joi, 7 iunie 2012

Coana Merkel inca nu a depasit complexul Republicii de la Weimar.

Germanii vor plati din plin faptul ca si-au pus soarta in mana unei foste nomenklaturiste  RDG-iste ca Merkel. Duduia Merkel inca nu a depasit complexul Republicii de la Weimar. 45 de ani de trait sub stasi nu-ti dezvolta simturile democratice care presupun negocieri si negocieri. Cu politica ei de austeritate Merkel mai mult ca sigur nu va incropi de un Imperiu Germano-Roman, mai degraba va diviza Europa mai ceva decat a fost ea inainte de al doilea razboi mondial creind premisele uneui nou conflict cel putin european. Germanii sunt buni de tinut ocupati la strung cu pacea-n suflet ca au asigurate berea, varza si carnatul, dar nu sunt buni de conducatori de continent. Sunt prea criminali si prea egoisti din fire. Adica un popor de barbari necopti. Cum introduce cineva in viata lor elemente aleatoare cum pun mana pe topoare. Neamtul nu are stofa de conducator, ci de criminal inbecil care omoara fara rost (vezi lagarele WW2). .... Toata admiratia pentru destinul lui de producator de bunuri insa.  Cum si-a luat americanul mana de pe el acordandu-i o nemeritata incredere in pacificarea Europei, cum s-a dat mai grozav in petecul de indian blonzel.   De ar fi destepti si generosi, votantii nemtii din partea de vest ar alege un cancelar din vestul Germaniei care e experimentat in negocieri si nu in autocrat "diktat". Soros ar putea avea dreptate cand spune ca Merkel ar putea visa la un Imperiu romano-German cu un neamt la coroana si de acea yuro-pianistul de tip bizon-dromader-orwell are mancarimi la cel jos de cerebel pentru-ca inca nu e convins ca un asemenea imperiul n-o sa-i ajunga la os. Deocamdata din antisemitism si antiamericanism, imberbul bizon-dromader voluntariaza sa suga carnatul german de proba nitel. .... Dar cum dromaderul-orwell este prin esenta lui bizonat, nimic in pozitia lui poate fi garantat.

14 comentarii:

Anonim spunea...

Google a anunţat, ieri, că va trimite avertismente online utilizatorilor care ar putea fi ţintele spionajului sponsorizat de autorităţile guvernamentale, susţine site-ul "wired.com".

Compania care deţine cel mai important motor de căutare al lumii a precizat că un grup de utilizatori, despre care Google va afla că sunt ţintele atacurilor online, vor primi un mesaj (scris cu carctere negre pe un fond roz). În general, aceste atacuri vizează conturile de e-mail ale celor care folosesc Gmail.

"Suntem mereu în gardă în ceea ce priveşte activităţile maliţioase care afectează sistemul nostru, mai ales acţiunile unor terţi de a sparge conturile utilizatorilor noştri", a scis Eric Grosse, vice-preşedintele secţiei de securitate a Google. "Când vom obţine informaţii specifice - fie direct de la utilizatori, fie din monitorizările noastre -, vom publica pe pagina utilizatorului un semnal de avertizare şi vom încerca să blocăm acesul rău-voitorilor", a adăugat Grosse.

Anonim spunea...

Inalta Curte a judecat miercuri, 6 iunie, un nou termen al recursului in dosarul Adrian Nastase - Trofeul Calitatii, in care fostul premier a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare. La acest termen avocatii lui Adrian Nastase au contestat-o din nou pe judecatoarea Ioana Bogdan care alturi de judecatorul Ionut Matei au dispus condamnarea liderului PSD in prima instanta. Presedinta comletului de judecata a lamurit dezbaterea prescriptiei aratand ca instanta decide cand se prescriu faptele. Nastase prin avocati a cerut audierea a 30 de lideri PSD printre care si Victor Ponta.

Anonim spunea...

Inalta Curte a judecat miercuri, 6 iunie, un nou termen al recursului in dosarul Adrian Nastase - Trofeul Calitatii, in care fostul premier a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare. La acest termen avocatii lui Adrian Nastase au contestat-o din nou pe judecatoarea Ioana Bogdan care alturi de judecatorul Ionut Matei au dispus condamnarea liderului PSD in prima instanta. Presedinta comletului de judecata a lamurit dezbaterea prescriptiei aratand ca instanta decide cand se prescriu faptele. Nastase prin avocati a cerut audierea a 30 de lideri PSD printre care si Victor Ponta.

Anonim spunea...

