Mircea Halaciuga, Esq.
sâmbătă, 31 martie 2012
Mircea Halaciuga, Esq.
vineri, 30 martie 2012
joi, 29 martie 2012
"PDL se confirmă, prin actul de guvernare, că este singura forţă politică autentică de centru dreapta din România", a mai afirmat preşedintele PDL. În ceea ce priveşte descentralizarea, Boc a declarat că, pentru prima oară în ţara noastră, în ultimii ani s-a produs o descentralizare reală în mai multe domenii, între care cel al educaţiei şi sănătăţii. Boc a mai amintit că Sorin Frunzăverde a fost un adversar important al procesului de reorganizare teritorial-administrativă a ţării, ceea ce a împiedicat ducerea la capăt a procesului de descentralizare. În privinţa statului poliţienesc, Boc a făcut referire la progresele făcute, în ultimii ani, de către statul de drept, acesta acţionând prin mijloacele acordate de justiţie, adăugând că UE n-ar valida, prin rapoartele de ţară, aceste acţiuni, dacă ele nu ar fi făcute în cadrul unui stat de drept.
marți, 27 martie 2012
luni, 26 martie 2012
Colegiul CNSAS - o clica de fosti si actuali "securisti !!!!
duminică, 25 martie 2012
sâmbătă, 24 martie 2012
joi, 22 martie 2012
Ambasadorul a mai povestit că şi-a dedicat ultimii trei ani susţinerii importanţei reformei în România şi a adăugat că în aceste împrejurări a cunoscut "funcţionari de stat curajoşi şi inovatori, precum ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, numeroşi procurori, precum procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi şi poliţişti care urmăresc cu perseverenţă marile averi necinstite."Am cunoscut şi reprezentanţi ai societăţii civile, precum Laura Ştefan şi alţi tineri lideri ce folosesc reţele sociale, care încearcă să îi implice pe concetăţenii dumneavoastră în acest efort lăudabil în sensul unei bune guvernări şi al respectării statului de drept", a mai spus el. Ambasada SUA la Bucureşti a organizat, joi, o ceremonie de inaugurare a noului sediu situat pe strada denumită special Liviu Librescu, în memoria omului de ştiinţă american de origine română şi supravieţuitor al Holocaustului care şi-a pierdut viaţa pentru a-şi apăra studenţii în masacrul de la Virginia Tech din 2007.
Grecia vinde ...
miercuri, 21 martie 2012
Bucuresti....
Cutremur in Mexic ...
luni, 19 martie 2012
Post pentru martie 10. 2012
Agentia de evaluare financiara Moody`s a schimbat metodologia de evaluare a datoriei institutiilor financiare fapt care va duce, probabil, la scaderea
sâmbătă, 17 martie 2012
vineri, 16 martie 2012
Persoanele interesate de oferta "Oltchim" sunt înştiinţate că, "în scopul eventualei integrări verticale a activităţii Oltchim şi a Rafinăriei Arpechim Piteşti (actualmente deţinută de OMV Petrom şi furnizor tradiţional al Oltchim), fără a condiţiona în niciun fel procesul de privatizare a Oltchim şi actuala ofertă, au opţiunea, via OPSPI, să negocieze direct cu OMV Petrom, corelat din perspectiva sinergiilor identificate cu procesul de privatizare Oltchim, termenii unei posibile achiziţii de la OMV Petrom a activelor Rafinăriei Arpechim".
În acţionariatul combinatului vâlcean se mai regăsesc compania "PCC SE", care deţine 17,47% din acţiuni, şi fondul de investiţii "Carlson Ventures", înregistrat în Marea Britanie, cu 14,02% din titluri, prin intermediul Nachbar Services.
Potrivit înţelegerii semnate cu Fondul Monetar Internaţional, "Oltchim" este una dintre cele opt companii pe care statul intenţionează să le privatizeze în acest an.
Gigantul rus "Gazprom", prin "TISE", şi-a exprimat interesul pentru pachetul majoritar de acţiuni OLT, printr-o scrisoare înaintată, în luna noiembrie 2011, Ministerului Economiei.
Potrivit unor surse din piaţă companiile "Forte", din Emiratele Arabe Unite şi "Rompet Rogas" sunt interesate de acţiunile OLT.
Şi azerii de la "SOCAR" şi-au arătat, în 2009, interesul pentru preluarea combinatului chimic "Oltchim" Râmnicu Vâlcea.
joi, 15 martie 2012
E.U. sa se imprumute de la Botsuana ----spre exemplu ...sa aiba si ei...
La finele şedinţei de astăzi, Guvernul României a decis suspendarea emiterii titlurilor de despăgubire pentru casele naţionalizate pentru 6 luni.>Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat că participaţia statului la Fondul Proprietatea va fi vândută.
