duminică, 10 noiembrie 2013

Băncile germane şi internaţionale au înşelat statul german cu miliarde de euro. Legal.
Documente de uz intern atestă că numeroase institute bancare, germane şi internaţionale, au păgubit fiscul german ani la rând.
Informaţia publicată de "Süddeutsche Zeitung" se referă la trucurile, cele mai multe din sectorul tranzacţiilor cu acţiuni, prin care bancherii au reuşit să fenteze statul.
Procuratura germană a început ancheta în mai multe cazuri bazându-se pe documente interne de la banca germană Hypovereinsbank şi de la institutul financiar elveţian Sarazin.
Atât băncile cât şi clienţii lor s-au folosit de o "portiţă legală" care le permite să primească înapoi dublul impozitului de capital plătit statului.
Situaţia dovedeşte că "pentru o perioadă de cel puţin câţiva ani, multe bănci au acţionat în stil mare în detrimentul societăţii noastre - fără a fi în ilegalitate", a precizat expertul financiar ecologist Gerhard Schick.
Pagubele sunt de ordinul miliardelor de euro.
Din 2012 aceste acţiuni nu mai sunt posibile, pentru că legea care permitea astfel de tranzacţii a fost modificată.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Mii de manifestanţi la Sofia, între care studenţi şi profesori, şi-au strigat, astăzi, nemulţumirea faţă de "domnia oligarhiei", la 24 de ani de la înlăturarea de la putere a ultimului lider comunist, Todor Jivkov, arată AFP.
Manifestanţii, 4.000 potrivit unei estimări a AFP, purtau bannere pe care se putea citi: "24 de ani de simulacru de democraţie: ajunge", "Jos mafia", "Oligarhia interzisă" şi "Noi rămânem, voi (Guvernul) să emigraţi".
Ei au defilat scandând "Demisia", "Mafia" şi "Sunteţi o ruşine" în faţa Parlamentului şi sediului Guvernului.
Manifestaţia a fost organizată de studenţi şi profesori din circa zece universităţi, care protestează de două săptămâni şi încearcă să relanseze mişcarea, consistentă înainte de sosirea verii, împotriva Guvernului tehnocratului Plamen Oreşarski.
Susţinut de socialişti şi de partidul minorităţii turce MDL şi, tacit, de ultranaţionalişti, acest Guvern, aflat în funcţie de la sfârşitul lui mai, este acuzat de criticii săi că are "legături cu oligarhia", ca şi predecesorii săi.