vineri, 30 noiembrie 2012

HEIL....al patrulea reich

Deputaţii germani au aprobat astăzi, cu o largă majoritate, măsurile adoptate recent de zona euro pentru salvarea Greciei de la faliment. Potrivit agențiilor internaționale, 473 de membri ai Bundestag-ului (camera inferioară a parlamentului german) au votat în favoarea ajutorului, 100 de parlamentari s-au pronunţat împotrivă şi 11 s-au abţinut. Rezultatul votului nu a fost o surpriză întrucât opoziţia (Partidul Social-Democrat - SPD şi Partidul Verzilor) a anunţat înaintea şedinţei că va vota alături de coaliţia majoritară condusă de cancelarul Angela Merkel (CDU, CSU şi Partidul Liber-Democrat-FDP).

”Nimeni nu profită de zona euro mai mult decât germanii, atât din punct de vedere economic, cât şi politic”, a spus astăzi dimineaţă ministrul de finanţe german Wolfgang Schaeuble, recomandându-le deputaţilor să se pronunţe pentru acordarea unui nou împrumut Greciei, scrie Agerpres.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Internaţional, 13:57

Rata şomajului în zona euro a atins un nivel record


Rata şomajului din zona euro a atins un nivel record, aceasta urcând cu 0,1 puncte procentuale în octombrie faţă de luna precedentă, la un nivel de 11,7% relatează sursele de presă.