marți, 31 iulie 2012


Valoarea totala a cheltuielior pentru inovare in anul 2010 a fost de 3,77 miliarde lei, iar ponderea cea mai mare a cheltuielilor de inovare a reprezentat-o cheltuielile cu achizitii de masini, echipamente, software de 69,1%, se arata in analiza INS - "Inovarea in industrie si servicii in perioada 2008-2010".   Ponderea cheltuielilor de cercetare-dezvoltare in total cheltuieli de inovare a inregistrat o crestere in anul 2010 comparativ cu anul 2008. Astfel, daca in anul 2008 ponderea cheltuielior de cercetare-dezvoltare in total cheltuieli de inovare a fost de 14,1%, in anul 2010 s-a inregistrat o crestere cu 15,4 puncte procentuale, ajungand la o pondere de 29,5%. Principalele activitati inovatoare desfasurate de intreprinderi au fost activitati de cercetare proprie, activitati de cercetare preluata de la alte intreprinderi sau institutii, achizitionarea de masini, echipament si produse software, achizitionarea de alte cunostinte exterioare intreprinderii (licente, brevete, know-how, etc) precum si formarea profesionala pentru activitati inovatoare, introducerea pe piata a rezultatului inovarilor, activitati de design si alte activitati pregatitoare. Cheltuielile pentru inovare si repartizarea acestora sunt in stransa legatura cu strategia intreprinderii. Unele intreprinderi aloca sume mari pentru desfasurarea unor activitati de cercetare proprie sau externalizata, in timp ce alte intreprinderi, investesc in introducerea de tehnologie noua sau alte tipuri de achizitii. Toate aceste activitati conduc la inovare.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Radu Banciu: Traian Băsescu rămâne de-al dracului la Cotroceni, pentru că are dreptul să o facă23:32
Europarlamentarul german Markus Ferber, la RFI: Guvernul nu trebuie să creeze noi probleme23:12
Victor Ponta: Îmi doresc ca Antonescu să rămână copreşedinte USL. Va fi candidatul nostru la preşedinţia ţării22:37
Franța: 15 români au fost arestați sub acuzația de furt22:35
Oțelul Galați - Rapid București, 1-1. VEZI toate rezultatele etapei din Liga I22:19
Prahova: Șase primari PDL implicați în dosare penale pentru inrfacțiuni la referendum22:14
Un român a fost condamnat la închisoare în Italia pentru trafic de cocaină21:58
Le Monde: "Popeye marinarul și-a salvat iar scaunul. Puciul legal nu a reușit"21:45
Ion Iliescu: Singura concluzie onorabilă este ca Traian Băsescu să-și dea demisia21:23
Criminalul din Colorado, judecat pentru douăzeci şi patru de capete de acuzare 21:19

Anonim spunea...

OMV Petrom a anunţat majorarea preţurilor la sortimentele de benzină şi motorină comercializate, ca urmare a evoluţiilor cursului valutar cât şi a cotaţiilor internaţionale la produsele petroliere.

Începând cu 31 iulie, preţul sortimentelor de benzină dar şi de motorină a fost majorat cu 9 bani pe litru.

Anonim spunea...

09:34 Bulgaria: Cutremur cu magnitudinea de 3,3 Richter în regiunea Sofiei

09:21 Şeful Poliţiei Capitalei, Lucian Guran, schimbat din funcţie

09:14 UPDATE Descinderi DIICOT la Clanul Sportivilor, una dintre cele mai ...

08:54 Declaraţiile premierului Ungariei Viktor Orban în România îi vor afecta ...

08:35 JOCURILE OLIMPICE 2012: Paul McCartney, plătit cu 1 liră pentru ...

08:27 Enel întrerupe alimentarea cu energie electică în unele cartiere ...

08:18 Ecuadorul a solicitat Suediei să îl interogheze pe Julian Assange la ...

08:09 Accident grav în centrul Ungariei: Şase români au fost răniţi

08:00 Hillary Clinton îi cheamă pe islamiştii egipteni să respecte ...

07:53 Iranul ameninţă că va ataca Turcia

Anonim spunea...

Ministerul de Finanţe de la Atena a anunţat ieri că a reluat negocierile cu guvernul elveţian în vederea încheierii unui acord pentru impozitarea cetăţenilor greci care deţin conturi în băncile elveţiene, în timp ce statisticile arată transferuri semnificative de capitaluri băneşti din Grecia către alte state. În ultimii doi ani, grecii au transferat legal în străinătate circa 16 miliarde de euro, mai puţin de 10% din aceas-tă sumă ajungând în băncile din Elveţia, potrivit datelor furnizate de Ministerul de Finanţe în luna decembrie. Grecia încearcă să diminueze evaziunea fiscală endemică ce afectează veniturile la buget, dar rezultatele acestui demers sunt până în prezent modeste.
Potrivit ediţiei de luni a cotidianului grec Ta Nea, Banca Greciei dis-pune de informaţii potrivit cărora un număr de 403 cetăţeni greci au transferat în alte ţări cel puţin 100.000 de euro în anul 2010, dar nu au declarat niciun venit. Publicaţia precizează că, în acelaşi an, 731 de greci au transferat în băncile străine depozite care însumează un miliard de euro.

Isabella Freddie spunea...

Numele meu este doamna Nadia Albert din Rusia și sunt astăzi o femeie fericită prin ajutorul unui împrumutător de împrumut, domnul Russ Harry. Voi trimite orice persoană care caută împrumut către această firmă de împrumut. El mi-a dat fericire mie și familiei mele, aveam nevoie de un împrumut de 500.000,00 USD pentru a-mi începe viața peste tot, fiind mamă singură cu 2 copii. Am întâlnit acest creditor credincios și DUMNEZEU care mă ajută cu un împrumut de 500.000,00 dolari SUA, la o rată scăzută. Este un om care se teme de Dumnezeu, dacă aveți nevoie de împrumut și veți rambursa împrumutul, vă rugăm să-l contactați prin e-mail-Elegantloanfirm@hotmail.com / număr Whatsapp + 393511617486