marți, 4 martie 2014

Parlamentul European (PE) a aprobat, astăzi, propunerea legislativă de instalare a sistemelor de urgenţă care alertează automat serviciile de salvare în caz de accident, în toate noile modele de maşini şi camionete până în octombrie 2015, susţine un comunicat de presă trimis redacţiei.
Sistemul eCall instalat în autovehicule utilizează tehnologia numărului de urgenţă 112 pentru a alerta automat serviciile de salvare în cazul unui accident serios. Sistemul poate indica locaţia exactă, contribuind la un ajutor acordat mai rapid, ceea ce poate salva vieţi, reduce gravitatea rănilor şi micşorează costurile ambuteiajelor, adaugă PE.
Propunerea legislativă stabileşte octombrie 2015 ca data finală la care producătorii să fie pregătiţi să instaleze echipamentele eCall în noile modele de maşini şi camionete. Cu toate acestea, pentru a răspunde cererii din partea industriei de a avea mai mult timp pentru a dezvolta şi a testa sistemul, deputaţii au lăsat deschisă posibilitatea amânării acestui termen.
"Instalarea unui sistem public de apeluri de urgenţă în UE reprezintă o realizare foarte importantă pentru siguranţa utilizatorilor transportului rutier european. În jur de 2500 de vieţi ar putea fi salvate în Europa în fiecare an, iar în zeci de mii de cazuri gravitatea rănilor ar putea fi redusă. Apelurile electronice vor fi gratuite, astfel încât să poată beneficia de ele orice şofer din Europa, indiferent de maşina pe care o conduce", a susţinut Olga Sehnalova, membru al PE.

Niciun comentariu: