luni, 31 martie 2014

Premierul francez, Jean-Marc Ayrault, şi guvernul său şi-au prezentat, în această seară, demisia

Premierul francez, Jean-Marc Ayrault, şi guvernul său şi-au prezentat, în această seară, demisia, la o zi după înfrângerea grea suferită de stânga la alegerile municipale de duminică, potrivit AFP.  Potrivit unor surse din cadrul majorităţii socialiste, citate de BBC News, actualul ministru de Interne, Manuel Valls, ar urma să-i succeadă lui Ayrault în postul de prim-ministru.
Şeful statului francez, Francois Hollande, devenit nepopular de la sosirea sa la putere în 2012, va explica alegerea sa luni, într-o alocuţiune televizată ce va fi difuzată la ora 18:00 GMT (21:00 ora României).   Sondajele de opinie sugerează că Valls (51 de ani) este popular inclusiv în rândul alegătorilor de dreapta.    A doua rundă a alegerilor municipale, duminică, a înregistrat o scădere mare a popularității socialiștilor în peste 150 de orașe cu mai mult de 9.000 de locuitori, potrivit rezultatelor parțiale.   Frontul Național a obținut victoria în 11 orașe, în special în sudul Franței.   Înainte de a demisiona, Ayrault a recunoscut că mulți alegători și-au pierdut încrederea în guvernul său și că președintele Francois Hollande va lua măsurile pe care le consideră de cuviință, referindu-se la o remaniere guvernamentală.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Tarifele de interconectare in telefonia mobila pe care si le percep operatorii pentru terminarea apelurilor clientilor proprii in retelele concurente vor scadea cu peste 70% de la 1 aprilie 2014. Care va fi impactul pentru consumatori? Autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM) se asteapta ca operatorii sa vina cu oferte mai competitive: "unii operatori ar putea creste volumul serviciilor incluse in abonament, in timp ce alti operatori ar putea mentine volumul serviciilor, reducand valoarea abonamentului sau tarifele pe minut. Aceeasi situatie este valabila si in cazul cartelelor pre-platite, pentru valoarea de reincarcare".

Anonim spunea...

Directorul general al Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), Dan Ştefan Cetacli, a fost înlocuit de un fost manager al producătorului de sisteme energetice Dalkia România, Gabriel Ignat, potrivit unui comunicat remis, astăzi, redacţiei.
Noul şef al ELCEN este absolvent al Universităţii Politehnice din Bucureşti, Facultatea de Energetică, şi a lucrat anterior la Dalkia România, în funcţia de manager studii proiecte mari.
Anterior, Ignat a fost manager de proiect la Institutul de Studii şi Proiectări Energetice, în intervalul mai 2010 - noiembrie 2013.
ELCEN, companie controlată de stat prin Departamentul pentru Energie, operează în Bucureşti şi Constanţa, fiind principalul furnizor de energie termică pentru clienţii din cele două oraşe. Compania livrează energia termică indirect clienţilor finali, prin intermediul RADET, societate cu care ar urma să fuzioneze.
RADET are restanţe de plată către ELCEN în valoare totală de 3,26 miliarde de lei (741 milioane euro), din care 994 milioane de lei reprezintă penalizările de întârziere, potrivit surselor din presă.