Guvernul intenţionează să suspende pentru şase luni emiterea titlurilor de despăgubire pentru proprietăţile naţionalizate de regimul comunist, potrivit premierului Mihai Răzvan Ungureanu, înainte de şedinţa de guvern de astăzi....Documentul urmează să fie discutat în Guvern. La şedinţa de guvern participă şi preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, Dorina Danilescu, care va prezenta un raport de audit al autorităţii....Guvernul a mai aprobat, în şedinţa de astăzi, Statutul de organizare şi funcţionare al Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS), potrivit unui comunicat transmis redacţiei - adica alta agentie de sifonare a banului public.. Actul normativ reglementează atribuţiile specifice, structura organizatorică, numărul de posturi şi parcul normat de autoturisme, pentru agenţie, pentru agenţiile pentru plăţi şi inspecţie socială judeţene şi a municipiului Bucureşti.
miercuri, 14 martie 2012
Guvernul intenţionează să suspende pentru şase luni emiterea titlurilor de despăgubire pentru proprietăţile naţionalizate de regimul comunist, potrivit premierului Mihai Răzvan Ungureanu, înainte de şedinţa de guvern de astăzi....Documentul urmează să fie discutat în Guvern. La şedinţa de guvern participă şi preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, Dorina Danilescu, care va prezenta un raport de audit al autorităţii.
marți, 13 martie 2012
luni, 12 martie 2012
În zona euro există mai multe ţări cu probleme, inclusiv Italia şi Spania, dar Portugalia este cea mai slabă dintre ele
duminică, 11 martie 2012
vineri, 9 martie 2012
Pe banii cui? Pai ai firmelor private, desigur: de aceea in toata Uniunea Europeana taxele au sărit pana la cer.
4 milioane de kilometri pătrați, 500 de milioane de oameni, 16.242 de miliarde de dolari anual.
Niciodată in istorie, vreun stat cu suprafața si populația Uniunii Europene nu a dispărut atât de repede. UE este mai mare decât Imperiul Roman: dar Roma a rezistat 1400 de ani. Uniunea Europeana doar…20 ani. E cel mai mare eșec politic din toate timpurile.
Ce dovada mai buna decât asta, ca Europa sociala a fost un vis stupid, ca protecția sociala este o otrava pentru orice stat si ca socialiștii sunt niște nebuni periculoși care trebuie eliminați cat mai rapid?
joi, 8 martie 2012
Farsa numita Grecia - UE, cea mai corupta clica de delapidatori
Potrivit unor date prezentate de Florin Cîţu, economist independent, din 2008 până în 2011 masa monetară M1 a scăzut într-un ritm care s-a suprapus peste cel al diminuării PIB.
Dobânzile ridicate încurajează economisirea şi descurajează creditarea, ceea ce conduce la restrângerea masei monetare. În lipsa unor presiuni inflaţioniste evidente, BNR a majorat dobânda cheie cu circa 50% între decembrie 2007 şi august 2008. "Ce vedea BNR în 2008? BNR vedea un trend descrescător al inflaţiei, inflaţie în ţintă. Totuşi, politica monetară a fost restrictivă", a spus economistul. În decembrie 2007, rata dobânzii cheie era de 7,5% pe an, iar în august 2008 nivelul crescuse la 10,25%. Politica monetară era restrictivă, iar BNR cerea ca şi politica fiscală să fie restrictivă, a mai spus Cîţu. "Ca urmare a politicii BNR, dobânzile la credite au crescut şi chiar şi în 2011 dobânzile reale sunt încă pozitive, ceea ce nu este bine pentru creşterea economică", consideră economistul. Una din preocupările centrale ale BNR în criză a fost stabilitatea financiară. Banca a intervenit puternic pe piaţa monetară direct sau prin intermediul reglementărilor pentru a stopa deprecierea leului. "BNR ar fi putut face însă sterilizări şi fără a afecta masa monetară",a spus Cîţu. În replică, Cristian Popa, viceguvernator al BNR, a atras atenţia că scăderea masei monetare nu a avut drept cauză doar politica BNR. M1, indicatorul luat în calcul de Florin Cîţu, cuprinde monedele, bancnotele şi depozitele la vedere, or companiile au umblat în primă instanţă la depozite, pentru a îşi satisface necesarul de lichiditate în criză. În plus, a atras atenţia viceguvernatorul, creşterile de dobânzi la credite au fost cauzate şi de riscul mare asociat de investitori pieţei locale. Costul riscului de ţară pentru România ajunsese în 2009 la 750 de puncte de bază.
miercuri, 7 martie 2012
Va rog nu ezitati sa imi transmiteti intrebarile dumneavoastra, daca este cazul, sau sa solicitati mai multe informatii privind aceasta proprietate
marți, 6 martie 2012
Greci nu gluma...
Grecia se aşteaptă ca deţinătorii de obligaţiuni suverane elene să accepte oferta unică de a şterge aproximativ 100 miliarde de euro (140 miliarde de dolari) din datoria Atenei şi este gata să-i forţeze să participe la schimbul de obligaţiuni, dacă va fi necesar, a afirmat luni ministrul elen de finanţe Evangelos Venizelos într-un interviu acordat Bloomberg.....Acesta este cea mai bună ofertă deoarece este singura, este singura ofertă existentă', a afirmat oficialul elen, care a avertizat: 'Aceasta este săptămâna critică'. ---- 12 bănci şi investitori, printre care Allianz, AXA SA, Alpha Bank, BNP Paribas SA, CNP Assurances (CNP), Commerzbank AG, Deutsche Bank AG, EFG Eurobank Ergasias SA, Greylock Capital Management, ING Groep NV, Intesa Sanpaolo SpA, National Bank of Greece SA, au acceptat să participe la acordul negociat între Grecia şi Institutul Internaţional de Finanţe (IIF), ce prevede o ştergere de 53,5% a valorii iniţiale a obligaţiunilor greceşti din portofoliul băncilor, a anunţat luni IIF. Uniunea Europeană se confruntă cu primul său test în încercarea de a rezolva criza datoriilor, care durează de doi ani, dacă creditorii privaţi ai Greciei acceptă cel mai mare proces de restructurare a datoriei suverane din istorie.