sâmbătă, 22 martie 2014

Si astia vor afara din UE si nu exista alta cale ...

89% din cei aproximativ 3,8 milioane de locuitori ai regiunii Veneto cu drept de vot s-au pronunţat începând de luni pe internet asupra unei posibile independenţe a Veneţiei, într-o consultare fără valoare juridică.
Potrivit cifrelor publicate vineri seară la Treviso /nord-estul Italiei/, 2.360.235 de persoane au participat la vot, sau 73% din electoratul regional. Deşi a mobilizat virtual alegătorii, referendumul nu a atras mulţimile şi doar câteva sute de persoane s-au adunat la Treviso pentru a asculta proclamaţia oficială. Mulţi fluturau steagul Serenissimei, un alt nume dat Republicii Veneţia.
Pentru 'da' au votat 2.102.969 de persoane şi 'nu' 257.276 de locuitori /11%/, au precizat organizatorii consultării, care au propus separarea regiunii Veneto de restul peninsulei italiene.
Lansat de un comitet numit Plebiscito.eu, acest rezultat nu va avea nicio consecinţă juridică sau politică, dar va sprijini un apel la referendum pentru independenţa Veneţiei.
În spiritul promotorilor acestui scrutin, noua ţară se va inspira din Republica Veneţia, născută în Evul Mediu şi mare putere economică şi politică până la căderea ei în faţa lui Napoleon Bonaparte în 1797.
Întrebat miercuri de presa străină la Roma, guvernatorul Veneţiei, Luca Zaia, a considerat că Roma, capitala Italiei, "se crede mereu în fruntea unui imperiu şi pe noi ne consideră la periferia acestui imperiu".AGERPRES

În timp ce UE anunţa sancţiuni pentru oficiali ruşi şi proruşi, vicepremierul belgian Didier Reynders a insistat vineri asupra necesității unui parteneriat între UE și Rusia, într-un discurs ținut în cadrul Forumului de la Bruxelles, conform Xinhua.
"Știm că Rusia este și trebuie să rămână un partener a cărui valoare adăugată pe scena diplomatică s-a dovedit, de mai multe ori, foarte utilă. Împreună cu Rusia, am fost capabili să abordăm atât de multe dificultăți ale acestei lumi în tranziție. Împreună cu Rusia, am avut de câștigat pacea care a urmat încheierii Războiului Rece", a declarat Reynders, care deține și funcția de ministru de externe.
Reynders a mai precizat că în lumea de azi mesajul UE și SUA nu este bine înțeles de către Rusia.

Un comentariu:

Anonim spunea...

ruse au patruns in baza aeriana Belbek din Crimeea; comandantul ucrainean, luat pentru discutii. Focuri de arma au fost auzite, cel putin un ranit/ O alta baza din vestul peninsulei, atacata de combatanti pro-rusi

de V.M. HotNews.ro

14:22 Actualitate | Internaţional

Aproximativ doua sute de oameni neinarmati au luat cu asalt, sambata, o baza aeriana ucraineana din Novofedorivka, in vestul peninsulei Crimeea, au constatat jurnalistii AFP.
---------------
Ora 15.20 Trupele ruse au incercuit baza aeriana Belbek din Crimeea si au emis un ultimatum catre fortele ucrainene aflate in interior de a se preda, a declarat sambata comandantul adjunct al bazei de langa Sevastopol
Ora 17.05 Focuri de arma au fost auzite la baza din Belbek, anunta Reuters. AFP scrie despre un asalt cu vehicule blindate al fortelor ruse asupra bazei.
Ora 17.20 Comandantul ucrainean al bazei din Belbek a declarat ca va fi luat de fortele ruse pentru discutii, dupa ce acestea din urma au intrat in baza aeriana cu vehicule blindate si arme automate. Cel putin un ucrainean a fost ranit, relateaza Reuters.
Ora 18.15 Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, va discuta despre situatia din Ucraina cu secretarul de Stat american, John Kerry, cu ocazia summitului pe tema securitatii nucleare de la Haga, programat luni si marti, anunta Ministerul rus de Externe.