luni, 24 iunie 2013

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a respins toate ofertele primite de la bănci pentru obligaţiuni de stat de tip benchmark cu scadenţa pe şapte ani, cauza fiind randamentele ridicate, informează un comunicat de presă.
"Ministerul Finanţelor Publice respinge în totalitate ofertele de cumpărare transmise considerându-le la un nivel neacceptabil al preţului ofertat", se arată în comunicat.(sursa ziarul bursa)
MFP a vrut să atragă 300 milioane de lei, iar băncile au subscris titluri în valoare de 688 milioane lei.
Analiştii ING Bank au precizat, într-un raport remis astăzi, că se aşteaptă ca MFP să respingă ofertele băncilor:
"Există mari şanse ca toate ofertele să fie respinse în condiţiile în care alternativa ar fi plata unui randament maxim de 5,75% - o creştere foarte rapidă a randamentului pentru piaţa primară, după ce MFP a plătit un randament mediu de 5,03% la obligaţiuni pe zece ani emise acum o lună", au precizat aceştia.
Exporturile slabe şi şomajul tot mai ridicat vor continua să limiteze creşterea, prelungind recesiunea în Zona Euro peste termenele anticipate anterior, consideră analiştii de la Ernst & Young, potrivit unui comunicat de presă.
Deşi există o serie de semnale pozitive în regiune, creşterea va fi aproape inexistentă anul acesta, în cazul în care BCE nu întreprinde măsuri substanţiale, conform raportului trimestrial Ernst & Young Eurozone Forecast (EEF) lansat astăzi.
Raportul EEF estimează o contracţie de 0,6% pentru Zona Euro în 2013, reprezentând un declin uşor mai accentuat decât în 2012. O revenire foarte modestă este aşteptată pentru 2014, când PIB-ul va creşte cu 0,9%, respectiv cu aproximativ 1,5% pe an în perioada 2015-2017. Şomajul va atinge un vârf de 12,7% din totalul forţei de muncă din Zona Euro în primul trimestru al anului viitor.
Marie Diron, Senior Economic Adviser în cadrul EEF, explică: "Sunt foarte puţine lucruri care ar putea îmbunătăţi creşterea în Zona Euro pe termen scurt. Reformele structurale care sunt implementate în special la periferie necesită timp pentru a avea un impact asupra PIB-ului. Cu toate acestea, relaxarea austerităţii fiscale înseamnă că anumite măsuri planificate, care ar fi putut limita semnificativ creşterea, au fost astfel evitate".
Raportul estimează că şomajul va creşte la 12,7% în Zona Euro. Mai dificilă este situaţia şomajului în rândurile tinerilor, care se situează la o medie de 24% în Zona Euro, în timp ce în Grecia şi Spania, acesta a ajuns la niveluri-record de 59% şi respectiv 56%.
 

3 comentarii:

Anonim spunea...

De ce îi era frică lui Victor Ponta ar putea să nu scape. Constituţia României ar putea fi evaluată din punctul de vedere al standardelor democratice la Bruxelles, imediat după Constituţia Ungariei. Surse politice susţin că o astfel de idee a fost deja vehiculată la nivelul Parlamentului European.
Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne din PE a propus, în proiectul de rezoluţie privind Ungaria, ca toate statele membre să fie verificate în mod regulat dacă respectă valorile comune ale UE. Secretarul general al Comisiei Europene, Catherine Day, a declarat la întâlnirea cu ministrul român al Justiţiei, Robert Cazanciuc, că procesul revizuirii Constituţiei va fi analizat în detaliu la nivelul executivului european.

USL se aştepta ca Bruxellesul să urmărească procesul revizurii Constituţiei, după evenimentele din vara anului trecut ce pot fi ignorate într-o discuţie Ponta-Merkel, dar nu şterse cu buretele. Puterea de la Bucureşti şi-a luat deja măsuri de precauţie şi a acţionat preventiv, în aşa fel încât ceea ce i se reproşează Budapestei în privinţa procedurii de adoptare a Constituţiei Ungariei să nu i se impute şi Bucureştiului. Dezbaterea în plen a proiectului de Constituţie a fost amânată şi textul trimis Curţii Constituţionale şi Consiliului Legislativ pentru un control înainte de adoptarea lui. Iar Comisia pentru democraţie prin drept de la Veneţia va veni din nou la Bucureşti luna viitoare pentru a cerceta legea de revizuire. A fost constituit Forumul Constituţional al societăţii civile, iar UDMR a fost angajată drept colaborator al puterii în procesul de revizuire.

Anonim spunea...

Declaration du Centre de Clinique du Montenegro concernant l’accident de route sur le pont de Grlo

Dans le centre de Clinique du Montenegro on a transporte 32 personnes avec des blessures acquis dans l’accident de route qui a eu lieu la route nationale de Kolašin - Podgorica, sur le pont “Grlo”.

Une personne est recue dans e Centre d’urgence sans reactions vitales et deux personnes sont mortes juste apres la recue dans le Centre de la soigne Intenesive pendant les preparations preoperatoires.

Apres la soigne chirurgique sept personnes sont logees dans le Centre de la soigne intensive.

Dans la Clinique pour ortopedie et traumatologie on a recu 5 patients , dans la Clinique pour ophtalmologie six personnes, la Chirurgie pectorale cinq personnes, dans la Clinique pour ORL et Maxilo-faciale trois et une personne par Clinique digestive, Plastique et Neurochirugique.

Pour l’instant on a pas etabli l’identite des patients dans la Soigne Intensive qui ne sont pas conscients (coma) et l’identite des voyageurs morts.

Clinique pour l’orthopedie et traumatologie:
1. Dobrin Maria
2. Carmen Dorobat
3. Marinescu Georgeta
4. Victor Vulpe
5. Roibu Gheorghe
6. Niculescu Ana Mihaela

Clinique pour l’ophtalmologie:
1. Mariana Sora
2. Dorobantu Liliana
3. Morar Maria Loredana
4. Dorobat Florin
5. Mester Elena

Chirurgie pectorale
1. Roibu Elena
2. Robea Gabriela
3. Dumitriu Mariana
4. Hutchinson Olga Elena
5. Radu Rodica

Clinique ORL et maxilo-faciale:
1. Sora Petre
2. Enescu Maria
3. Ciolan Elisabeta

Chirurgie digestive:
1. Dana Elena Tamara

Chirurgie plastique:
1. Leescu Georgeta

Chirurgie pour la neuro-hirurgie:
1. Nitu Gheorghita

Anonim spunea...

Logica feminină: "Dacă nu-mi aduc aminte, înseamnă că nu s-a întâmplat!"