joi, 22 martie 2012

Grecia vinde ...

Grecia va scoate la vânzare, în luna mai, două mari companii listate: OPAP, societatea de pariuri sportive, şi producătorul de ţiţei "Hellenic Petroleum", în cadrul planului de privatizare prevăzut pentru reducerea datoriilor ţării, a declarat, citat de Reuters, Costas Mitropoulos, directorul executiv al Agenţiei de Privatizare a Greciei. Potrivit spuselor lui Mitropoulos, oferta pentru vânzarea unei participaţii de 29% din OPAP va fi lansată în mai, iar tranzacţia se va finaliza anul acesta. Oficialul agenţiei a mai afirmat că oferta pentru vânzarea unei cote de 35,5% din "Hellenic Petroleum" va fi lansată tot în mai.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Ford le prezintă astăzi românilor noul B-Max, primul model pe care îl va produce la uzina din Craiova, împreună cu micul dar foarte potentul motor 1.0 Ecoboost.

Pentru a profita cât mai mult de pe urma acestui eveniment, Ford a păstrat un mister total asupra preţurilor gamei, demers care, conjugat cu informaţiile obţinute pe surse, nu poate însemna decât că acest aspect va fi unul dintre atuurile B-Max-ului.

Citiţi mai mult: Ford are un plan seret pentru B-Max - Auto > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/ford-are-un-plan-secret-pentru-b-max-972815.html#ixzz1ppRypdw5
EVZ.ro

Anonim spunea...

tentativă de lovitură de stat militară părea a fi în curs de desfăşurare miercuri în Bamako, capitala Republicii Mali, declanşată de militari furioşi din cauza lipsei de mijloace necesare pentru a combate rebeliunea tuaregilor şi a grupărilor armate islamiste în nordul ţării, potrivit Mediafax.


Postul de radio naţional ocupat de soldaţii răzvrătiţi a anunţat la ora 23.00 GMT şi locală (01.00, ora României), că un militar va ţine un discurs, fără a specifica ora.

Biroul de Radio şi Televiziune din Mali (ORTM) şi-a oprit emisia odată cu ocuparea sa din timpul după-amiezii de către militari.

Anunţul a survenit după ce schimbul de focuri dintre militarii gărzii prezidenţiale şi militarii revoltaţi s-au intensificat în jurul palatului prezidenţial.

"Am luat palat", a declarat unul dintre răzvrătiţi într-o conversaţie telefonică scurtă cu AFP, aceste informaţii neputând fi confirmate de către garda prezidenţială.

Mai mulţi membri ai acestei gărzi, Beretele Roşii, care ocupaseră poziţii în jurul clădirii ORTM, ocupată, au fost trimişi către palatul prezidenţial pentru a îl apăra

Anonim spunea...

Romania a declansat o ofensiva la nivel diplomatic si institutional pentru a obtine din vara ridicarea sau "regandirea" Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV), instrumentul care de la aderarea tarii noastre in UE a fortat reformele din justitie. MCV-ul a fost folosit drept pretext de Olanda pentru a bloca accesul Romaniei in spatiul Schengen, iar ridicarea MCV-ului ar insemna un castig al politicii de la Bucuresti obtinut intr-un an electoral. Pe langa aprecierile pozitive din ultimele rapoarte utilizate ca argumente pentru ridicarea mecanismului guvernul anunta noi masuri pentru "atingerea obiectivelor in cadrul MCV".

Anonim spunea...

Litigiul dintre Romania si Bulgaria pentru o zona din Marea Neagra, anuntat marti seara de ministrul Afacerilor Externe Cristian Diaconescu, se refera la o zona de aproximativ 300 de kilometri patrati. Care este miza aducerii subiectului in actualitate, in conditiile in care negocierile diplomatice au inceput inca din 1994? Bulgaria negociaza cu ExxonMobil concesionarea suprafetei care se afla in litigiu cu Romania pentru eventuale descoperiri de hidrocarburi, dupa cum au declarat pentru HotNews.ro surse diplomatice. In plus, suprafata aflata in discutie s-ar afla pe traseul viitoarei conducte de gaz South Stream. Sursele citate sustin ca Romania va duce litigiul in fata Curtii de la Haga daca nu se va ajunge la o intelegere la urmatoarea runda de negocieri.