Tara, lasata de capul ei. Ce previziuni economice au specialistii. Ocupat cu lupta politica, guvernul nu a luat masuri pentru a sprijini economia, iar aceasta a inceput din nou sa scada, spun analistii. Maine, Statistica prezinta cele mai importante date din ultimele luni: evolutia economiei in perioada iulie - septembrie. A reusit sau nu economia sa inregistreze o crestere fata de trimestrul anterior sau, dimpotriva, a intrat din nou pe scadere? Altfel spus, s-a consolidat cresterea economica timida din prima parte a anului sau nu? Opiniile analistilor sunt impartite. Mersul prost al industriei, agriculturii dar si al constructiilor, au retrimis economia pe scadere, spun unii economisti." Cred ca in trimestrul trei economia a performat mai slab fata de trimestrul doi. Productia industriala, care a fost in criza unul din motoarele cresterii, a evoluat slab", a spus pentru EVZ economistul Florin Citu. Statul nu a luat nicio masura pentru a sprijini mediul de afaceri, prin urmate nici acesta nu a avut cum sa progreseze, spune acesta. "N-am vazut progrese nici in privatizari, nici la nivelul reformei statului, a numarului de angajati. Nu a fost nevoie de o masura negativa pentru a descuraja economia. A fost suficient ca statul sa nu faca nimic". Integral in EVZ.
Bancile, rol semnificativ in restructurarea companiilor. Rolul bancilor in restructurarea companiilor este semnificativ, avand in vedere ca pozitia acestora in randul creditorilor este deosebit de insemnata, a declarat, ieri, viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) Bogdan Olteanu, in deschiderea Conferintei "Rolul bancilor in restructurarea companiilor", organizata de Ziarul BURSA, cu sprijinul BNR. "In conditiile unei rate a creditelor neperformante de 17% si a reducerii gradului de acoperire a creditelor cu garantii reale, din cauza deprecierii activelor, bancile sunt foarte prezente intre creditorii companiilor", a precizat domnia sa. Arin Octav Stanescu, Managing Partner in cadrul casei de avocatura "Stanescu, Milos, Dumitru si Asociatii", este, insa, de alta parere. Domnia sa sustine ca, in ultimii doi ani, "bancile nici nu au vrut sa auda de restructurari", scrie Bursa.ro.
Piata imobiliara, intre lipsa de incredere si lipsa de investitori. Cum piata imobiliara a fluierat rau in biserica de prin 2008 incoace, e firesc ca numarul de tranzactii sa fie redus si cu valori mici. Asa ca, potrivit consultantului imobiliar Jones Lang LaSalle (JLL), in al treilea trimestru al acestui an activitatea investitionala a avut in varf achizitionarea turnului Tower Center International de langa Piata Victoriei de catre oamenii de afaceri Dragos Bilteanu si Ioannis Papalekas. Papalekas si Bilteanu au platit circa 47,5 milioane de euro pe Tower Center International, imobil falimentar si aflat in blocaj de multi ani din cauza neintelegerilor intre proprietari. Alte doua cladiri de birouri de volume mai mici, HQ Victoria si Litexco Stirbey Center, au intrat si ele pe lista de tranzactii, in vreme ce Auchan si-a cumparat magazinul din Ploiesti, unde functiona cu chirie, informeaza Business Cover.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu