miercuri, 21 martie 2012

Cutremur in Mexic ...

Ambasada României la Ciudad de Mexico a luat legătura telefonic cu cetăţenii români care se regăsesc în registrele consulare pentru le a acorda asistenţă consulară dacă va fi necesar în urma cutremurului cu o intensitate de 7,6 grade pe Richter care a avut loc marţi, potrivit Agerpres. Potrivit unui comunicat transmis de MAE, deocamdată nu există informaţii privind cetăţeni români aflaţi în situaţii de dificultate, iar ambasada este în contact permanent cu autorităţile mexicane.Un cutremur de 7,6 grade pe scara Richter a avut loc marţi în statul Guerrero din sudul Mexicului şi a fost resimţit şi în capitala Ciudad de Mexico. În urma seismului, mai multe clădiri au fost evacuate, iar serviciile de telefonie au fost întrerupte temporar.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Vor fi înnorări temporare în regiunile nordice şi în Carpaţii Orientali unde, îndeosebi noaptea, vor fi condiţii să plouă slab.

În restul teritoriului cerul va fi variabil spre senin. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 21 de grade C, iar minimele între -2 şi 8 grade C, uşor mai scăzute în depresiuni. În nordul şi centrul ţării izolat va cădea brumă.

În Capitală, vreme frumoasă şi mai caldă decât în mod normal. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul slab. Temperaturile se vor situa între 3 şi 19 grade C

Citiţi mai mult: Vreme frumoasă şi mai caldă decât în mod normal pentru această dată - Vremea > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/vreme-frumoasa-si-mai-calda-decat-in-mod-normal-pentru-aceasta-data-972582.html#ixzz1pjG4NvpF
EVZ.ro

Anonim spunea...

La Cluj s-a pus taxă pe căutat în gunoaie. Rromii care îşi duc traiul lângă groapa de gunoi a oraşului se plâng că, mai nou, trebuie să achite 25 de lei pentru a scormoni prin deşeuri. Reprezentanţii societăţii spun că nu au perceput niciodată o asemenea taxă, dar romii dovedesc cu chitanţe că au plătit.





1 /3.
Nu oricine mai poate căuta în gunoi. Dacă ai bani de taxă o faci, dacă nu ai bani, renunţi. Căutatul în gunoi a ajuns să fie un lux.

Ca să aibă acces, rromii trebuie să plătească zilnic o taxă de intrare la rampa de gunoi, de 25 de lei. Această taxă este impusă chiar şi minorilor.

"S-a impus această taxă de circa două săptămâni, practic este o discriminare, un rasism asupra acestor persoane care trăiesc foarte greu, demn de un stat sud-african şi nu de o Românie democratică integrată în Europa", spune vicepreşedintele Partidei Rromilor Cluj, Aurel Pascu.



Citiţi mai mult: Taxă pe căutatul în gunoaie - Din ţară > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/taxa-pe-cautatul-in-gunoaie-972674.html#ixzz1pjGL514M
EVZ.ro