joi, 15 martie 2012

E.U. sa se imprumute de la Botsuana ----spre exemplu ...sa aiba si ei...

Bugetul Uniunii Europene riscă să intre în incapacitate de plată, marii contributori refuzând să-şi majoreze participaţia, a avertizat miercuri preşedintele Comisiei pentru Buget din Parlamentul European, Alain Lamassoure, transmite AFP. ...Statele membre au impus pentru 2012 un buget de austeritate cu cheltuieli limitate la 129,1 miliarde de euro, sub cele 133,1 miliarde de euro cerute de Parlamentul european. Comisia Europeană urmează să prezinte pe data de 26 aprilie propunerea sa de buget pentru 2013, însă este puţin probabil ca statele membre să accepte o majorare, a apreciat Alain Lamassoure în cursul unei întâlniri cu Comisarul pentru Buget, Janusz Lewandowski. Acesta a confirmat că are dificultăţi în a găsi 11 miliarde de euro pentru a rambursa facturile prezentate de statele membre la finele lui 2011 şi a anunţat că lucrează la un proiect de rectificare bugetară necesar pentru cel puţin jumătate din acestă sumă.


La finele şedinţei de astăzi, Guvernul României a decis suspendarea emiterii titlurilor de despăgubire pentru casele naţionalizate pentru 6 luni.>Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat că participaţia statului la Fondul Proprietatea va fi vândută.
Guvernul intenţionează să suspende pentru şase luni emiterea titlurilor de despăgubire pentru proprietăţile naţionalizate de regimul comunist, potrivit premierului Mihai Răzvan Ungureanu, înainte de şedinţa de guvern de astăzi....Documentul urmează să fie discutat în Guvern. La şedinţa de guvern participă şi preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, Dorina Danilescu, care va prezenta un raport de audit al autorităţii....Guvernul a mai aprobat, în şedinţa de astăzi, Statutul de organizare şi funcţionare al Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS), potrivit unui comunicat transmis redacţiei - adica alta agentie de sifonare a banului public.. Actul normativ reglementează atribuţiile specifice, structura organizatorică, numărul de posturi şi parcul normat de autoturisme, pentru agenţie, pentru agenţiile pentru plăţi şi inspecţie socială judeţene şi a municipiului Bucureşti.

3 comentarii:

jiji de la banca spunea...

Banca grecească Alpha Bank va propune Consiliului său Director să convoace o adunare generală a acţionarilor (AGA) pentru ieşirea din fuziunea plănuită cu Eurobank, din cauza impactului restructurării datoriei ţării asupra sectorului bancar, a declarat creditorul astăzi, într-un comunicat.
În urma anunţului, acţiunile Alpha Bank se tranzacţionau în creştere cu 4,23% pe bursa din Atena, la 12:15, ora locală, în timp ce acţiunile Eurobank Ergasias se tranzacţionau în urcare cu 3%.

Anonim spunea...

EXCLUSIV. Ministrul Finanţelor Publice, Bogdan Drăgoi, declară că Loteria Naţională nu va mai prelungi prin acte adiţionale contractele încheiate cu firmele greceşti Intracom, Intralot şi Lotrom. Reprezentanţii ministerului vor să recupereze prejudiciul de 350 de milioane de euro produs de firmele greceşti Loteriei Naţionale. Consiliul Concurenţei a controlat, săptămâna aceasta, contractele Loteriei cu firmele greceşti şi acuză compania de înţelegeri anticoncurenţiale. Compania este acuzată de înţelegeri anticoncurenţiale, motiv pentru care riscă o amendă de 30 de milioane de euro.

Citiţi mai mult: Stiri si Actualitate > Ultimele stiri si stirile zilei online > Evenimentul Zilei > EVZ.ro http://www.evz.ro/index.html#ixzz1p8jA9JuC
EVZ.ro

Anonim spunea...

Băncile sunt mult prea ocupate să corecteze politica de creditare de dinaintea crizei pentru a mai avea timp să crediteze şi trebuie să le explice clienţilor, care uneori câştigă în instanţă, de ce ratele plătie înseamnă atât de puţin din împrumutul acordat, afirmă guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.