vineri, 22 noiembrie 2013

Bursa Metalelor din New York, Comex, a suspendat ieri, la ora locală 06.26, timp de 20 de secunde, tranzacţiile cu contracte futures pe aur, ca urmare a declinului cotaţiei metalului preţios.
Anunţul în acest sens a fost făcut de Damon Leavell, purtător de cuvânt al Comex, care nu a oferit detalii cu privire la volumul tranzacţiilor ce au determinat suspendarea. Mecanismul de suspendare ("stop-logic") le dă traderilor oportunitatea să furnizeze lichidităţi adiţionale şi să prevină mişcările excesive de preţuri.
Conform datelor Bloomberg, preţul aurului coborâse cu aproape 11 dolari/uncie cu un minut înainte ca tranzacţiile să fie suspendate. La ora 10.10, la Comex, cotaţia aurului cu livrare luna viitoare era de 1.257,60 dolari uncia, în declin cu 1,3% (15,90 dolari) faţă de ziua anterioară. Anterior, scăderea a fost şi mai mare, preţul fiind aproape de 1.256 dolari uncia - nivelul minim al ultimei luni.
Scăderea a venit după ce administraţia SUA a anunţat vânzări retail peste aşteptări pentru luna octombrie, alimentând aşteptările legate de o eventuală reducere a stimulentelor Federal Reserve. Departamentul Comerţului de la Washington a informat, ieri, că vânzările retail din SUA (ajustate sezonier) au sporit cu 0,4% luna trecută, în vreme ce aşteptările arătau un avans de numai 0,1%.
De la începutul anului până în 19 noiembrie, preţul futures al aurului a pierdut 24% la bursa din SUA, declinul începând în luna aprilie, pe fondul redresării pieţelor acţiunilor, dar şi pe cel al temerilor legate de faptul că banca centrală americană, Federal Reserve, va reduce programul de achiziţii de obligaţiuni, menit să stimuleze economia. Astfel, metalul preţios nu a mai fost văzut ca un refugiu împotriva inflaţiei.
 

Un comentariu:

Anonim spunea...

VOINEA SI CHITOIU TREBUIE DEMISI IMEDIAT - Voinea este incapabil, iar Chitoiu, analfebet - altfel se duce tara de ripa - DEMISIA CU IMPUTAREA PAGUBELOR CREATE ECONOMIEI NATIONALE !!! Sunt pagube de peste un miliard de Euro plus dezastrul din economia privata care a adus prejudicii serioase atit bugetului de stat cit si Romaniei . Au adus prejudicii de peste 1 miliard si bugetului UE ...asta se va vedea peste vre-o citeva luni, cind din nou, Comisia Europeana va cere despagubiri !!! AFARA CU NEAVENITII INCOMPETENTI !