joi, 22 martie 2012

Primul om pe care ambasadorul SUA la Bucureşti îl sună pentru a afla cum trebuie să pledeze în România în privinţa reformei în justiţie este Monica Macovei, a mărturisit azi chiar Mark Gitenstein."Monica Macovei este pentru mine inima reformei sistemului judiciar de aici, din România. A fost ministru al justiţiei aici, este membru al PE, dar cel mai important lucru pentru mine este că ea este mentorul meu", a afirmat ambasadorul SUA. Gitenstein a mai susţinut că Statele Unite este interesată de integritatea justiţiei din România, deoarece este în interesul SUA ca România să fie un aliat puternic şi stabil. "SUA se bucură că UE recunoaşte progresele considerabile înregistrate de România în această privinţă prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare". "Atunci când aceste principii sunt deplin înfăptuite, cetăţeanul obişnuit este cel care are de câştigat. Dovada este evidentă. Investiţiile străine directe şi investiţiile locale sunt direct influenţate, ducând la crearea de noi locuri de muncă mai bune şi la asigurarea unui nivel de trai mai ridicat pentru toţi românii. Acest lucru este important pentru noi atât din prietenie, cât şi din interes. O ţară cu cetăţeni mai bogaţi şi mai mulţumiţi este un aliat mai stabil şi mai de încredere", a mai spus Gitenstein.
Ambasadorul a mai povestit că şi-a dedicat ultimii trei ani susţinerii importanţei reformei în România şi a adăugat că în aceste împrejurări a cunoscut "funcţionari de stat curajoşi şi inovatori, precum ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, numeroşi procurori, precum procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi şi poliţişti care urmăresc cu perseverenţă marile averi necinstite."Am cunoscut şi reprezentanţi ai societăţii civile, precum Laura Ştefan şi alţi tineri lideri ce folosesc reţele sociale, care încearcă să îi implice pe concetăţenii dumneavoastră în acest efort lăudabil în sensul unei bune guvernări şi al respectării statului de drept", a mai spus el. Ambasada SUA la Bucureşti a organizat, joi, o ceremonie de inaugurare a noului sediu situat pe strada denumită special Liviu Librescu, în memoria omului de ştiinţă american de origine română şi supravieţuitor al Holocaustului care şi-a pierdut viaţa pentru a-şi apăra studenţii în masacrul de la Virginia Tech din 2007.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Purtătorul de cuvânt al Loteriei daneze a anunţat că trei sute de jucători au fost informaţi greşit cum că ar fi câştigători, printr-un mail trimis din partea companiei, scrie Realitatea.net.

"Trei sute dintre jucătorii noştri au primit mesaje prin care erau anunţaţi despre câştigarea unei sume de ordinul miliardelor. Dar nu au câştigat deloc. Suntem dezolaţi. Am fost nevoiţi să îi anunţăm ulterior că nu au câştigat", precizează Roersig.

Unul dintre presupuşii câştigători, Flemming Dahl, a fost "miliardar" timp de o oră şi jumătate, fiind anunţat în mod eronat despre câştigarea a 28.000.000.005 coroane (3.765.041.422 de euro).

"Inima îmi bătea puternic şi începusem să mă gândesc la ce urma să fac cu aceşti bani", spune el

Anonim spunea...

Ministerul Afacerilor Externe a hotărât retragerea personalului auxiliar şi a membrilor de familie din cadrul Ambasadei României la Damasc. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe foloseşte acest prilej pentru a reitera recomandarea adresată cetăţenilor români care se află pe teritoriul sirian, să-l părăsească cât mai curând posibil prin mijloacele comerciale de transport încă operaţionale (aeriene, navale şi terestre)", se arată în comunicat.

Acţiunile de reprimare şi confruntările armate continuă în Siria, în pofida apelului Naţiunilor Unite adresat tuturor părţilor de instituire a unui armistiţiu zilnic de câteva ore.



Zeci de persoane au fost ucise în confruntările de joi, în timp ce bilanţul violenţelor care durează de un an a ajuns, conform estimărilor ONU, la circa 8.000 de morţi.

Anonim spunea...

Deputatul independent Mircia Giurgiu spune că intenţionează să înfiinţeze, după alegerile locale din iunie, Partidul Fraierilor, la care să adere persoanele care au fost "fraierite" în relaţia cu statul, cu autorităţile, cu altă persoană.

"Intenţionez să înfiinţez Partidul Fraierilor, dar după alegerile locale, în funcţie de câţi oameni vor adera la acest proiect. Ideea a venit de la un participant la protestele din Piaţa Unirii, care a spus că ar trebui să înfiinţăm un astfel de partid al fraierilor, unde fiecare membru sau cei care au fost fraieriţi de stat, de autorităţi sau de o altă persoană să vină să îşi spună povestea. Vrem să fie învăţătură de minte altora, să ştie cei care se vor afla într-o situaţie asemănătoare să se ferească. Sunt sigur că vor fi sute de mii de oameni", a spus Mircia Giurgiu într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, noua formaţiune s-ar axa mai mult pe informarea cetăţenilor, urmând să aibă sloganuri de genul "Să nu faceţi ca noi" sau "Cine face ca noi, ca noi să păţească". "Este şi o problemă de civism", a adăugat Giurgiu.

Deputatul a precizat că sediul noului partid va fi la Cluj-Napoca.

Mircia Giurgiu a intrat în Parlament în anul 2004, pe listele PRM, care a semnat un protocol cu Blocul Naţional Sindical, Giurgiu fiind anterior lider de sindicat. În 2008, a fost ales deputat pe listele PDL, partid din care a fost exclus în martie 2011, de atunci activând ca independent.