Agenţia de evaluare financiară Moody's Investors Service a retrogradat în cursul nopţii de marţi spre miercuri ratingul celor mai mari trei bănci din Austria - Erste Bank, Raiffeisen Bank International (RBI) şi Bank Austria, filială a grupului italian UniCredit -, din cauza, în special, a expunerii lor la criza din ţările Europei de Est, între care şi România.

Într-un comunicat, citat de Agerpres, Moody's subliniază că grupul Erste Bank este puternic expus în Europa de Est, în special în Ungaria şi România, în timp ce retrogradarea Bank Austria este justificată de situaţia precară a băncii mamă italiene, UniCredit.

Ratingul grupului Erste Bank a fost coborât cu două trepte, la A3, şi cu o treaptă pentru RBI, la A2, şi Bank Austria, la A3.

Anonim spunea...

Perchezitii in Hunedoara, Cluj, Timisoara si Bucuresti, pentru prinderea a 100 de traficanti si consumatori de droguri


8:31 Criza din Zona Euro: Obama vrea un plan imediat


8:13 Zece greseli frecvente pe care le fac parintii si efectele lor asupra dezvoltarii emotionale a copiilor


8:03 In cautarea parfumului ideal: De la eluziv la meditativ


7:31 Guvernul a decis sa intervina in datoriile pentru energie ale CFR prin imprumuturi si stergerea penalitatilor


7:15 Trafic de droguri la American Airlines. 20 de angajati au fost arestati


6:46 Petrolul se scumpeste in Asia, in speranta unei interventii a Fed (85,22 dolari)

Anonim spunea...

Teoretic, lucrurile sunt simple si linistitoare. Banca-punte, institutie creata de BNR, se suprapune coregrafic peste bancile cu probleme, le intra in casa (va opera din aceleasi sedii) si deruleaza aceleasi operatiuni putand sa transfere o parte dintre depozitele clientilor la alte institutii “sigure”sau sa se imprumute de la Ministerul Finantelor la nevoie (cereri precipitate de retragere). Practic,azi la ghiseu te conversezi cu Ionescu, Popescu, Georgescu de la Piraeus, Alpha, Bancpost, etc, maine te trezesti ca iti zambesc linistitor Georgescu, Popescu, Ionescu de la banca punte. Chiar asa de simplu sa fie?

Anonim spunea...

Iată pe ce se bazează atitudinea Spaniei: în ultimele 24 de ore, guvernul de la Madrid a dat tot felul de declaraţii contradictorii, dând de înţeles, pe de o parte, că nu mai are la ce soluţie să apeleze în afara unui împrumut, dar susţinând, în acelaşi timp, că nu va exista niciun împrumut – nici ca cerinţă, nici ca ofertă. Sau, aşa cum a rezumat Ministrul de Finanţe, “oamenii în costume negre nu vor veni aici”, arată Forbes. Mai sunt doar 24 de ore până când vom afla ce s-a decis, respectiv până când Spania va lansa licitaţia pentru bonduri, scrie money.ro.

Chiar şi în al doisprezecelea ceas, Spania insistă că nu va primi niciun ban cu titlu de împrumut. OK, spun spaniolii, putem primi un împrumut, dar doar dacă vine de la o bancă ce nu aparţine de FMI, un împrumut care să nu ne usture atât de mult la buzunar.

Anonim spunea...

Dacă Spaniei i se acordă tratament preferenţial comparativ cu Irlanda, Portugalia sau Grecia, ce se va întâmpla atunci? Nemţii se întreabă: vor veni irlandezii înapoi să ceară schimbarea condiţiilor pentru împrumutul lor? Vor simţi că au fost umiliţi degeaba, că au fost trataţi prea dur? Situaţia asta îi va pune pe jar şi pe greci?

Aşadar, de ce comportamentul Spaniei ar putea duce la dispariţia monedei euro? Spania crede cu tărie că băncile germane ar trebui să ducă o parte destul de mare din această povară financiară. Crede că nemţii sunt nerealişti când vine vorba de sursele lor de venit – piaţa europeană a ajutat Germania să devină prosperă şi piaţa este cea care are probleme, nu Spania.

Anonim spunea...

Joi va veni potopul. Umilirea financiară a Spaniei, la întreaga ei amplitudine, se va revela parţial, dacă nu pe de-a întregul. A patra cea mai mare economie a zonei euro va face parte dintr-un program FMI, iar tensiunile dintre creditori şi naţiunile datornice vor fi ajuns la maxim. Spania se va simţi trădată şi va categorisi UE ca fiind inflexibilă, incompetentă şi răzbunătoare.

Din cele 17 ţări ale zonei euro, patru vor fi primit deja un împrumut. Cel mai probabil, va urma Italia. Oricum ai privi-o, economia europeană va arăta şi poate chiar se va simţi înfrântă. Sfârşitul euro va veni probabil în curând pentru cei din sud şi pentru Irlanda.

