miercuri, 18 iulie 2012

In conformitate cu pactul Ribbentrop - Molotov...

BUCURESTI - Abureala locala - Banca Comercială Română (BCR) a redus, începând de la sfârşitul săptămanii trecute, dobânda la creditele nou acordate de nevoi personale cu până la 2 p.p., arată un comunicat remis redacţiei.
Andrew Gerber, director executiv Directia Managementul Produselor Retail, BCR, a declarat: "Dobânzile la creditele de nevoi personale în lei nou acordate încep de la 13,5%, dobânda este fixă pe toată perioadă de creditare pentru creditele în lei. În plus, clienţii care îşi refinantează la BCR creditele de la alte bănci sau încasează salariul într-un cont curent BCR beneficiază şi de o reducere cu 100% a comisionul de analiză a dosarului de credit". Euro s-a depreciat în intervalul 9-13 iulie, pe pieţele externe, în raport cu dolarul, înregistrând cel mai redus curs din ultimii doi ani, în condiţiile în care investitorii s-au orientat către plasamente sigure, de teama înrăutăţirii crizei datoriilor din Europa.
Totuşi, în 13 iulie, euro a crescut - limitând pierderea săptămânală -, pe fondul speculaţiilor potrivit cărora băncile centrale din întreaga lume vor lua noi măsuri de susţinere a economiei. Preşedintele Federal Reserve (banca centrală americană), Ben S. Bernanke, urmează să vorbească în Congres, săptămâna aceasta, cu privire la perspectivele economiei SUA. Euro a scăzut cu 0,3% săptămâna trecută, la 1,2249 dolari pe piaţa din New York, de la 1,2291 dolari la data de 6 iulie.
ABUREALA NEMTEASCA   pentru a ascunde intentiile reale ale celui de-al IV Reich -  Cancelarul german Angela Merkel şi-a reafirmat fermitatea faţă de ţările zonei euro care cer ajutoare din partea Uniunii Europene, după ce la ultimul summit european de la sfârşitul lui iunie părea să fi cedat teren în faţa Italiei şi a Spaniei, scrie AFP, conform surselor de presă.
"Toate încercările (...) de a spune ''sa fim solidari dar fară niciun control, fară nicio contrapartida'', toate aceste încercâri nu vor avea nicio şansă în faţa mea şi nici în faţa Germaniei", a declarat cancelarul, ieri, într-un interviu acordat televiziunii publice ZDF.
Ea a subliniat responsabilitatea statelor chiar si atunci cand ajutorul este destinat doar sectorului bancar, cum este cazul Spaniei.

Niciun comentariu: