duminică, 24 iunie 2012

Wall-Street.ro a stat de vorba cu fostul comisar european pentru extindere, cel care a colaborat foarte mult cu Adrian Nastase pe vremea cand Romania se pregatea de aderarea la Uniunea Europeana.
“Eu l-am avertizat pe Adrian Nastase inca de pe vremea cand lucram cu el. <>. Nu mi-a placut de Adrian Nastase de la bun inceput. Nu stiu daca a vrut cu adevarat sa se sinucida sau daca a fost o inscenare, insa aceasta intamplare va afecta imaginea Romaniei in strainatate”, a declarat Günter Verheugen, pentru Wall-Street.ro.  Günter Verheugen a fost comisar european responsabil cu extinderea Uniunii 1999-2004 SI CARE APRIMIT DE LA ADRIAN NASTASE O COLECTIE DE TABLOURI IN VALOARE DE MULTE MILIOANE DE eURO PENTRU CA A IMPINS ROMANIA IN U.E. (Odobescu - citeste Nastase - a cumparat de la mine pentru el un plade...n.r.), iar ulterior, pana in 2010, comisar pentru industrie. Verheugen, cel mai mare spagar corupt pina in maduva oaselor  in prezent lobbist, a facut aceste declaratii dupa evenimentul World Investment Conference, un forum dedicat investitiilor straine directe, care are loc in orasul La Baule-Escoublac din Franta.
In opinia lui Verheugen, cazul lui Adrian Nastase este comparabil cu situatia Iuliei Timosenko, care ispaseste din 2011 o pedeapsa cu inchisoarea de sapte ani pentru depasirea atributiilor de premier, prin semnarea in 2009 a unui acord cu Rusia privind livrarile de gaz.  “Iulia Timosenko ar trebui arestata pentru cu totul alte acte de coruptie. Ea este corupta din cap pana in picioare. Voi, romanii, aveti norocul unor politicieni care nu sunt la fel de corupti precum cei din Ucraina, insa trebuie sa faceti ceva pentru a schimba clasa politica din prezent. Politicienii vostri trebuie sa inteleaga ca statul nu este proprietatea lor personala”, a mai spus Günter Verheugen. Extinderea Uniunii Europene spre Est a fost unul dintre obiectivele mandatului de comisar al lui Günter Verheugen, asa ca politicianul german a interactionat frecvent cu fostul premier Adrian Nastase, analizand impreuna situatia unor domenii importante inainte de aderarea Romaniei la UE.
El se declara dezamagit de evolutia tarii noastre dupa aderarea la UE.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Analiştii financiari ai Raiffeisen Bank se aşteaptă ca banca centrală să păstreze dobânda de politică monetară la nivelul de 5,25%, în linie cu evoluţiile pieţei.

Şedinţa de miercuri, 27 iunie, ar fi astfel cea de-a doua şedinţă în care BNR nu ar mai umbla la dobândă după un lung şir de reduceri consecutive. În scenariul de bază rata inflaţiei rămâne favorabilă, dar BNR ar putea păstra dobânda la acelaşi nivel pentru a stopa tendinţa de creştere a preţurilor la alimente şi produsele volatile.
Mai mult, nesiguranţa evoluţiei pieţelor financiare externe, dublată de ieşirile de capital şi scăderea investiţiilor străine sunt o justificare în plus pentru această decizie.

Anonim spunea...

Pentru majoritatea acestor cetăţeni, "banii împrumutaţi Greciei sunt bani pierduţi" deoarece Atena nu va putea niciodată să îi ramburseze. Această opinie este împărtăşită de 85 la sută dintre francezi, 84 la sută dintre germani, 72 la sută dintre spanioli şi 65 la sută dintre italieni.

Ei sunt, de asemenea, pesimişti şi în legătură cu problemele din zona euro în ipoteza în care datoria greacă nu va fi salvată: 84 la sută dintre francezi, 76 la sută dintre germani, 90 la sută dintre spanioli şi 88 la sută dintre italieni cred că "dificultăţile vor creşte în mod periculos".