sâmbătă, 30 iunie 2012

ZVONURI SI CERTITUDINI..

ZVONURI -- Acțiunea politică a USL va fi anunțată de Victor Ponta și Crin Antonescu, în cursul unei conferințe de presă din această seară. O altă variantă ar fi ca vineri, după întoarcerea de la Consiliul European, să se organizeze o conferință de presă la care să participe toți trei co-președinți ai USL, în țară. Decizia urmează a fi luată în câteva ore.
Președintele cunoaște planul USL, de aceea a adoptat un ton defensiv, în problema reprezentării la CE. Pe de altă parte, Traian Băsescu intenționează să reziste cât mai mult la Cotroceni, pentru a-și folosi structurile și oamenii plasați în posturi cheie. USL se bazează pe o majoritate simplă, dar a negociat deja cu UDMR și UNPR, care au confirmat că vor vota pentru suspendarea lui Băsescu.
Imediat după votul Parlamentului, la Cotroceni va fi instalat Vasile Blaga, președintele Senatului. Caporalul, cum l-a numit Traian Băsescu, va ajunge președinte interimar. USL intenționează să acționeze pe două planuri, după suspendare. În țară, se va declanșa o campanie de mobilizare a oamenilor la vot. Pe plan internațional, trebuie convinși reprezentanții SUA că demersul este unul perfect democratic, fără de care România nu poate funcționa. După venirea USL la guvernare, recomandările americane au fost să să încerce o coabitare cu Băsescu. SUA vor fi informate că președintele sabotează eforturile guvernului de a gestiona criza, iar preferințele personale nu au prioritate în fața instabilității economice. În termen de 30 de zile de la suspendare, românii vor merge din nou la referendum. Dacă majoritatea susține demiterea lui Băsescu, în termen de trei luni trebuie organizate alegeri prezidențiale.
 CERITUTDINI --Moody's a inrautatit vineri perspectiva ratingului Baa3 al Romaniei pentru datoriile pe termen lung in valuta si lei de la stabila la negativa, din cauza riscurilor legate de expunerea la zona euro, prin canale comerciale, de investitii si financiare, informeaza Mediafax. ... Agentia de evaluare financiara a reconfirmat ratingul Romaniei pentru moneda straina si moneda locala, la Baa3, mentinand astfel calificativul in categoria investment grade, cu risc scazut pentru investitii. Ratingul pentru datoriile pe termen scurt in valuta si lei a fost mentinut la nivelul Prime-3, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.  "Legaturile Romaniei cu zona euro prin canale comerciale, de investitii si financiare amplifica riscurile la care este expusa economia in urmatoarele 12-18 luni", considera Moody's. Totodata, avand in vedere nivelul relativ ridicat al datoriilor in valuta si obligatiile anuale semnificative de rambursare a acestora, orice inrautatire a conditiilor din zona euro ar amplifica riscurile legate de balanta de plati si de sistemul bancar

Niciun comentariu: