sâmbătă, 8 februarie 2014

Un baiat "simpatic" ...


Investitorii de la BVB sunt "captivi" in titluri financiare si din energie. Bursa autohtona este dominata de companiile din sectorul financiar si din cel energetic, iar sperantele pentru acest an referitoare la listari se leaga tot de aceste domenii Contextul extern nefavorabil este expresia care, teoretic, defineste evolutia Bursei de Valori Bucuresti (BVB) de la inceputul acestui an. Acest context este explicat prin masurile luate de Federal Reserve in ceea ce priveste cuantumul obligatiunilor rascumparate lunar, care s-a redus cu 10 miliarde dolari, pana la 75 miliarde. Mai mult, acelasi Fed a anuntat ca ramane consecvent politicii de reducere a injectiilor financiare cu inca 10 miliarde dolari. Dar ar fi nedrept sa acuzam doar situatia externa pentru evolutia in lateral a bursei in prima luna a acestui an. Sa nu uitam ca si piata noastra are problemele ei, printre care si cele scoase in fata acum de insarcinatul cu afaceri al SUA in Romania, Duane Butcher, cum ca bursa noastra este scumpa ca tranzactionare si birocratica in ceea ce priveste reglementarea si procedurile de acces la piata, anunta Capital.

3 comentarii:

Anonim spunea...

O furtună de zăpadă a lovit sâmbătă Tokyo, dar și alte zone. Cel puțin doi oameni au murit și 89 au fost răniți. Sute de avioane au fost obligate să rămână la sol, relatează France Presse.

Ajunsă pe insula Kyushu (sud-vestul Japoniei) în noaptea de vineri spre sâmbătă, furtuna însoțită de ninsori și ploi a acoperit sâmbătă Insula Honshu, de la Hiroshima până în regiunea Tohoku (nord-est), trecând prin orașul istoric Kyoto, metropolele Osaka, Nagoya și Yokohama, dar și capitala Tokyo.

Televiziunea publică NHK a relatat că cel puțin 89 de persoane au fost rănite, dintre care 17 grav, în estul țării. De asemenea, NHK a relatat despre un accident de mașină, provocat aparent de carosabilul înghețat, în care au murit două persoane în vârstă de 88 și 90 de ani care se îndreptau spre căminul lor din centrul Japoniei.

La Tokyo, unde zăpada a fost abundentă, o manta albă de opt centimetri acoperise mai multe cartiere în jurul orei 07:00 GMT, stratul de zăpadă urmând să atingă 20 de centimetri până duminică dimineață, după cum a prognozat agenția niponă de meteorologie. Agenția a emis avertizări de ninsori puternice în capitală, o premieră în ultimii 13 ani. De asemenea, meteorologii au avertizat și în legătură cu rafale de vânt puternice și valuri înalte pe litoralul Oceanului Pacific din estul țării.

Circa 3.400 de locuințe erau private de electricitate la Tokyo și în împrejurimile acestuia, a anunțat compania Tokyo Electric Power (Tepco).

Anonim spunea...

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, care va demisiona luni din funcţie, spune că unele companii i-au transmis că nu ar fi dorite să participe la privatizarea Oltchim, dar că există mai multe consorţii şi companii din China, România, Ungaria, Azerbaijan, Turcia şi Rusia care vor să preia combinatul.
"Ştiam deja că la Oltchim lucrurile nu stăteau deloc bine. (...) Unii investitori mi-au spus că n-ar fi tocmai doriţi să participe la privatizare. Din noiembrie am constatat că interesul pentru Oltchim a revenit, din partea unor companii într-adevăr capabile să opereze un astfel de combinat. Avem acum consorţii din China, România, Ungaria, SOCAR (din Azerbaijan), Turcia şi avem discuţii şi cu companii din Rusia", a declarat Gerea vineri, potrivit Mediafax.
Gerea a preluat această funcţie în urmă cu mai puţin de patru luni.
"Oltchim nu poate funcţiona decât integrat cu combinatul de la Piteşti", a mai spus Gerea.
În luna decembrie a anului trecut, Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Oltchim, a înfiinţat o nouă firmă, denumită Oltchim SPV, care a preluat activele combinatului chimic. Activele Oltchim SPV sunt evaluate la 305,24 milioane de euro, valoare care nu reprezintă limita maximă de preţ.
Recent, creditorii Oltchim au aprobat prelungirea cu două luni, din 31 ianuarie până în 28 martie, a perioadei de vânzare a activelor companiei, la solicitarea potenţialilor investitori. Oltchim se află în insolvenţă din luna ianuarie a anului trecut.
* Gerea: "Industria minieră poate redeveni profitabilă"
Andrei Gerea susţine că Legea minelor nu este dedicată proiectului Roşia Montană, iar în România este nevoie de relansarea industriei miniere, care poate fi profitabilă.
"Suntem într-un punct în care putem crede că industria minieră poate redeveni profitabilă. (...) Roşia Montană se poate face şi acum dacă îşi ia toate avizele de la Cultură şi de la Mediu. Nimic din ce poate fi elaborat aici la Ministerul Economiei nu poate ajuta exploatarea de la Roşia Montană", a afirmat Gerea în ultima sa conferinţă de presă ca ministru al Economiei.
El a adăugat că Legea minelor reglementează "accizarea evaziunii fiscale şi a lipsei de control în privinţa apei minerale", iar acest lucru va aduce avantaje direct la bugetul de stat.
Premierul Victor Ponta a declarat în luna ianuarie că Legea minelor este absolut necesară, având în vedere că România are multe resurse naturale şi multe situaţii de blocaj, el arătând că este "treaba" Parlamentului să se ocupe de elaborarea acesteia.

Anonim spunea...

Peste 7000 de persoane s-a strâns sâmbătă, la această oră, la un miting al PDL, care are ca punct de plecare piaţa de lângă Ateneul Român, printre participanţi aflându-se preşedintele partidului, Vasile Blaga şi candidatul democrat-liberal la Preşedinţie, Cătălin Predoiu.