luni, 26 mai 2014

ROMANIA TREBUIE SA FIE SI SA RAMINA SUVERANA -- Noi Cetatenii Romaniei, Cerem iesirea din UE a Romaniei …NU mai vrem in UE…NU mai vrem facturi in euro…nu mai vrem sa fim delapidati de omv, mittal, e-on , enel, apa nova, gaz de suez, -toate aceste firme rusesti sub acoperire. etc …NU MAI VREM IN U.E !!!! Sa se organizeze un referendum referitor la iesirea din UE a Romaniei sa votam asupra acestui subiect …NU MAI VREM IN U.E. !!!!! VREM SA FIM SUVERANI SI INDEPENDENTI - nici la est, nici la west, nici la sud si nici la nord ....NUMAI IOBAGII SUNT OBISNUITI SA "APARTINA CUIVA" .. noi vrem aici, pe pamintul nostru , suverani si dezlegati de iobagie (ma rog, poate ca ardelenii se simt mai bine ca slugi la grofi)
Un mic partid eurofob polonez, Congresul Noii Drepte (KNP), este pe punctul de a intra în Parlamentul European (PE) cu patru deputaţi, obţinând 7,2% din voturi în alegerile de duminică, potrivit exit-poll-urilor.

Condusă de Janusz Korwin-Mikke, în vârstă de 72 de ani, un matematician excentric şi fost disident anticomunist ultraliberal, această mişcare susţine că vrea să intre în PE pentru "distruge Uniunea Europeană din interior", informează
AFP.

Platforma Civică (PO), partidul de centru-dreapta de la putere al premierului Donald Tusk, a obţinut victoria în alegeri cu 32,8% din voturi şi 19 deputaţi, în faţa Partidului Dreptăţii şi Justiţiei (PiS) al lui Jaroslaw Kaczynski, care a obţinut 31,8% din voturi (19 deputaţi), potrivit acestui sondaj realizat de institutul Ipsos.

Partidul Social-Democrat (SLD) s-a clasat pe locul al treilea (9,6% din voturi, cinci deputaţi), în faţa KNP şi aliatului PO, Partidul Ţărănesc (7,0% şi patru deputaţi).

Rata participării la vot este de 22,7%. Polonia trimite 51 de aleşi în Parlamentul European.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Rusia, Belarus şi Kazahstan vor semna, joi, Tratatul pentru constituirea Uniunii Economice Eurasiatice, conform b1TV.

Organizația urmează să fie înfiinţată oficial la 1 ianuarie 2015, anunţă Preşedinţia Rusiei, relatează AFP.

Tratatul va fi semnat la Astana de preşedinţii celor trei ţări - Vladimir Putin, Aleksandr Lukaşenko şi Nursultan Nazarbaiev.

Anonim spunea...

Recentele alegeri pentru numirea reprezentanţilor parlamentului european afişează o înclinare a Europei spre dreapta aceasta aducând o creştere a şomajului, afirmă economistul şef al Saxo Bank, Steen Jakobsen, potrivit unei analize remise redacţiei.
Acesta analizează situaţia curentă: "În toată Europa, votanții euro-sceptici au câștigat teren, însă ar putea fi în van, căci majoritatea vechii gărzi, conservatori, liberali, verzi și social-democrați, încă are 70% din mandate. Felul în care voturile de protest se vor angrena cu partidele principale va stabili tonul pentru Europa în următorii cinci ani. Dacă partidele protestatare au nevoie doar de o arenă unde să poată striga < Nu, mulțumim, Europa >, atunci vom vedea vechile partide aliniindu-se mai mult către mijloc și diluând voturile negative. Pe de altă parte, dacă voturile euro-sceptice vor să aibă o influență, atunci compromisul și căutarea influenței reale la voturile cheie va fi strategia".