miercuri, 27 noiembrie 2013

Vizita premierului chinez, Li Keqiang, la Bucureşti, unde participa la summit-ul liderilor din China şi statele Europei Centrale şi de Est, a creat îngrijorare la Bruxelles, informează Mediafax.

"Această decizie are în mod cert aparenţa unei strategii «divide şi cucereşte», care pare calculată pentru a pune presiune pe Bruxelles într-o perioadă în care sunt în desfăşurare mai multe dispute comerciale", a declarat un diplomat european, sub protecţia anonimatului, pentru Financial Times.

Forumul Economic şi Comercial China - Europa Centrală şi de Est, la care va participa premierul chinez, va avea loc pe 26 noiembrie la Palatul Parlamentului, în Bucureşti. La reuniune vor fi prezenţi aproximativ 1.000 de reprezentanţi ai sectorului privat, public şi de stat din China, România, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Slovenia, Serbia, Muntenegru, Croaţia, Bosnia şi Herţegovina, Estonia, Albania, Letonia, Lituania şi Macedonia. Premierul Li va prezenta măsuri pentru promovarea cooperării Chinei cu ţările din regiune şi va discuta cu lideri din 16 state despre îmbunătăţirea cooperării, potrivit reprezentantului ministerului chinez de Externe. Relaţiile China-UE au fost afectate în acest an de o serie de dispute privind comerţul bilateral, de la panouri solare la vin, telecomunicaţii şi oţel. În acest context, China şi UE au anunţat, joi, că au convenit să încheie un acord bilateral de investiţii, care să îmbunătăţească accesul reciproc pe cele două pieţe.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ai o pagina foarte tare! Se vede ca te ocupi si te straduiesti sa fi in top. Am si eu un site de anunturi gratuite http://taman.ro/ si ma straduiesc sa fiu si eu in top, dar nu voi reusi sa te egalez.
Felicitari!

Anonim spunea...

Ziarul "BURSA" organizează, astăzi, a treia conferinţă cu tema "Rolul băncilor în restructurarea companiilor". Agenda conferinţei este largă şi încearcă să răspundă unor întrebări de mare actualitate, cum sunt cele legate de recâştigarea încrederii în sistemul bancar, a modalităţilor de creştere a finanţării companiilor sau a rolului băncilor în atragerea fondurilor europene.
Dar dacă este prea târziu pentru restructurarea volumului uriaş al creditelor neperformante din sistemul bancar, iar băncile mai pot ajuta IMM-urile doar prin refuzarea cererilor de credit?
De ce? Pentru că restructurarea începe înainte de acordarea creditului. Afirmaţia pare absurdă, dar numai la prima vedere.