sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Romania - BCR a raportat, în trimestrul al treilea, o pierdere netă de 214 milioane lei, în scădere cu 11% faţă de rezultatul din trimestrul anterior, dar mai mare cu 138% faţă de pierderea din trimestrul al treilea din 2011. Profitabilitatea băncii a fost influenţată de creşterea provizioanelor. Cheltuiala netă cu provizioanele de risc pentru credite şi avansuri, din trimestrul al treilea, a totalizat 875 milioane lei, mai mult cu 5,9% faţă de trimestrul al doilea, pe seama portofoliului de credite retail, în timp ce formarea creditelor neperformante aferentă companiilor şi sectorului imobiliar a încetinit. Profitul operaţional înregistrat de BCR, în trimestrul al treilea, de 618 milioane lei, a crescut cu 3,8% faţă de trimestrul precedent, dar a scăzut cu 3,13% faţă de rezultatul din perioada similară din 2011.
"Perspectivele de creştere economică pentru al treilea trimestru 2012 se prezintă firave având în vedere că zona euro, principalul partener comercial al României, a reintrat în recesiune", potrivit comunicatului băncii.  Reprezentanţii BCR se aşteaptă ca economia să încetinească cu 0,7% în acest an, de la 2,5% în anul precedent.
În privinţa comportamentului de cumpărare al consumatorilor, oficialii băncii au precizat că acesta rămâ-ne unul foarte prudent, deoarece clienţii sunt în continuare afectaţi de contextul economic dificil, marcat de incertitudine. Grupul BCR şi-a menţinut cota de piaţă de aproximativ 20% după activele totale, în pofida unui declin al valorii activelor de 0,5%, până la 76,37 miliarde lei (16,82 miliarde euro) faţă de începutul anului.  Volumul agregat al creditelor acordate clienţilor (înainte de provizioane, IFRS), în trimestrul al treilea, a crescut cu 3,1% faţă de începutul anului până la valoarea de 55,03 miliarde lei (12,12 miliarde euro).
Creditarea din sectorul retail a avansat în special pe seama creşterii pe segmentul ipotecar (creştere anuală cu 1,8 puncte procentuale a cotei de piaţă până la 25,4%). Cota de piaţă a BCR pentru creditare (în general) s-a menţinut la peste 21% la sfârşitul lunii septembrie din acest an, în timp ce cota de piaţă pentru creditele imobiliare în euro s-a situat la aproximativ 30% (creştere cu 1,1 puncte procentuale de la începutul anului).
Pe segmentul depozitelor atât în lei, cât şi în valută, BCR are o cotă de piaţă de 19,2%.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Capacitatea Băncii Angliei de a face estimări a scăzut în ultimii cinci ani, având ca rezultat erori mari, iar conducerea instituţiei ar trebui să investigheze motivele acestor deficienţe, se arată într-un raport al unui evaluator independent, transmite Bloomberg, conform Mediafax.
Raportul redactat de David Stockton, fost oficial al Rezervei Federale (Fed) americane, propune soluţii precum includerea în estimări a riscurilor legate de stabilitatea financiară.
Analiza este una din cele trei evaluări comandate de conducerea băncii centrale, după ce un membru al Parlamentului de la Londra a solicitat o investigaţie, având în vedere că Banca Angliei se pregăteşte să preia prerogative fără precedent pentru reglementarea sistemului financiar.
"Performanţele recente ale estimărilor comitetului de politică monetară au fost cu mult mai slabe decât cele anterioare crizei

Anonim spunea...

Conglomeratul Berkshire Hathaway al miliardarului Warren Buffett a raportat un profit trimestrial în creștere cu 72%, ajutat de îmbunătățirea rezultatelor din pariurile pe acțiuni și creșterea câștigurilor din industria căilor ferate, transmite Bloomberg.

Profitul net a crescut până la 3,9 miliarde dolari sau 2,373 dolari/acțiune, de la 2,28 miliarde dolari sau 1,380 dolari/acțiune cât a raportat cu un an în urmă, a spus compania azi printr-un comunicat.

Profitul operațional, care exclude unele rezultate investiționale, a fost de 2,057 dolari/acțiune, sub estimarea medie de 2,063 dolari/acțiune a analiștilor chestionați de Bloomberg.





Buffett, în vârstă de 82 de ani, a făcut în ultimii zece ani contractele derivative pe acțiuni pentru a paria pe creșterea pe termen lung a indicilor piețelor de acțiuni din SUA, Europa și Japonia. Când indicii coboară, așa cum au făcut în trimestrul al treilea de anul trecut, obligațiile Berkshire în acele contracte au urcat, punând presiune pe câștiguri.

“Piața de acțiuni a avut un parcurs bun anul acesta până în prezent. Nu știu dacă aș miza pe continuarea tendinței”, a spus un analist al KBC Inc.

Acțiunile Berkshire de clasă A scădeau cu mai puțin de 1%, până la 130.550 dolari în jurul orei 4:05 pm în New York. Acțiunle Berkshire au avansat anul acesta cu 14%, depășind creșterea indicelui Standard & Poor’s de 12%.