sâmbătă, 2 iunie 2012

Preţul ţiţeiului brut a înregistrat, în mai, cea mai importantă scădere lunară din ultimii trei ani, la bursa din New York, pe fondul speculaţiilor potrivit cărora încetinirea economiei SUA şi criza datoriilor din Europa vor reduce cererea de combustibili. Cotaţia ţiţeiului West Texas Intermediate cu livrare în iulie a coborât cu 1,3% ieri, la ora 10.08, la New York Mercantile Exchange, ajungând la 86,68 dolari barilul. Luna aceasta, preţul petrolului a pierdut 17% pe piaţa americană, declinul fiind cel mai important din decembrie 2008 până la momentul actual. De la începutul anului, cotaţia ţiţeiului a pierdut aproape 12 procente.
La ICE Futures Europe din Londra, preţul petrolului Brent cu livrare în iulie a scăzut cu 0,9%, la 102,50 dolari/baril. Luna aceasta, cotaţia a pierdut circa 14% la bursa londoneză - cel mai important declin din mai 2010 până în prezent. Scăderea de ieri a preţului petrolului a urmat informaţiei potrivit căreia a crescut numărul solicitărilor de ajutor de şomaj în SUA. Conform Departamentului Muncii de la Washington, numărul solicitărilor iniţiale de ajutor de şomaj a crescut cu 10.000, la 383.000 săptămâ-na trecută.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Ministrul delegat pentru mediul de afaceri, Lucian Isar, consideră că România ar trebui să se promoveze ca fiind cea mai bună destinaţie de investiţii din Europa, în condiţiile în care există un deficit de cunoaştere a ţării la nivel internaţional, în zonele mari de investitori.
Lucian Isar a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că România are o economie emergentă, în care o investiţie ar avea o rentabilitate mai mare decât dacă ar fi făcută într-o economie matură, potrivit Mediafax.

Anonim spunea...

UniCredit Ţiriac Bank a început vineri integrarea activităţii de brokeraj derulată în prezent de UniCredit CAIB Securities, operaţiunile urmând să fie realizate prin Divizia Corporate Investment Banking & Private Banking a băncii, potrivit Mediafax.

Anonim spunea...

România va primi din partea Uniunii Europene sume importante pentru politica agricolă comună, în perioada 2014-2020, dar problema autorităţilor de la Bucureşti este lipsa de capacitate în a absorbi fonduri, a declarat premierul Victor Ponta, la finalul reuniunii de la Bucureşti a liderilor europeni, potrivit Mediafax.

Anonim spunea...

Cele mai mari patru bănci din Grecia, National Bank of Greece (NBG), Alpha Bank, EFG Eurobank şi Piraeus Bank, au revenit oficial la finanţare în condiţii normale de la Banca Centrală Europeană (BCE), a declarat preşedintele BCE, Mario Draghi, potrivit Mediafax.