sâmbătă, 3 mai 2014

Asta este UE si libertatea cetatenilor UE ...

Autoritatile administrative de la Bruxelles si politia locala s-au intalnit sambata pentru a pune la punct un raspuns la "congresul disidentei" care urmeaza sa aiba loc zilele urmatoare in capitala belgiana la initiativa grupului de extrema dreapta "Debout les Belges!", eveniment la care este invitat controversatul comic si activist politic Dieudonne, transmite AFP.Cele 19 primarii sectoriale din Bruxelles si organizatiile antirasiste au cerut interzicerea reuniunii la care este asteptat, de asemenea, eseistul Alain Soral, cunoscut pentru orientarea sa de extrema dreapta.
Intalnirea dintre reprezentantii politiei si politicienii locali a fost confirmata pentru AFP de echipa ministrului belgian de Interne, Joelle Milquet.
Locul de desfasurare a acestui "congres", care ar urma sa adune autori ai unor lucrari antisemite sau revizioniste, nu a fost facut public pana sambata dupa-amiaza.
Organizarea "Congresului disidentei" a fost anuntata la sfarsitul saptamanii trecute de catre o librarie din Bruxelles si de catre micul grup de extrema dreapta "Debout les Belges!" al deputatului Laurent Louis, cunoscut pentru retorica sa antiroma, antisemita si pentru declaratiile inflamatorii la adresa mass-media.
"Desi se planificase initial accesul liber, am decis sa transformam acest mare eveniment intr-un eveniment privat, pe baza de invitatie", a declarat Laurent Louis pe site-ul miscarii sale.
Accesul se va face doar pe baza de invitatie, intrarea fiind 15 euro. Adresa de desfasurare a evenimentului ar urma sa fie trimisa prin e-mail "in ultimul moment".
In afara de Dieudonne si Alain Soral printre invitati se numara Kemi Seba, intemeietorul organizatiei radical Tribu Ka, acum desfiintata, si lider al bratului francofon al formatiunii americane Partidul Noile Pantere Negre pentru Auto-Aparare.
Participantilor li se cere sa "se comporte de o maniera demna si exemplara". "Toate provocarile si toate gesturile nelalocul lor, cum ar fi - dar fara ca acest exemplu sa fie o limitare - salutul nazist, vor fi imediat sanctionate prin scoaterea din sala de intalnire de catre serviciul de ordine interna", se arata pe site-ul lui Laurent Louis.

Liga belgiana impotriva antisemitismului (LBCA) a depus vineri o plangere la Parchetul din Bruxelles denuntand "o adevarata Zi a Urii care ar oferi un cadru pentru cea mai negativa adunare de scriitori, teoreticieni si propagandisti antisemiti pe care a vazut-o tara noastra de la sfarsitul celui de al Doilea Razboi Mondial".

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ca pretext pentru bombardarea Iugoslaviei de către aviaţia NATO în primăvara anului 1999 a fost folosit un pretins masacru înfăptuit de sârbi asupra albanezilor. Mass-mediei i-au fost prezentate de către luptătorii UCK 30-40 de cadavre, dar ulterior un reportaj al emisiunii "Monitor" a postului german ARD a recunoscut că nu poate fi dovedit cui aparţin cadavrele şi cine i-a ucis pe oamenii respectivi - nu a putut fi exclusă ipoteza ca cei ucişi să fie civili sârbi asasinaţi de UCK şi expuşi în scop propagandistic ca pretinse victime albaneze. În Odessa peste 30 de manifestanţi proruşi şi-au pierdut ieri viaţa într-o clădire asediată şi incendiată de persoane fidele guvernului din Kiev. Luând ca model reacţia NATO faţă de pretinsul masacru comis de sârbi în Kosovo, Rusia ar putea bombarda clădirile administrative folosite de reprezentanţii puterii din Kiev şi concentrările de trupe fidele regimului criminal impus de maidanezi.