miercuri, 26 iunie 2013

Asa le trebuie - ce au cautat in mizeria asta numita UE ? ...ce cauta in zona Euro ? TREBUIE SA SCAPE DE UE CIT DE REPEDE!

Insolvenţa Alpine, anunţată miercuri, a împovărat statul austriac cu pierderi din cauza garanţiilor acordate companiei şi pune în pericol 5.000 de locuri de muncă - New York Times.   "În astfel de perioade, întrucât criza este departe de a se fi încheiat, trebuie să menţinem o politică hotărâtă şi să luptăm pentru fiecare loc de muncă. Vom creşte investiţiile în economie cu 500 de milioane de euro, la 5 miliarde de euro", a declarat cancelarul Werner Faymann.  Suplimentarea cheltuielilor se va face utilizând diverse fonduri de rezervă şi va viza asigurarea de locuinţe sociale, sprijin pentru îngrijirea copiilor, extinderea reţelei de cale ferată şi siguranţa tunelurilor din ţară.  Austria are cel mai redus şomaj din UE.  Alpine Holding este deţinută de Fomento de Construcciones&Contratas (FCC), cea mai mare companie de construcţii de Spania.  Alpine Bau are datorii de 2,56 miliarde de euro. Nivelul obligaţiilor financiare este mai mare decât cel al grupului industrial A-Tec Industries, în 2010, şi al companiei de retail Konsum din 1995, intrate şi ele în insolvenţă. Astfel, insolvenţa Alpine este cea mai mare din istoria postbelică a Austriei, a declarat Hans-Georg Kantner, purtător de cuvânt al asociaţiei de protejare a creditorilor Kreditschutzverband von 1870.  Alpine Bau a depus un plan de restructurare prin care diviziile viabile vor continua să funcţioneze, urmând să fie salvate 4.600 din 6.500 de locuri de muncă, iar restul grupului va fi vândut sau închis.  Potrivit planului, care trebuie aprobat de un administrator special numit de Curtea Comercială, grupul va plăti creditorilor circa 20% din datorii, în următorii doi ani.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Board-ul FMI urmeaza sa discute in 26 iunie evaluarile a saptea si a opta din cadrul acordului de imprumut cu Romania. Au existat ample discutii in media cu privire la ne-indeplinirea acestor tinte, fapt negat de oficialii Guvernului. HotNews.ro va propune o privire la rece a sanselor cu care se prezinta Romania in fata boardului FMI. Va fi judecat favorabil Raportul? Care sunt sansele? "Eu sper sa fie judecat favorabil. Mai ales ca Romania a iesit din procedura de deficit excesiv", au declarat pentru HotNews.ro apropiati ai Guvernului.

Anonim spunea...

Mii de bulgari au ieşit pe străzile capitalei Sofia marţi seara, pentru a protesta a douăsprezecea zi consecutiv faţă de Guvernul socialist al lui Plamen Oreşarski, informează Mediafax.

Reporterii de la site-ul Novinite.com susţin însă că numărul protestatarilor pare mai mic decât în ziua precedentă.

Citeşte şi Bulgaria, pe punctul de a rămâne fără fonduri europene. Vezi de ce

Demonstranţii au huiduit Guvernul în centrul Sofiei, scandând "Demisia!" şi "Mafia!".

Marţi, Oreşarski a declarat că va lua în considerare demisia doar după ce Parlamentul va vota amendamentele la Codul Electoral.

Mulţi protestatari au cerut amendamente la legea electorală, temându-se că actuala legislaţie le va permite partidelor principale să revină a putere după alegerile anticipate.

Citeşte şi Bulgaria: Fără „mafie“ şi „gunoaie roşii“

Oreşarski, care a fost numit premier la sfârşitul lui mai, a provocat nemulţumirea unei părţi a populaţiei după mai multe numiri controversate, între care cea mai cunoscută a fost cea a lui Delian Peevski la conducerea agenţiei pentru securitate naţională DANS.