duminică, 22 iulie 2012

Germania a ocupat si spania ...

Parlamentul Germaniei a aprobat joi un plan al zonei euro pentru susţinerea băncilor spaniole cu probleme financiare, după ce ministrul de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, a dat asigurări că Spania va fi responsabilă pentru acest ajutor, iar legislativul de la Berlin va fi consultat în mod regulat. Membrii camerei inferioare a Parlamentului au fost nevoiţi să îşi întrerupă vacanţa, fiind chemaţi în sesiune extraordinară pe tema recapitalizării băncilor din Spania, cu până la 100 de miliarde de euro. Programul a fost aprobat cu 473 de voturi "pentru" şi 97 "împotrivă", după ce principalele partide de opoziţie au fost convinse să sprijine guvernul Merkel, transmite Bloomberg.
Schaeuble a afirmat în faţa parlamentarilor că Spania se confruntă cu o situaţie de urgenţă, iar Germania are un interes puternic să sprijine reformarea economică a acestei ţări, prin susţinerea băncilor,
Spania se află în centrul crizei datoriilor, iar randamentul obligaţiunilor sale pe termen de 10 ani a depăşit pragul de 7%, dincolo de care Grecia, Irlanda şi Portugalia au fost nevoite să ceară sprijin financiar din partea UE şi FMI. Germania suportă un cost de 1,23% pentru împrumuturile pe 10 ani.

Niciun comentariu: