Depozitele şi împrumuturile băncilor din zona euro au scăzut mai mult decât
era aşteptat în Aprilie - Mai... scurgerea de capital din ţările „mai slabe“ a
continuat. Partidele anti-austeritate au câştigat sprijin în Irlanda şi Grecia,
două din ţările răscumpărate de triumviratul format din Fondul Monetar
Internaţional, Banca Centrală Europeană şi Comisia Europeană....Grecia avind
deja "guvernator german in persoana lui Horst Reichenbach !...iar "Europa Unita
- respectiv zona euro" pe Her. Reisler !!!
Randamentele obligaţiunilor emise de spanioli şi italieni au
atins valori ridicate si periculoase in săptămâna care a trecut, în timp ce
curba randamentelor dintre obligaţiunilor cu maturitate la doi ani şi cele cu
scadenţă la zece ani s-a răsturnat pentru prima oară din Ianuarie. Acesta
este un semnal clar că piaţa se îngrijorează de perspectiva pe termen scurt a
Irlandei, care mai ieri a votat YES in ceea ce priveste pierderea suveranitatii
sale... Pe de altă parte, Germania a ajuns să emită obligaţiuni cu dobândă zero
pe măsură ce investitorii caută zone sigure pentru plasamente....si datorita
faptului ca FED-ul american a ponpat peste 16 Trilioane de Dollari in
bundesbank pentru a metine Germania peste linia de plutire. Noi injecţii de
lichidităţi sau semne că Banca Centrală Europeană (BCE) este pregătită să
intervină în susţinerea unor anumite ţări, precum Spania, sunt în acelaşi timp
salutate de investitori si "market players" in aceeasi masura.
Preşedintele BCE, Mario Draghi a avertizat joia trecută că banca centrală nu va putea suplini vidul legislativ pe termen lung. Draghi a făcut apel la nevoia unui sistem coerent de supervizare bancară comuna, la nivelul Uniunii Europene.
Preşedintele BCE, Mario Draghi a avertizat joia trecută că banca centrală nu va putea suplini vidul legislativ pe termen lung. Draghi a făcut apel la nevoia unui sistem coerent de supervizare bancară comuna, la nivelul Uniunii Europene.
7 comentarii:
Aşteptarea legată de cursul valutar este ca euro să ajungă până în 5 lei, a declarat directorul general al ING Bank, Mişu Negriţoiu, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată de Pro TV. Potrivit acestuia, deprecierea leului resimţită în ultimele săptămâni a fost cauzată exclusiv de problemele externe.
Grecia este "cea mai mare slăbiciune din zona euro", deşi şi sunt şi alte ţări de la periferia uniunii monetare, "care au avut problemele lor", a declarat directorul general al ING Bank, Mişu Negriţoiu, astăzi, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată de Pro TV.
Acesta se aşteaptă ca procesul rezolvării crizei Greciei să fie "prelungit", iar "situaţia poate fi ţinută sub control, dar nu va exista o îmbunătăţire rapidă, fundamentală".
Potrivit bancherului, în acest context, vulnerabilitatea României creşte din două considerente: "o dată, suntem vulnerabili la expunerea Greciei pe sectorul bancar şi, în al doilea rând, la deprecierea leului, din cauza volumului mare de credite denominate în euro".
"Grecia nu va ieşi din zona euro în următorii ani"
În opinia lui Mişu Negriţoiu, Grecia nu va ieşi din zona euro în următorii doi-trei ani.
O bancă, atunci când finanţează un credit, poate lua un depozit, bani de la altă bancă, de pe piaţa internaţională, de la banca-mamă. Este problema instituţiilor de credit, nu are treabă cu clienţii, cu populaţia", expică bancherul citat.
Acesta a declarat că nu crede că ieşirea Greciei din eurozonă influenţează capacitatea de creditare în România. "Vorbim de creditarea în euro, nu în lei, care va continua. Creditarea în euro este şi acum mai dificilă. Nu numai expunerea la sistemul bancar grecesc este o vulnerabilitate a României, ci şi expunerea la euro", a declarat acesta
Partide amicale: Olanda, scorul zilei cu Irlanda de Nord (6-0); Remiza intre Norvegia si Croatia
11:14 Statele Unite, spectrul "declinului imperiului" - analiza AFP
11:14 Bacalaureatul, din scandal în scandal. Cine-i de vină, ce este de făcut?
11:08 VIDEO Portugalia - Turcia 1-3/ Autogol demn de "cascadorii rasului"
10:51 Roland Garros, program optimi: Djokovic vs Seppi, Del Potro vs Berdych si Nadal vs Juan Monaco
10:37 VIDEO Ghana: Un avion de marfa s-a zdrobit de un microbuz, la aterizare, zece persoane si-au pierdut viata
10:26 Ayatollahul Khamenei: Fulgerul va cadea asupra Israelului daca ataca Iranul
6:44 Lucian Croitoru si-a lansat cel mai recent volum, "In apararea pietelor". Putini mai cred si chiar si mai putini inteleg ca, dimpotriva, criza mondiala a aparut de la lipsa capitalismului chiar in tarile care l-au consacrat, spune autorul
Brigada Rutieră Bucureşti a dispus devierea şi restricţionarea circulaţiei duminică între orele 6,00 şi 15,00 în unele zone ale Capitalei în contextul desfăşurării unui concurs de alergare, relatează Agerpres.
Crosul se va desfăşura pe următorul traseu: bd. Libertăţii - Piaţa Constituţiei - bd. Unirii (până la intersecţia cu bd. I.C. Brătianu) - bd. Unirii - Piaţa Constituţiei - bd. Libertăţii - bd. Naţiunile Unite - Splaiul Independenţei - Calea Victoriei (până la intersecţia cu str. Dem I. Dobrescu) - Splaiul Independenţei - Pod Eroilor - Splaiul Independenţei - Piaţa Operei - Splaiul Independenţei - bd. Libertăţii.
Traficul rutier va fi restricţionat pe arterele pe care se va desfăşura maratonul, precum şi pe străzile laterale care intersectează arterele respective, a informat Poliţia Capitalei.
Potrivit sursei citate, rute ocolitoare sunt bd. Eroilor - Pod Eroilor - str. Ştirbei Vodă - Calea Victoriei - str. Dem I. Dobrescu - bd. Nicolae Bălcescu - bd. I.C. Brătianu; bd. Tudor Vladimirescu - bd. George Coşbuc - bd. Regina Maria - bd. I.C. Brătianu.
Brigada Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor de autovehicule să evite să circule în perimetrul adiacent traseului de desfăşurare a maratonului, iar cetăţenilor să opteze pentru mijloacele de transport în comun, renunţând la deplasarea cu autovehiculele personale.
Victor Ponta și Crin Antonescu au fost țintele lui Valentin Stan în emisiunea acestuia de la Antena 3. Dacă premierul a fost atacat pentru taxa de solidaritate și pe problema TVA-ului la drepturile de autor, Crin Antonescu a fost taxat pentru că face pași înapoi pe tema suspendării președintelui Traian Băsescu.
Banca Centrală Europeană solicită oficialilor europeni constituirea unui fond comun pentru garantarea depozitelor în zona euro, deoarece Europa are nevoie de noi instrumente pentru a preveni fuga capitalurilor. BCE nu poate lupta singură cu criza, a transmis Mario Draghi oficialilor Uniunii Europeane şi Fondului Monetar Internaţional.
Înainte ca cel mai mare finanţator spaniol, Bankia, să înregistreze pierderi masive din cauza expunerii pe piaţa imobiliară, din băncile locale au plecat în martie 66,2 miliarde de euro (82,0 miliarde de dolari), cea mai mare sumă din 1990.
După o discuţie purtată cu fostul prim-ministru spaniol, şeful FMI a contrazis informaţiile apărute în media potrivit cărora instituţia pe care o conduce urmează să acorde un împrumut Spaniei. “Nu există un astfel de plan. Nu am fost solicitaţi în acest sens şi nu plănuim nici un suport financiar,” a spus Christine Lagarde într-un comunicat după întâlnire.
Trimiteți un comentariu