vineri, 16 martie 2012

Negocieri cu "OMV Petrom" pentru "Arpechim"
Persoanele interesate de oferta "Oltchim" sunt înştiinţate că, "în scopul eventualei integrări verticale a activităţii Oltchim şi a Rafinăriei Arpechim Piteşti (actualmente deţinută de OMV Petrom şi furnizor tradiţional al Oltchim), fără a condiţiona în niciun fel procesul de privatizare a Oltchim şi actuala ofertă, au opţiunea, via OPSPI, să negocieze direct cu OMV Petrom, corelat din perspectiva sinergiilor identificate cu procesul de privatizare Oltchim, termenii unei posibile achiziţii de la OMV Petrom a activelor Rafinăriei Arpechim".
În acţionariatul combinatului vâlcean se mai regăsesc compania "PCC SE", care deţine 17,47% din acţiuni, şi fondul de investiţii "Carlson Ventures", înregistrat în Marea Britanie, cu 14,02% din titluri, prin intermediul Nachbar Services.
Potrivit înţelegerii semnate cu Fondul Monetar Internaţional, "Oltchim" este una dintre cele opt companii pe care statul intenţionează să le privatizeze în acest an.
Gigantul rus "Gazprom", prin "TISE", şi-a exprimat interesul pentru pachetul majoritar de acţiuni OLT, printr-o scrisoare înaintată, în luna noiembrie 2011, Ministerului Economiei.
Potrivit unor surse din piaţă companiile "Forte", din Emiratele Arabe Unite şi "Rompet Rogas" sunt interesate de acţiunile OLT.
Şi azerii de la "SOCAR" şi-au arătat, în 2009, interesul pentru preluarea combinatului chimic "Oltchim" Râmnicu Vâlcea.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Fondul Monetar Internaţional a aprobat joi Greciei un împrumut de 28 de miliarde de euro, pe termen de patru ani, în cadrul celui de-al doilea program de susţinere financiară convenit cu zona euro, de 130 de miliarde de euro. Din acest împrumut, 1,65 de miliarde de euro vor fi furnizate imediat, a precizat Fondul, transmite Bloomberg.

Împrumutul de 28 de miliarde de euro include 9,7 miliarde de euro din contribuţia FMI la primul program de salvare a Greciei, de 110 miliarde de euro, convenit în 2010.

Grecia a finalizat cea mai mare restructurare a datoriilor din istorie şi a fost nevoită să accepte reducerea drastică a cheltuielilor publice, în schimbul celui de-al doilea program internaţional de susţinere.

Anonim spunea...

Marţi, Fitch Ratings a devenit prima agenţia de evaluare financiară care a îmbunătăţit ratingul atribuit Greciei pentru datoriile pe termen lung în valută şi monedă locală până la "B minus" cu perspectivă stabilă de la "Restricted Default" (intrare în incapacitate parţială de plată), scrie Agerpres.

Cu toate aceestea, S&P a anunţat că va revizui în creştere ratingul Greciei, la "CCC", numai după finalizarea restructurării datoriei ţării, programată luna viitoare. Atunci va fi finalizat schimbul obligaţiunilor emise în conformitate cu alte legislaţii decât cea din Grecia.


Citiţi mai mult: Standard&Poors consideră că Grecia este în continuare în incapacitate parţială de plată - Economie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/standardpoors-grecia-este-inca-in-incapacitate-de-plata-971840.html#ixzz1pGTf2xq6
EVZ.ro