vineri, 29 noiembrie 2013

SUA au trimis mai multe bombardiere B-52 în spaţiul aerian extins al Chinei, fără a anunţa Beijingul, anunţă New York Times.   Cele două bombardiere B-52 au decolat, marţi dimineaţă, de la baza americană din Guam, fără a avea armament la bord şi au părăsit spaţiul aerian chinez fără incidente.  Zona survolată acoperă insulele Senkaku disputate cu Japonia, din Marea Chinei de Est, potrivit unor oficiali citaţi de BBC News.   Trimiterea aparatelor B-52 de către SUA reprezintă o contestare clară a deciziei guvernului comunist de a extinde zona de securitate aeriană, pentru a acoperi şi o suprafaţă întinsă în Marea Chinei de Est, între Coreea de Sud şi Taiwan.  Beijingul a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că îşi extinde spaţiul aerian pentru a acoperi şi insulele respective şi pentru a crea "o zonă de identificare şi apărare aeriană" în Marea Chinei de Est. Anunţând trasarea noii zone de securitate, Ministerul chinez al Apărării a explicat că vor exista reguli pentru toate avioanele care o tranzitează, între care furnizarea planului precis de zbor, a scopului şi, foarte importan, a naţionalităţii.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă din Constanţa anunţă că prin reţeua Eures, care oferă locuri de muncă în ţările Uniunii Europene, sunt disponibile 79 de posturi. La mare căutare sunt cele din domeniul medical. Un spital din Franţa vrea să angajeze mai mulţi medici specialişti de medicină generală, medicina muncii, radiologie, ginecologie, urologie, oncologie. Salariile sunt cuprinse între 56.000 şi 68.000 de euro brut pe an. Se caută medici specialişti de psihiatrie, radiologie, cardiologie, ginecologie, geriatrie şi pentru Danmerca. Aici salariile de pornire, în primele luni, când se fac şi cursuri de limbă daneză, sunt de circa 6.000 – 7.000 de euro lunar. Acestea se vor majora în funcţie de calificare, experienţă şi funcţie.

Sunt căutaţi, de asemenea, asistenţi medicali în specialitatea geriatrie, psihoterapie sau ergoterapie în Germania, pentru salarii cuprinse între 1800 şi 2400 de euro brut/lună. Asistenţi medicali sunt căutaţi şi în Marea Britanie, unde salariul variază între 12 şi 24 de lire brut pe oră. Tot aici sunt oferite posturi pentru asistenţi sociali, care pot câştiga între 31.296 şi 34.887 de lire brut pe an.

Dacă vreţi să munciţi în Norvegia trebuie să fiţi inginer de producţie, inginer proiectant, electric sau bucătar de preparate indiene. Primele categori pot câştiga până la 80.000 de euro brut pe an, în timp ce ultima va primi între 31.000 şi 43.000 de euro brut ăe an, în funcţie de calificare şi experienţă.

Informaticienii au şanse de angajare în Spania, unde salariile nu sunt însă specificate.

Anonim spunea...

Chiar dacă dominaţia economică a Americii este ameninţată de ce a Chinei, americanii pot sta liniştiţi pentru că există cel puţin un domeniu care le va asigura supremaţia pentru o lungă perioadă de timp.

În timpul Războiului Rece, America şi Rusia au alocat sume imense de bani pentru întărirea sistemului militar. Astăzi, bugetul militar al Chinei (166 mld. dolari) îl depăşeşte pe cel al Rusiei (91 mld. dolari). Bugetele alocate apărării de francezi, japonezi şi britanici, puse la un loc, de abia îl depăşesc pe cel al Chinei.

Arabia Saudită cheltuie aproximativ la fel ca francezii, adică 57 mld. dolari, iar indienii în jur de 46 mld. dolari, egal cu bugetul de cheltuieli al nemţilor. Italia, Brazilia şi Coreea de Sud, cheltuie fiecare câte 34 mld. dolari, 33 mld. dolari şi respectiv 32 mld. dolari.









În aceste condiţii, cât de mare este bugetul Americii? Este mai mare decât al Rusiei şi Chinei puse la un loc, care au împreună 261 mld. dolari. De fapt, trebuie adăugate toate celelalte puteri militare enumerate mai sus pentru a avea suma alocată de americani domeniului apărării: 682 mld. dolari.

Anonim spunea...

Grupul francez AXA a anuntat vineri ca a incheiat un acord cu Astra Asigurari prin care isi va vinde operatiunile de asigurari de viata si va parasi piata din Romania. Violeta Ciurel, directorul general al AXA Asigurari de Viata, a negat pe 20 noiembrie 2013 informatia pe surse data de ZF ca grupul francez ar fi in negocieri finale cu Astra Asigurari, cel mai mare asigurator local, pentru vanzarea filialei din Romania. "Nu am astfel de informatii. Este o speculatie a presei. ZF nu stie mai mult decat mine ca director general al AXA Asigurari", a precizat pentru HotNews.ro Violeta Ciurel.