Anonim spunea...

Moody's Investors Service a revizuit în scădere ratingul Băncii Comerciale Române (divizie a Erste Group Bank), în urma deciziei de miercuri de a retrograda cele mai mari trei bănci din Austria, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară, citat de Agerpres.

Sursa: Arhiva EVZAstfel, ratingul Băncii Comerciale Române pentru depozite pe termen lung în monedă locală a fost revizuite în scădere, de la 'Baa2' la 'Ba1', cu perspectivă negativă, ratingul pentru depozite pe termen lung în valută a fost revizuite în scădere, de la 'Baa3' la 'Ba1', cu perspectivă negativă.

Anonim spunea...

Spania a reuşit să se finanţeze de pe pieţele financiare, însă costurile se apropie de un nivel nesustenabil

Temerile investitorilor s-au îndreptat în ultima săptămână către situaţia din Spania, însă alegerile din Grecia şi viitorul statului elen în zona euro rămân în prim-plan.

Spania a reuşit să împrumute joi două miliarde de euro de pe pieţele financiare internaţionale. Cu toate că statul şi-a atins ţinta propusă, costurile de finanţare au urcat simţitor, astfel că dobânda obligaţiunilor emise pe zece ani a depăşit 6%, nivel apropiat de pragul considerat nesustenabil.

În cazul în care dobânzile vor continua să crească, Spania va depinde fie de băncile locale pentru a se finanţa, fie va fi nevoită să apeleze la instituţiile financiare internaţionale pentru sprijin, cum s-a întâmplat în cazul Greciei, Portugaliei sau Irlandei. Executivul spaniol a anunţat însă că va încerca pe cât posibil să evite un acord cu FMI, UE şi Banca Mondială, deoarece un eventual pachet de sprijin extern ar însemna şi mai multă austeritate.

Cu toate acestea, guvernul de la Madrid a solicitat la începutul săptămânii bani europeni pentru recapitalizarea băncilor lovite de criza financiară. Statul spaniol estimează că va avea nevoie de circa 40 de miliarde de euro pentru a le salva.

Un oficial european, citat de Reuters, a subliniat însă că autorităţile aleg o abordare „minimalistă” privind recapitalizarea sistemului bancar, preferând să salveze mai multe bănci mici, în defavoarea unei soluţii „maximaliste” care i-ar putea costa în jur de 100 de miliarde de euro.

„Politicienii tind să aleagă lucrurile minim necesare, cum este şi cazul Spaniei unde cel mai probabil se va convenit o măsură minimalistă”, a precizat oficial care a preferat să rămână anonim.

Anonim spunea...

Liderii europeni continuă să testeze răbdarea investitorilor străini. Cancelarul german Angela Merkel şi premierul britanic David Cameron au avertizat joi că pactul bugetar, o măsură convenită de liderii zonei euro pentru a ţine în frâu criza datoriilor suverane, nu va fi suficient pentru relansarea economiei europene.

„Pactul este o condiţie necesară, dar nu suficientă pentru relansarea zonei euro”, a subliniat cancelarul german, la sfârşitul întrevederii cu premierul Marii Britanii. Mesajul lui Cameron a fost unul similar: „pactul bugetar este un element important, dar nu va fi suficient”, notează Mediafax.

Mai mult, Merkel a ţinut să sublinieze că următorul summit european, care va avea loc la Bruxelles la sfârşitul acestei luni, nu se va încheia cu un plan concret de salvare a Europei, însă discuţiile de la nivel înalt îşi vor propune să găsească noi soluţii pentru o integrare mai bună. „Nu cred că marele plan se va decide la un singur summit”, a declarat Merkel în cadrul unui interviu acordat ARD, citat de Reuters.

Anonim spunea...

Moody's a retrogradat bănci din Germania, Austria şi Grecia


Internaţional 07.06.2012






* BCE, gata să acţioneze dacă perspectivele economice se înrăutăţesc
* Euro se apreciază
Agenţia de evaluare financiară Moody's Investors Service a redus, marţi seara, calificativele unor bănci din Germania, Austria şi Grecia, considerând că acestea se confruntă cu riscuri dacă actuala criză din zona euro se înrăutăţeşte.

Anonim spunea...

ALERT


"Moody's" a retrogradat ratingurile depozitelor BCR şi Raiffeisen Bank


Agenţia de evaluare "Moody's" a retrogradat ratingul pentru depozitele Băncii Comerciale Române (BCR) şi ale Raiffeisen Bank, plasându-le sub perspectivă negativă.