Mai multe bănci străine se pregătesc să părăsească piața din România, pentru că este mai profitabil să se îndrepte în altă parte, a declarat Ianfred Silberstein, preşedintele Asociaţiei Consilierilor Juridici Financiar-Bancari (ACJFB).
„Multe bănci au arătat că vor să-şi vândă afacerile din România şi să se îndrepte în alte părţi. Sunt ştiute, deja, declaraţiile oficiale de la Millennium şi Volksbank, care au spus acest lucru. Activitatea de retail a fost exclusă din activitatea Citibank şi Royal Bank of Scotland. Există o premisă ca şi alte bănci să facă acest lucru. Aici nu este vorba numai de risc, este vorba de profitabilitate, în primul rând, şi ţinând seama de situaţia existentă, acestea consideră că este mai profitabil ca, în contextul actual, să se îndrepte în altă parte", a spus Silberstein.
Silberstein a mai spus că băncile care se vor conforma cererii Băncii Naționale de a reduce comisioanele aplicate depozitelor, astfel încât clienții să nu retragă mai puțin decât au depus, vor avea câștig de cauză și vor fi căutate, în defavoarea celorlalte.
Silberstein a mai spus că băncile care se vor conforma cererii Băncii Naționale de a reduce comisioanele aplicate depozitelor, astfel încât clienții să nu retragă mai puțin decât au depus, vor avea câștig de cauză și vor fi căutate, în defavoarea celorlalte.
„Fiecare bancă trebuie să ţină seama de acest lucru, în momentul adoptării unei politici proprii şi atunci fiecare bancă va discuta. Efectele le vom vedea de la bancă la bancă. Acum rămâne ca şi clientela să vadă dacă unele bănci s-au adaptat la acest lucru şi nu mai diminuează depozitul în momentul restituirii. Acestea vor fi căutate. Celelalte, care vor diminua depozitul, implicit, vor avea o restrângere a numărului de clienţi. Acţionariatul străin nu are nicio relevanţă din acest punct de vedere. În general, majoritatea băncilor au management românesc. Deci managementul ia decizia, pentru că nu este o problemă pe care o decide acţionariatul", a explicat Silberstein.
8 comentarii:
Cei mai bogaţi 300 de oameni din lume şi-au adăugat 25,6 miliarde dolari la averile lor însumate, după ce, săptămâna aceasta, guvernul Statelor Unite ale Americii a adoptat sancţiuni împotriva unor miliardari ruşi, potrivit Bloomberg.
Cel mai câştigat a fost Amancio Ortega (77 ani), cofondatorul Inditex, cel mai mare lanţ commercial de îmbrăcăminte din lume. Spaniolul a câştigat 2,8 miliarde de dolari, după ce veniturile companiei au crescut cu 2% în ultima lună.
Premierul din Crimeea, Serghei Aksionov, roagă locuitorii din Ucraina să lupte împotriva politicii promovate de autorităţile de la Kiev privind asocierea cu UE, deoarece, în opinia sa, „aceasta este dezastruoasă pentru ţară”, transmite Vocea Rusiei în pagina electronică.
Într-un mesaj televizat adresat cetățenilor Ucrainei, Aksionov a spus că în numeroase regiuni ale Ucrainei este lansată o campanie „pentru susținerea tradiționalei uniuni politice și economice cu statul rus, uniune care este singura corectă”.
„Nu am niciun drept să vă îndemn la separarea de Ucraina! Însă pot să vă îndemn să vă apărați dreptul la o viață decentă”, a afirmat Serghei Aksionov.
Cand s-or pomeni ucrainenii fara industrie , agricultura , resurse minerale si vor trebui sa spele la c.u.r pe occidentali in schimbul a ceva euroi , sa te tii , frate !
În timp ce UE anunţa sancţiuni pentru oficiali ruşi şi proruşi, vicepremierul belgian Didier Reynders a insistat vineri asupra necesității unui parteneriat între UE și Rusia, într-un discurs ținut în cadrul Forumului de la Bruxelles, conform Xinhua.
"Știm că Rusia este și trebuie să rămână un partener a cărui valoare adăugată pe scena diplomatică s-a dovedit, de mai multe ori, foarte utilă. Împreună cu Rusia, am fost capabili să abordăm atât de multe dificultăți ale acestei lumi în tranziție. Împreună cu Rusia, am avut de câștigat pacea care a urmat încheierii Războiului Rece", a declarat Reynders, care deține și funcția de ministru de externe.
Reynders a mai precizat că în lumea de azi mesajul UE și SUA nu este bine înțeles de către Rusia.
Toti sosotesc pe la colturi, nu fac reuniuni directe cu Rusia, dau numai sanctiuni in absenta, fiecare dintre noi stie ca Putin a avut dreptate sa ia Crimeea inapoi. . .
Pentru a-şi completa majoritatea la limită de care depinde în Parlament, Guvernul a modificat miercuri legea electorală prin ordonanţă de urgenţă fără a lansa nicio zi în dezbatere publică proiectul pus pe hârtie de Ministerul de Interne, sub semnătura vicepremierului Gabriel Oprea. Potrivit documentelor care au însoţit ordonanţa, pe 19 martie, în Guvern, justificarea oficială a "urgenţei" este aceea că mai multe colegii parlamentare au fost vacantate în ţară, iar Executivul este obligat de lege să organizeze alegeri parţiale în cel mult trei luni. În septembrie 2013, când Gândul a semnalat această situaţie, arătând că 600.000 de cetăţeni sunt nereprezentaţi în Parlament, premierul Victor Ponta a susţinut că nu există nicio urgenţă în acest sens.
Ioana Petrescu, noul ministru al Finantelor, a declarat intr-un interviu pentru HotNews.ro ca abia dupa intalnirea cu delegatia FMI Guvernul va sti daca poate scadea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator de la 1 iulie sau mai tarziu. Ministrul Finantelor a refuzat sa dea o data certa si pentru scaderea TVA la legume-fructe sau carne, si a spus ca neimpozitarea profitului reinvestit depinde tot de negocierile cu FMI din aceasta primavara. Ioana Petrescu a mai spus ca in acest moment au loc calculele pentru noile redevente in industria extractiva si a evitat sa spuna daca sustine subventionarea marilor consumatori de energie.
În România, lupta cu evaziunea este mai mult o luptă a statului cu oamenii care încearcă să muncească sau să întreprindă ceva. Autorităţile sunt îngăduitoare cu companiile de stat şi nemiloase cu amărâţii. Imaginile difuzate de televiziunea din Iaşi cu poliţiştii care ridică din stradă şi duc la secţie o bătrână „traficantă de urzici“ oglindesc exact această atitudine. Dar à la guerre comme à la guerre! Evaziunea şi comerţul ilicit trebuie stârpite şi orice victorie, cât de mică, contează pentru victoria finală.
Trimiteți un comentariu