marți, 20 noiembrie 2012

Criza pare sa faca ravagii in continuare, in ciuda sperantelor noastre de a se mai tempera. Si acest lucru se poate observa foarte clar dupa numarul firmelor care intra in insolventa. Astfel, in primele noua luni ale anului, 16.481 de companii nu au mai avut bani sa-si plateasca datoriile, cifra cu 7,6% mai mare decat in 2011.
“Criza se prelungeste in Romania, avand in vedere ca inca se inregistreaza o crestere a numarului de insolvente. Pentru sfarsitul anului estimam o crestere cu 10% fata de anul trecut pentru ca in octombrie, noiembrie si decembrie se va inregistra o medie de 2.000 de cazuri pe luna”, a declarat marti Constantin Coman, country manager Coface Romania.
Datorii
In acelasi timp, datoriile cumulate de firmele in insolventa in acest an sunt cu 50% mai mari decat cifra de afaceri, nivel inferior celui inregistrat de firmele insolvente in 2011, pentru care valoarea datoriilor era dubla comparativ cu cea a cifrei de afaceri.
Iar gradul de indatorare al acestor firme a fost de 55% din active, fata de 116% in 2011.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Elena-Cătălina Ştefănescu este fiica unui înalt demnitar în Ministerul Muncii, Cristiana Barbu

Sursa: MONITORUL DE VÂLCEAElena- Cătălina Ştefănescu (23 de ani), fosta secretară a baronului de Teleorman Liviu Dragnea, este un exemplu indubitabil de nepotism.

„Pilele” sale politice sunt mai serioase decât se prefigura iniţial. Ea este fata Cristianei Barbu (45 de ani), în prezent secretar de stat în Ministerul Muncii.

Rădăcini adânci în interiorul PSD

Mama tinerei candidate USL la un loc în Camera Deputaţilor a fost numită în luna mai a acestui an, de premierul Victor Ponta, în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Cătălina Ștefănescu, secretara lui Dragnea, se apără: ”Nu sunt o bombă sexy!”. Voi ce credeţi?

Ea a fost sprijinită de organizaţia PSD din Vâlcea, condusă de preşedintele Consilului Judeţean Vâlcea, Ion Câlea.

Anterior, Cristiana Barbu a deţinut funcţia de consilier în cadrul AJOFM Vâlcea. Unul din motivele pentru care cele două femei, mamă şi fiică, au promovat în politica mare ar fi sprijinul lui Ion Câlea.

În comunism, tatăl Cristianei Barbu şi bunicul Elenei- Cătălina Ştefănescu a fost şeful actualului preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea. Liviu Zorilescu a condus Direcţia agricolă Vâlcea.

Juna candidată: Dragnea își bagă secretara în Parlament
Elena- Cătălina este fiica din prima căsătorie a Cristianei Barbu. Tatăl ei, Mircea Ştefănescu, i-a plătit pensie alimentară până în anul 2009.

În declaraţia de avere din 2010, actualul secretar de stat în Ministerul Muncii preciza că fiica sa, Cătălina, a încasat pensia lunară de 70 de lei (840 de lei/anual) şi două salarii: de la Ministerul Tineretului (5.000 de lei) şi de la Camera Deputaţilor (5.830 de lei). Anul trecut, ea a primit, în calitate de consultant la o societate comercială care se ocupa cu creşterea bovinelor, un salariu anual de 36.000 de lei.

Societatea la care lucrează, Agrotrust SRL Alexandria, este a omului de afaceri Mihai Slăvescu Putineanu, finul şi fostul director de cabinet al lui Liviu Dragnea.

Secretara de 23 de ani a lui Liviu Dragnea candidează pentru un post de deputat la Turnu Măgurele
Elena-Cătălina a absolvit, de curând, o facultate de limbi străine, specializarea limbi moderne aplicate.

Bunicul tinerei candidate a fost, înainte de Revoluţie, şeful baronului PSD Ion Câlea. El a condus Direcţia Agricolă Vâlcea

Anonim spunea...

Mai mult de un sfert din companiile din Germania anticipează concedieri în 2013, din cauza previziunilor de scădere a producţiei şi a exporturilor, potrivit unui sondaj publicat luni de institutul economic german din Koln.




Economic
SCENARIU PESIMIST: Mai mult de un sfert din companiile germane anticipează concedieri în 201319:30
ANALIZĂ - Criza din Grecia anulează progresul unei generaţii, iar clasa de mijloc revine la vatra strămoşească18:26
Interesul pentru licitaţiile Hidroelectrica a dispărut. Compania a încheiat doar două contracte17:49
BNR a împrumutat 17 bănci cu 6 miliarde lei. Cererea a ajuns la un nou record15:49
Ponta: POSDRU va fi deblocat în această săptămână15:48



PRONOSTIC PESIMIST: Mai mult de un sfert din companiile germane anticipează concedieri în 2013 (Imagine: Shuttertock)


Sondajul a fost realizat în rândul a 2.306 de companii din Germania şi arată că 28% dintre acestea intenţionează să reducă numărul locul de muncă anul viitor, faţă de 20% care preconizează să îşi extindă forţa de muncă.

Între companiile participante la cercetare, 29% anticipează că vor să reducă investiţiile. La începutul acestui an, numai 16% dintre companii intenţionau să restrângă investiţiile.

"Companiile germane se aşteaptă ca anul 2013 să fie fragil din punct de vedere economic şi tot mai multe îşi îngheaţă previziunile referitoare la angajări şi investiţii", se arată într-un comunicat al institutului.



Tendinţa se explică prin efectul conjugat al scăderii anticipate a producţiei şi a exporturilor.

"Criza datoriilor din zona euro începe să atingă Germania prin intermediul exporturilor", se arată în studiu.

În consecinţă, 28% din companiile intervievate preconizează o scădere a activităţilor în 2013, în timp ce 24% se aşteaptă la o creştere a producţiei.

Institutul a subliniat însă că Germania va reuşi să evite recesiunea.

"Analiştii anticipează pentru anul viitor o creştere economică de 0,75%. Condiţia este ca criza datoriilor suverane din Europa să nu se agraveze", potrivit analizei.

Banca centrală a Germaniei anticipează, în raportul lunar publicat luni, că şansele ca economia ţării să îşi revină rapid au scăzut, iar redresarea economiei mondiale va fi lentă, în lunile următoare.

Anonim spunea...


Kia pregateste lansarea variantelor break si cu trei usi ale compactei cee'd si asteapta vanzari anuale de peste 100.000 unitati in Europa


0:52 A saptea zi de raiduri israeliene in Fasia Gaza: Ministrii guvernului Netanyahu examineaza propunerea egipteana de armistitiu


0:26 Rusia acuza Statele Unite ca blocheaza un comunicat ONU privind situatia din Fasia Gaza


0:08 Val de furturi de iPhone-uri in Londra. Cum sunt sustrase noile smartphone-uri Apple

Anonim spunea...

"Perspectiva economică pe termen lung a Franţei este afectată de mai multe dificultăţi structurale, incluzând pierderea graduală şi susţinută de competitivitate, dar şi rigiditatea pieţei muncii, precum şi a celei de bunuri şi servicii", potrivit unui comunicat Moody's.

Agenţia de rating şi-a exprimat îngrijorarea şi în privinţa perspectivei fiscale nesigure a Franţei. De asemenea, rezistenţa Franţei la viitoare şocuri din zona euro devine mai greu de anticipat, arată analiştii.

Perspectiva ratingului suveran al Franţei rămâne negativă.



Retrogradarea din partea Moody's urmează unei decizii similare a Standard & Poor’s în ianuarie şi creşte presiunea asupra preşedintelui, Francois Hollande, pentru identificarea de căi de a susţin creştera economică.

Costurile de împrumut ale Franţei au atins un minim record în august, de 2% pentru obligaţiunile pe zece ani în timp ce pentru scadenţele mai scurte a înregistrat chair randamente negative. Randamentul titlurilor pe zece ani se situa luni la 2,07%.