Asa cum a fost lansat in 12 dec 2012, pe baza intelegerilor de la Neptun din 1 august 2012, intalnire intre Basescu-Ponta-Rus unde a fost sarbatorit si succesul fraudarii Referendumului prin utilizarea listelor electorale falsificate cu 2,6 mil falsuri pe liste, care a u permis anularea votului poporului roman exprimat prin cei 8,4 mil votanti, dintre care 7,4 pentru demiterea lui Traian Basescu.
Intelegerea Basescu –Ponta din 12 dec 2012 (cum am relatat-o dealungul anului 2013, cu exceptia lunilor sep si oct, se referea la conlucrarea celor doi, Basescu si Ponta, pentru ducerea lui Ponta la Cotroceni si a lui Basescu la Victoriei. Antonesscu, participant la acea intalnire a luat act doar de faptul ca este afara din aceste jocuri, fiind santajat, cu success, cu dosarul “porumbacu”, dosar real. A urmat campania mediatica sustinuta de oficinile controlate de ofiterii sub acoperire de la UM 0289 SRI, in special de cele cinci televiziuni, Antena3, Romania TV, Realitatea, B1, Digi24, toate, ca si asa zisele ziare online, controlate, comandate si chiar operate de amintita unitate. Strategia consta in a duce o perioada imaginea USL care “guverneaza” iar la un moment dat, sa se rupa pentru a face posibila anuntarea candidaturii lui Ponta la prezzidentiale, imposibila in cazul mentinerii USL. S-a incercat in toamna, diletant, anuntarea ruperii USL facuta de Ponta de pe scarile BNR, dar s-a revenit caci era precoce din cauza nefinalizarii problemei noii Constitutii. Acum , din motive de timeing, s-a purces la “ruperea” USL planificata in strategia amintita, facuta de Ponta-Basescu-Antonescu. Despre ultimul, Antonescu a acceptat sa renunte la participarea la jocul politic viitor, in seara zilei de 12 dec 2012, dar a acceptat jocul mediatic la care sa participe. El a disparut din peisajul disputelor politice pana in iuleie 2013, timp in care si-a aranjat o iesire din politica intgerna spre un post din exterior. Acum , incepand cu actiunea mediatica mai ales, de luni seara, in prime time, cu decizia de rupere a USL, cu circul intoxicator Iohannes-viceprim-ministru (ei stiau ca nu va fi), cu intoxicarile mediatice in timpul evenimentului si mai ales dupa (subiecte parazite: Tariceanu-senilul nu stie ce a facut, “ruperea” PNL, aparitii de partied si participarila prezidentiale, aducerea in discutie a UDMR si chiar a Tziganilor etc) aveau ca singur scop sa mascheze problema legala principala, necesitatea Demisiei Guvernului Ponta cu Ponta insusi. Intocxicarile cu minciuni si subiecte false a avut un maxim ca volum, din utlimii ani, poate cu exceptia anuntarii rezultatului Referendumului fraudat din 2012. Toata campania a fost derulata, comandata si condusa de la UM 0289 SRI, prin ofiterii acoperiti din media. Interesanta participarea la aceasta actiune diversionista a lui Klaus Iohannis, care avea imaginea de om cat de cat integru. In realitate Iohannis a fost adus de Antonescu in peisaj pentru a-I lua locul la conducerea PNL, in perspectiva plecarii lui in functia din exterior deja aranjata. De remarcat ca nici un roman, “prof”, “consultant”, “adviser”, “analist” etc nu a semnala deviatia de la perceptele Statului de Drept, cu exceptia unuia prexzent joi la emisiunea acoperitului Prelipceanu de la Digi24. Trist pentru un popor, format in intregime de nestiutori, mincinosi, nepriceputi !
2 comentarii:
Nici bine nu a fost înregistrată, ieri, demisia lui Dan Radu Ruşanu la Biroul Permanent al Senatului, că au şi apărut zvonuri despre viitorul preşedinte al ASF. Există voci care susţin că actualul vicepreşedinte Mircea Ursache ar urma să fie propulsat de Parlament în locul lăsat liber de Dan Radu Ruşanu. Cosmin Nicula, preşedintele Comisiei de buget din Senat, a declarat, aseară, pentru ziarul BURSA că nu s-a discutat despre potenţiali candidaţi pentru funcţia de preşedinte al ASF şi că deocamdată ancheta asupra activităţii Autorităţii mai are multe etape de parcurs.
Deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu a declarat, pentru ziarul BURSA, că este de acord cu modificarea ordonanţei de înfiinţare a ASF, precizând că trebuie schimbat şi modul de finanţare.
Domnia sa ne-a explicat: "Trebuie găsite alte surse de finanţare pentru ASF. Nu poţi să te finanţezi de la operatorii pe care îi reglementezi. Este conflict de interese. De asemenea, salariile trebuie publicate şi transparentizate, iar credibilitatea ASF se poate face prin numirea unor membri în conducere care să nu fi fost membrii de partid, ci să fie reputaţi specialişti, cu experienţă în domeniu".
Deputatul Ialomiţianu ne-a dat exemplul Consiliului Fiscal, unde propunerile vin din partea Academiei Române, din domeniul bancar şi al altor organisme din domeniu.
Trimiteți un comentariu