duminică, 17 iunie 2012

Situația se complică în Italia, unde la începutul acestei luni a avut loc prima înghețare a conturilor de către o bancă, ce e drept micuță, dar care a creat un precedent deosebit de periculos.
Cât de periculos? Cât să bage în sperieți clienții altor 9 bănci italiene, tot mici, care se așteaptă acum să li se înghețe conturile de către băncile unde-și țin banii.
După anunțul făcut de BNI, potrivit căruia administratorul băncii a hotărât să înghețe conturile clienților săi, presa italiană a publicat o listă de 10 bănci italiene mici care se află tot sub administrare specială:

- Delta/SediciBanca spa (Bologna-Roma)
- Bcc di Cosenza (Cosenza)
- Cassa di Risparmio di Rimini (Rimini)
- Bcc di Tarsia (Cosenza)
- Bcc "Luigi Sturzo" di Caltagirone (Catania)
- Bcc di Altavilla Silentina e Calabritto (Salerno)
- Banca Network Investimenti spa (Milano)
- Istituto per il Credito Sportivo (Roma)
- Banca Tercas - Cassa di Risparmio della Provincia di Teramo (Teramo)
- Bcc Monastir e del Sile (Treviso)

Toate aceste bănci se află sub administrație specială încă de pe data de 8 mai 2012, ceea ce presupune faptul că în perioada în care banca se află sub adminitrație specială se pot lua măsuri excepționale în interesul clienților.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Acum o zi Liderii PSD si PNL din Senat, despre ordonanta care vizeaza ICR: Nu avem nicio intentie sa politizam institutia; este mai democratic ca ICR sa fie sub control parlamentar


Acum o zi Alegeri parlamentare la Atena Grecii, asteptati duminica la urne intr-un scrutin decisiv pentru mentinerea tarii in zona Euro


Acum o zi Premierul Victor Ponta, in vizita privata in Polonia, la invitatia omologului sau Donald Tusk


Acum o zi EURO 2012 Grecia si Cehia merg in "sferturi; Rusia si Polonia parasesc competitia din faza grupelor


Acum o zi Colegiul Director al PDL se reuneste duminica la Palatul Parlamentului


Acum o zi UPDATE Iurie Darie, internat din nou in spital. Medicii spun ca actorul a suferit complicatie post-operatorie


Acum o zi Oficial: TVR si Dolcesport vor transmite simultan meciurile de la EURO 2012 incepand de sambata


Acum o zi Mariano Rajoy: Spania nu va aplica deocamdata recomandarile FMI care includ reduceri salariale, sunt simple sugestii


Acum o zi Christine Lagarde: UE are un termen foarte scurt pentru a da semne puternice

unde sunt banii greciei spunea...

Grecia a adoptat vineri, cu două zile înaintea unor legislative cruciale pentru viitorul ţării, achiziţionarea de muniţie olandeză pentru tancurile sale, în valoare totală de 13,5 de milioane de euro, a anunţat un purtător de cuvânt al executivului elen, Dimitris Tsiodras.

"Consiliul restrâns al ministerelor Apărării şi Afacerilor Externe a aprobat astăzi o decizie adoptată de legislativ (în martie) privind achiziţionarea de muniţii în virtutea unui acord bilateral cu Olanda pentru o sumă de 13,5 milioane de euro", a precizat Tsiodras într-o conferinţă de presă.

Aceste muniţii sunt destinate tancurilor de fabricaţie germană Leopard, conform unei surse guvernamentale. Premierul interimar Panayiotis Pikrammenos a făcut apel anterior la toate partidele parlamentare în legătură cu acest subiect, iar acestea au dat undă verde acestei achiziţii, a adăugat Tsiodras.