luni, 3 iunie 2013

Bilbiielile Guvernului ...Voinea trebuie demis

Guvernul a limitat salariile directorilor din companii de stat la un nivel reprezentând de 6 ori salariul mediu brut în ramura respectivă, transmite Mediafax.
Decizia a fost luată printr-o ordonanţă de urgenţă aprobată în şedinţa de miercuri a Guvernului. Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a afirmat că procesul de managament privat nu este afectat, deoarece pe lângă remuneraţia fixă, care nu poate depăşi de şase ori salariul mediu brut pe ramură, va exista şi o remuneraţie variabilă, în funcţie de atingerea unor indicatori de performanţă.
"Aceasta este remuneraţia fixă, separat avem o remuneraţie variabilă care poate fi stabilită în funcţie de recomndările consultanţilor şi care va depinde de atingerea unor indicatori de performanţă. Deci, procesul de managament privat nu este afectat, pentru că pe lângă remuneraţia fixă, care nu poate depăşi de şase ori salariul mediu brut pe ramură, va exista şi o remuneraţie variabilă, dar numai în funcţie de atingerea unor indicatori de performanţă. Companiile de stat au fost exceptate de la legea salarizării unitare şi în continuare creau situaţii anormale, discrepanţe foarte mari salariale, venituri salariale foarte mari ale unor conducători de companii de stat, eventual chiar cu pierderi", a spus Voinea.
Premierul Victor Ponta a precizat anterior că proiectul conţine prevederi "inspirate" din legislaţia Poloniei şi agreate de Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană.
 
Un document trimis comisieie de buget - finante a PE - Documentul detaliaza si argumenteaza faptul ca, datorita erorilor si scaparilor care s-au strecurat in legea bugetului de stat, deficitul bugetar al Romaniei si implicit al Uniunii Europene este afectat cu suma de 1(unu) Miliard de Euro in decursul acestui an (2013) si cu suma de 3(trei) Miliarde de Euro pina in 2020, in sensul ca, sumele mentionate trebuie inscrise la capitolul "deficit" si raportate ca atare in conformitate cu Tratatul Fiscal European, la care Romania este cosemnatara.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Europa visată de ctitorii săi postbelici şi adusă în starea sa actuală de epigoni marxişti analfabeţi este un sistem economic şi social căruia îi lipsesc mecanismele de autoreglare.
În termeni cibernetici, Europei îi lipsesc mecanis­mele feedback negative, adică acele structuri care să blocheze creşterea explozivă a unor tendinţe sociale şi economice şi să readucă echilibrul.
În ciuda conotaţiei sale "negative", mecanismul feedback negativ este esenţial pentru stabilizarea unui sistem economic, social sau mecanic. Când autorităţile vorbesc despre "cercuri vicioase" sau "bucle negative", acestea nu fac decât să îşi dovedească ignoranţa privind fenomenele pe care încearcă să le oprească. Cercul vicios este un exemplu clasic al unui mecanism feedback pozitiv, adică al unei evoluţii explozive, cu potenţiale efecte negative.
Revoluţia este rezultatul "exploziv" al unui sistem social căruia i-au fost eliminate mecanismele de autoreglare, prin suprimarea constantă a opiniilor contrare unui ideal suprem, promovat de aşa-numitele elite.

Anonim spunea...

Evenimentele din Turcia lui Erdogan nu sunt nici pe departe atat de dramatice cat par, nici de trecut cu vederea. E inca un caz tipic de lider atins de betia puterii, un exemplu de asa nu numai bun de predat la politologie la lectia: Cum poti provoca din senin o mica revolutie nesocotind forta simbolurilor. Pastrand proportiile si facand diferentele specifice, cazul sau aminteste de modul discretionar in care Traian Basescu si-a pus foc sub scaun anul trecut. Amadoi au aprins mici incendii sociale tot asa, din gesturi sfidatoare indreptate impotriva unor simboluri, care au scos din sarite pur si simplu opinia publica. Si intr-un caz si in celalalt, aceste proteste spontane au fost preluate ulterior de opozitie in context electoral, amplificate mediatic.

Anonim spunea...

Cristi Danilet si Alina Ghica, revocati din functiile de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii prin doua hotarari din 26 februarie, s-au intors in CSM, dupa ce instantele au dispus suspendarea actelor pana la pronuntarea unei decizii definitive in cazul cererilor de anulare. Cristi Danilet si Alina Ghica au participat luni la sedinta Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), iar marti vor participa la sedinta Plenului Consiliului, potrivit Mediafax.