marți, 11 iunie 2013

Principiul potrivit căruia statul trebuie să achite penalităţi pentru datoriile faţă de persoane fizice şi juridice este corect, dar va fi completat cu sintagma "în condiţiile legii", iar prin legea de aplicare va fi asigurată o anumită "marjă de timp", deoarece, acum, acest lucru nu este posibil financiar, a spus premierul Victor Ponta într-o emisiune televizată, citat de Mediafax.  Primul ministru a subliniat: "Este o propunere principial corectă, problema este însă practica. Dacă aplicăm imediat, în luna septembrie punem lacătul pe guvern şi nu plecăm doar noi acasă, ci şcoli, spitale, drumuri. Forma finală care cred că e şi corectă, şi acceptabilă este enunţarea principiului, pus acolo în coadă < în condiţiile legii >, iar prin legea cu care venim încercăm să o facem şi aplicabilă. Altfel, să nu ne trezim că facem ca şi cu un alt principiu constituţional - < fiecare cetăţean român are dreptul la o casă >. Are, e adevărat, dar dacă nu avem în acest moment să-i oferim, ce facem? Principiul e corect şi îl vom susţine, dar va exista o anumită marjă de timp în care să poţi să-l aplici, de mâine nu poţi".  Comisia pentru revizuirea Constituţiei a adoptat un amendament al PNL conform căruia "creanţele împotriva statului" au acelaşi regim juridic ca şi contribuţiile fiscale, propunerea întrunind unanimitatea parlamentarilor.  Potrivit formei actuale a Constituţiei, "dreptul de proprietate, precum şi creanţele asupra statului, sunt garantate".
"Conţinutul şi limitele acestor drepturi sunt stabilite de lege", se mai arată în Constituţie.
 BURSA 09.06.2013

7 comentarii:

Anonim spunea...

Premierul Victor Ponta a decis constituirea unui grup interministerial care sa analizeze "cauzele macrocriminalitatii ce afecteaza siguranta cetateanului si functionarea institutiilor publice" si efectele masurilor penale in vigoare si sa propuna noi strategii de combatere a actelor infractionale, scrie Mediafax.

Premierul precizeaza ca pin macrocriminalitate se intelege activitatile infractionale circumscrise criminalitatii organizate - interne sau transfrontaliere - spalarii banilor, finantarii terorismului, "marii corupti" sau altor fapte ilicite care, prin modul de operare sau consecinte, pun in pericol grav ordinea publica, credibilitatea si/sau autoritatea institutiilor de aplicare a legii.

Anonim spunea...

Grupul interministerial "strategic" va fi format din reprezentanti ai ministerelor Public, Afacerilor Interne, Justitiei, Afacerilor Externe, Fondurilor Europene, Finantelor, prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Economiei, Mediului, prin Garda Nationala de Mediu, precum si ai Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, Departamentului pentru Lupta Antifrauda, Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice.

La lucrari vor participa, ca invitati permanenti, si reprezentanti ai institutiilor cu atributii in domeniul sigurantei nationale.

Anonim spunea...

Membrii grupului trebuie sa analizeze "cauzele" macrocriminalitatii si conditiile care favorizeaza astfel de acte, inclusiv "structura, starea si dinamica", sa evalueze efectele masurilor legislative si de politica penala asupra macrocriminalitatii, sa prezinte Guvernului strategii si programe nationale de prevenire, precum si sa coordoneze punerea in aplicare a acestora.

Anonim spunea...

Seful DLAF, Claudiu Constantin Dumitrescu, a fost propus de ministrul Justitiei pentru functia de procuror sef al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie din DNA si va sustine in 3 iulie interviul in fata membrilor Sectiei pentru procurori a CSM, informeaza Mediafax.

Dumitrescu este detasat de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) la conducerea Departamentul de Lupta Anti-Frauda (DLAF), pozitie ocupata din august 2010.

Pana la detasarea in DLAF, el a fost seful Serviciului de Combatere a Infractiunilor de Coruptie Impotriva Intereselor Financiare ale Comunitatilor Europene din cadrul Sectiei I de Combatere a Coruptiei din DNA.

Dumitrescu a lucrat anterior ca procuror la Campina, a fost apoi prim-procuror la Sinaia, iar in 2003 a ajuns procuror la Parchetul National Anticoruptie, devenit ulterior directie.

Anonim spunea...

Obligată de FMI, Comisia Europeană și Banca Centrală Europeană să privatizeze cea mai mare parte a economiei, Grecia se găsește între Scylla și Charybda în toate domeniile strategice.

Guvernul de la Atena se pregătește să privatizeze companiile de transport și de distribuție a gazului natural, DEPA și DESFA, însă se pare ca nu au de ales decât între companii rusești. Astfel, pe de o parte, UE și FMI forțează mâna Greciei pentru a vinde ramurile strategice ale economiei în cazul în care dorește să-și primească tranșele de câte 6-8 miliarde de euro din programul de asistență, iar pe de altă parte Bruxelles-ul și Washingtonul transmit sfaturi ’’prietenești’’ la Atena, pentru ca guvernul să nu permită Rusiei să pună mâna pe infrastructura energetică a țării.

În prima încercare de privatizare a DEPA și DESFA s-au arătat interesate Gazprom și Sintez, două companii rusești. Singura companie întrucâtva străiăa de Federația Rusă a fost SOCAR-compania națională din Azerbaidjan.

Anonim spunea...

Se cunoaşte foarte bine ideea că Pământul ar fi intrat de 250 de ani într-un proces de schimbare al polilor magnetici, care se poate încheia oricând.

Astfel, oamenii de ştiinţă spun că recentele erupţii vulcanice sunt o dovadă că acest proces este pe cale să se încheie. Cea mai mare erupţie vulcanică din emisfera nordică din ultimii 100.000 de ani s-a petrecut la Campi Flegrei, în apropiere de Napoli, când roca şi cenuşa s-au împrăştiat peste întreaga suprafaţă din estul Mării Mediterane şi până în centrul Rusiei.

Pe atunci câmpul magnetic al Pământului avea doar 25% din valoarea actuală. Acest fapt indică foarte clar că ne aflăm într-o perioadă scurtă a inversării polilor magnetici.

În momentul în care polii magnetici ai Terrei se vor inversa, anotimpurile şi toate ciclurile naturale care depind de poziţia planetei faţă de Soare suferă schimbări semnificative.

"În telecomunicaţii, transmisii radio şi aviaţie vă fi haos", spune Nowaczyk.

Animalele care migrează vor fi bulversate şi nu vor mai putea să se orienteze. Cea mai importantă schimbare pentru om va fi cea a climei pentru ca zonele fertile s-ar putea desertiza în următorii ani, iar nivelul oceanului va creşte.

Anonim spunea...

Un angajat al unei bănci germane a adormit pe tastatură, în timpul orelor de muncă, şi a ajuns să efectueze un transfer de peste 222 milioane de euro, în locul sumei de 62.40, relatează BBC news. Din fericire, banca a reuşit să descopere la timp greşeala.

În urma incidentului, ce a avut loc în aprilie anul trecut, a fost concediată şi o altă angajată care trebuia să verifice tranzacţia făcută colegului ei. Ea intentat atunci băncii un proces.

Potrivit BBC News, femeia lucra acolo din 1986, iar în ziua în care s-a produs eroarea, ea a verificat peste 800 de documente. Judecătorii care s-au ocupat de caz au stabilit că nu a făcut nimic cu rea intenţie şi au cerut bancii să o reangajeze.