marți, 4 februarie 2014

Islanda, care a permis falimentul băncilor cu probleme, are un şomaj mult mai scăzut decât zona euro
Islanda, care şi-a lăsat băncile cu probleme să falimenteze, are, în prezent, o rată a şomajului de 4%, o treime din cel înregistrat în zona euro, potrivit Bloomberg. Guvernul de la Reykjavik nu este, însă, mulţumit cu acest nivel, pe care doreşte să îl reducă la jumătate, o ţintă care pare realistă, potrivit analiştilor citaţi de agenţia de presă.
Problemele economice ale Islandei au izbucnit în octombrie 2008, când boom-ul bancar al ţării s-a încheiat abrupt, în termen de câteva săptămâni, după "îngheţarea" pieţelor financiare.
Autorităţile islandeze au refuzat să ajute Kaupthing Bank hf, Glitnir Bank hf şi Landsbanki Islands hf, care aveau active de 85 miliarde dolari.
Creditorii băncilor încearcă, în continuare, să îşi recupereze banii, însă premierul islandez, Sigmundur D. Gunnlaugsson, subliniază că sumele în cauză nu reprezintă datorie publică şi "nici nu va reprezenta vreodată", scrie Bloomberg.
Abordarea Islandei a fost lăudată de Fondul Monetar Internaţional (FMI), precum şi de numeroşi economişti, între care şi Paul Krugman.
Decizia guvernului de la Reykjavik reprezintă modul ideal în care ar trebui să fie rezolvată problema băncilor aflate în dificultate, prin evitarea utilizării de fonduri publice pentru salvarea lor, care să genereze creşteri puternice ale datoriei statelor suverane, consideră analistul economic Călin Rechea.
Rata şomajului în zona euro a ajuns, luna trecută, la 12,1%, nivel ce reprezintă un maxim istoric. Preşedintele Parlamentului Europen, Martin Schulz, care este şi candidatul grupului Partidului Socialist European (PSE) pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, declara, în primăvara anului trecut, că Europa a cheltuit sute de miliarde de euro pentru salvarea băncilor, dar a făcut prea puţin pentru a atenua impactul devastator pe care criza îl are asupra societăţii, ceea ce a dus la apariţia unei "generaţii pierdute" de tineri care nu-şi găsesc un loc de muncă decent şi care îşi pierd încrederea în capaciatea UE să le rezolve problemele, punând în pericol întreaga Uniune.ciatea UE să le rezolve problemele, punând în pericol întreaga Uniune.(sursa hotnews)

Un comentariu:

Anonim spunea...

SPONDILOZA CERVICALĂ



Spondiloza cervicală se vindecă total cu frunza de brusture. Este anti imflamatorie așa că poate fi aplicată în orice zona dureroasă.

În rândurile care să vă prezint un tratament naturist cu ajutorul căruia m-am vindecat, după lungi suferințe, de spondiloză cervicală.



Se ia o frunză de brusture (captalan, lipan) - latinește Petasites officinalis, care crește din primăvară și până toamnă pe toate șanțurile, pe maluri de râuri și de pâraie, pe sub umbra umedă din păduri.
Frunza proaspăt culeasă se pune seara înainte de culcare să stea 10-15 minute în spirt medicinal (albastru), până când se impregnează bine. Se pune pe ceafă o pânză subțire, peste care se aplică frunza bine scursă, peste ea se adaugă o altă pânză și se fixează bine pe ceafă. Se poate fixa și cu un batic legat la spate pentru ca frunza să nu alunece. Se ține până dimineața.Tratamentul nu trebuie să depășească 4-6 zile la rând.



Eu am facut acest tratament toamna, iar după prima noapte am putut să-mi mișc capul fără să mai amețesc, iar frunza era subțire ca o foiță de țigara. Noaptea am simtit cum efectiv ceva îmi trăgea boala din ceafă. După șase zile eram ca nou-născută, nu mai aveam nici un fel de problemă, nici amețeli, nici dureri. Au trecut de atunci zece ani și n-am mai avut nevoie să merg nici măcar la control medical. Acest tratament este bun și pentru discopatia lombară și pentru reumatism.



Am marea rugaminte să publicati aceasta reteta deoarece este la îndemana oricui. Nici nu vă puteți închipui câtă lume suferă de spondiloză și cât de cumplite sunt efectele ei asupra stării sufletești a bolnavului.