luni, 17 februarie 2014

Olandezii despre ieșirea din Uniunea Europeană

Pentru Olanda, ieșirea din Uniunea Europeană ar însemna beneficii economice majore. Un studiu citat de The Telegraph arată că veniturile unei gospodarii de nivel mediu ar crește cu peste 8.000 de lire sterline pe an, în timp ce bugetul național s-ar majora cu peste un trilion de lire sterline.
Studiul realizat de Capital Economics ia în calcul următoarele două decenii și dă exemplul Elveției și Norvegiei, țări care sunt pe piața unică europeană, fără a fi și membre ale Uniunii Europene.
Potrivit aceleiași surse, ”Olanda, o țară cu rating AAA în zona euro, ar avea de câștigat ieșind din UE, în contextul în care problemele structurale pe care le are moneda unică europeană amenință veniturile pe termen lung ale populației”.
Studiul citat de The Telegraph mai arată, deși există unele riscuri prin ieșirea din Uniune, totuși rămânerea într-un bloc cu o monedă fragilă implică, de asemenea, riscuri semnificative.
Așadar, bugetul olandez ar putea crește circa 1.500 de miliarde de euro (1,3 trilioane de lire sterline) până în anul 2035, cu un plus de 9.800 de euro (8.133 lire sterline) per gospodarie, annual.

Un comentariu:

Anonim spunea...

A European Central Bank official on Monday criticized Germany's highest court for questioning the legality of the central bank's current bond-buying program, saying national courts shouldn't have veto power over European-wide issues.

The comments, from Austrian central bank Governor Ewald Nowotny, came as Germany's central bank signaled in a report that it is open to finding a new way to provide more money to the banking system.
...