât şi al principalilor parteneri comerciali. Cu toate acestea, ratingul este constrâns de turbulenţele din Grecia şi de slăbiciunile structurale", a precizat agenția.  De asemenea, agenţia anticipează că PIB-ul României va înregistra în acest an o creştere de 1,3%, susţinută de cererea internă.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Premierul Victor Ponta denunţa, zilele trecute, jaful banilor europeni, atrăgând atenţia asupra unei decizii radicale: Comisia Europeană va suspenda fondurile. Dan Voiculescu este unul dintre principalii beneficiari ai banilor europeni. Pentru un milion de euro, el îi învaţă pe ţărani să picteze şi să sculpteze.

ro http://www.evz.ro/index.html#ixzz1zPigAURm
EVZ.ro

Anonim spunea...

Biserica interzice capacele de canalizare cu stema BUCURESTIULUI, intrucat contin reprezentarea Crucii; Primarul Negoita da paza pe mana Politiei Locale; Autostrada Bucuresti-Ploiesti nu este gata; Restrictii rutiere cu ocazia paradei GayFest; Londonezii de la Teatrul Globe monteaza "Cum va place"


PLOIESTI: Fostul primar Volosevici a avut 19 consilieri personali, platiti cu peste 150.000 de lei; Sambata 30 iunie, in loc de tramvaie vor circula autobuze; Vacanta de vis la gradinitele particulare


CONSTANTA: Vodafone ofera Wi-Fi gratuit pe litoral; Mazare: O sa chem populatia sa faca demonstratie in fata domnilor judecatori; Dobrogea deschide usa investitorilor britanici; Litoralul, invadat de hoti


Mici si bere de Zilele FOCSANIULUI; Primaria si-a angajat arhitect; Camere video de supraveghere in Piata Unirii; Viceprimarii, in stand by; Tabloul taxelor si impozitelor locale - 20 lei un loc de parcare, 4 lei un buletin si 100 lei groapa la cimitir


Festival de desene animate, in premiera la BRASOV; Parcarea de langa Spitalul Militar, o investitie de 5,3 mil. euro; Se acorda primul titlu de "Scriitor al orasului"; USL isi negociaza viceprimarii; Reabilitarea Strazii Mihai Eminescu, in grafic