ASF-Autoritatea de Supraveghere Financiara a aprobat, prin decizia nr. A110/13.06.2013, oferta primara de vanzare de obligatiuni corporative emise de UniCredit Tiriac Bank (UCT), care vizeaza o valoare de 500 milioane lei, au transmis HotNews oficialii bancii UCT. Banca emite obligatiuni corporative in lei, negarantate, cu maturitatea de 5 ani, scadente in 2018, nominative, in forma dematerializata, evidentiate prin inscriere in cont.
Oferta initiala este de 50.000 de obligatiuni, fiecare avand valoarea nominala de 10.000 lei. In cazul in care subscrierile vor depasi acest numar, UniCredit Tiriac Bank poate creste numarul de obligatiuni pana la maximum 70.000 de unitati. Subscrierea minima este de 50 de unitati. Oferta va fi considerata incheiata cu succes daca minimum 70% din suma tintita este subscrisa. Oferta va fi declarata deschisa in data de 14.06.2013, ora 9:00 si va fi declarata inchisa in data de 21.06.2013, ora 13:00. Subscrierile vor fi inregistrate exclusiv de catre intermediarul emisiunii, SSIF BROKER, la sediul acestuia din Bucuresti, Sector 4, Splaiul Unirii nr. 16, etaj 8, cam 802-804, intre orele 09:00 – 17:00, ora Romaniei, in fiecare zi lucratoare din cadrul perioadei de derulare a ofertei, cu exceptia ultimei zile a ofertei, cand subscrierile vor putea fi inregistrate numai intre orele 09:00 - 13:00, ora Romaniei. „Suntem ferm increzatori in finalizarea cu succes a demersului nostru, avand in vedere discutiile pregatite din timp cu investitorii institutionali locali si internationali si reactiile pozitive din partea acestora. Emisiunea de obligatiuni este un element important in strategia noastra pe termen lung de diversificare a surselor de finantare, iar parametrii acesteia au fost alesi dupa o monitorizare atenta si o proiectie minutioasa asupra conditiilor de piata. Initiativa reprezinta o reafirmare a angajamentului pe care il avem pe termen lung pentru Romania si a contributiei pe care dorim sa o avem la dezvoltarea pietei de capital locale”, a declarat Rasvan Radu, CEO/Presedinte Executiv al UniCredit Tiriac Bank. Cuponul va fi de minimum 6% pe an, iar nivelul final al acestuia va fi anuntat public cel mai tarziu in a patra zi lucratoare de derulare a ofertei, cu respectarea reglementarilor legale in vigoare. Plata dobanzii se va realiza in datele de 15 iunie, respectiv 15 decembrie ale fiecarui an, scadenta obligatiunilor fiind 15.06 2018.
4 comentarii:
Preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Sir Suma Chakrabarti, se va afla în România, luni şi marţi.
Potrivit unui comunicat al BERD, acesta se va întâlni cu Traian Băsescu şi cu Victor Ponta, precum şi cu ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, dar şi cu guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu.
De asemenea, preşedintele BERD se va întâlni cu înalţi oficiali din sectoarele industrial şi financiar din România şi cu reprezentanţi ai societăţii civile şi va ţine un discurs la Academia de Studii Economice din Bucureşti.
"BERD este un partener puternic şi de încredere pentru România. Ţara dă semne clare de redresare economică după ani extremi de grei, iar BERD îşi menţine angajamentul de a susţine eforturile României de a reveni la o creştere economică sustenabilă în viitor", a declarat preşedintele BERD, înaintea vizitei sale în România.
BERD, împreună cu Banca Mondială şi Banca Europeană de Investiţii, derulează un program de investiţii de 30 miliarde euro pe o perioadă de doi ani, pentru a sprijini redresarea economică în Europa Centrală şi de Sud-Est.
In perioada ianuarie - aprilie 2013 contul curent al balantei de plati a inregistrat un excedent de 54 milioane euro, comparativ cu un deficit de 1534 milioane euro in aceeasi perioada din anul 2012, pe fondul reducerii deficitului balantei comerciale, al balantei veniturilor si al surplusului inregistrat de balanta serviciilor. Datoria externa pe termen mediu si lung a insumat 80,33 miliarde euro la 30 aprilie 2013, in crestere cu 2,1 la suta fata de 31 decembrie 2012, arata datele publicate luni de BNR.
Datoria externa pe termen scurt a inregistrat la 30 aprilie 2013 nivelul de 20,59 miliarde euro (20,4 la suta din total datorie externa), in crestere cu 1,7 la suta fata de 31 decembrie 2012.
1. Cum dracu datoria creste si iar creste
cu tot cu taierile de 25% salarii
si toate masurile de austeritate care s-u impus populatiie aducand-o la sapa de lemn?
2. In plus, mai nou (de vreo 3 ani de cand a impus Germania asta) datoria privatilor din Romania cica se numara la
datoria Statului Roman
Nu vor plati acei privatii va plati Statul
Practic ce se-ntampla din 2009 in UE este ca asistam la
"nationalizarea datoriilor privatilor din UE" si "privatizarea resurselor fraierilor" (vezi petrolul notru "alo Nastase Infractorule se-aude?", platforma continentala, Hidrolectrica care urmeaza "alo Ponta P{lagiatorule, se-aude?" etc etc..) asta e politica in UE...
3. De cand BNR-ul "e stat in stat" si are Datorii Separate de vreo 10 miliarde de euro de platit?
intervalul 1 ianuarie-30 aprilie 2013, diferenta dintre cat am exportat si cat am importat este de 54 milioane euro in favoarea exporturilor! Dar ca sa avem o imagine clara si reala asupra situatiei ar trebui sa ni se spuna care este valoarea neta a exporurilor si importurilor in perioada mentionata si care sunt datele pentru acelasi interval de timp din 2012. Ca sa vedem si noi ce comparam si cat este de fapt "excedentul"!
In schimb datoria externa a Romaniei pe termen lung+scurt a crescut, ajungand la un prag "istoric" de 100,92 miliarde de euro! Iata motivul pentru care "regimul coabitarii" se pregateste sa imprumute o noua "centura de siguranta" de la FMI!
Trimiteți un comentariu